szakacsreceptek.hu

Fahéj szelet

    

Piskótából és fahéjas krémből készült sütemény.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
fahéj cukor20gramm
habfixáló10gramm
habtejszín (30-33%)250milliliter
kakaó4evőkanál
kristálycukor130gramm
kukoricakeményítő1evőkanál
porcukor-
rum3evőkanál
rétesliszt80gramm
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
túró, zsírszegény200gramm
vaníliacukor8gramm
víz4evőkanál

1. 

tojássárgája 4 darab  kristálycukor 100 gramm  vaníliacukor 8 gramm  víz 4 evőkanál

Tojássárgákat vízzel, cukorral és vanília cukorral habosra keverjük.

2. 

rétesliszt 80 gramm  kakaó 4 evőkanál  kukoricakeményítő 1 evőkanál

Egy tálban lisztet, kakaót és keményítőt keverünk össze, majd beledolgozzuk a tojássárgájába.

3. 

tojásfehérje 4 darab

A fehérjéket kemény habbá verjük, és beledolgozzuk a tojássárgás masszába. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.

4. 

porcukor

A piskótát 180°C-on 10 percig sütjük. A megsült piskótát óvatosan cukorral megszórt törlőkendőre borítjuk.

5. 

fahéj cukor 20 gramm  kristálycukor 30 gramm  rum 3 evőkanál  túró, zsírszegény 200 gramm  habtejszín (30-33%) 250 milliliter  habfixáló 10 gramm

A krémet fahéjas cukorból, cukorból, rumból, túróból és tejszínhabból készítjük el. A tejszínhab elkészítésénél fixálót is használunk.

6. 

A piskóta lapot kettévágjuk, rákenjük az egyikre a krémet, majd rátesszük a másik lapot.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés