Fahéj szelet

Piskótából és fahéjas krémből készült sütemény.
recept,recept fotó,fahéj cukor,túró, zsírszegény,habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj cukor | 20 76 | gramm kcal | |
habfixáló | 10 35 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
kakaó | 4 123 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 130 523 | gramm kcal | |
kukoricakeményítő | 1 55 | evőkanál kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
rum | 3 108 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 80 285 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tojássárgája | 4 228 | darab kcal | |
túró, zsírszegény | 200 180 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 8 29 | gramm kcal | |
víz | 4 0 | evőkanál kcal |
Recept
1.
tojássárgája 4 darab • kristálycukor 100 gramm • vaníliacukor 8 gramm • víz 4 evőkanál
Tojássárgákat vízzel, cukorral és vanília cukorral habosra keverjük.

2.
rétesliszt 80 gramm • kakaó 4 evőkanál • kukoricakeményítő 1 evőkanál
Egy tálban lisztet, kakaót és keményítőt keverünk össze, majd beledolgozzuk a tojássárgájába.

3.
tojásfehérje 4 darab
A fehérjéket kemény habbá verjük, és beledolgozzuk a tojássárgás masszába. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.

4.
A piskótát 180°C-on 10 percig sütjük. A megsült piskótát óvatosan cukorral megszórt törlőkendőre borítjuk.

5.
fahéj cukor 20 gramm • kristálycukor 30 gramm • rum 3 evőkanál • túró, zsírszegény 200 gramm • habtejszín (30-33%) 250 milliliter • habfixáló 10 gramm
A krémet fahéjas cukorból, cukorból, rumból, túróból és tejszínhabból készítjük el. A tejszínhab elkészítésénél fixálót is használunk.

6.
A piskóta lapot kettévágjuk, rákenjük az egyikre a krémet, majd rátesszük a másik lapot.

Jó étvágyat!