szakacsreceptek.hu

Fahéj szelet

Piskótából és fahéjas krémből készült sütemény.

 

Adag: 10

Az elkészítés ideje: 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Fahéjas cukor20gramm
Habfixáló10gramm
Habtejszín (30-33%)250milliliter
Kakaó4evőkanál
Kristálycukor130gramm
Kukoricakeményítő1evőkanál
Porcukorg
Rum3evőkanál
Rétesliszt80gramm
Tojásfehérje4darab
Tojássárgája4darab
Túró, zsírszegény200gramm
Vaníliacukor8gramm
Víz4evőkanál

1. 

tojássárgája 4 db  kristálycukor 100 g  vaníliacukor 8 g  víz 4 EK

Tojássárgákat vízzel, cukorral és vanília cukorral habosra keverjük.

2. 

rétesliszt 80 g  kakaó 4 EK  kukoricakeményítő 1 EK

Egy tálban lisztet, kakaót és keményítőt keverünk össze, majd beledolgozzuk a tojássárgájába.

3. 

tojásfehérje 4 db

A fehérjéket kemény habbá verjük, és beledolgozzuk a tojássárgás masszába. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.

4. 

porcukor

A piskótát 180°C-on 10 percig sütjük. A megsült piskótát óvatosan cukorral megszórt törlőkendőre borítjuk.

5. 

fahéjas cukor 20 g  kristálycukor 30 g  rum 3 EK  túró, zsírszegény 200 g  habtejszín (30-33%) 250 ml  habfixáló 10 g

A krémet fahéjas cukorból, cukorból, rumból, túróból és tejszínhabból készítjük el. A tejszínhab elkészítésénél fixálót is használunk.

6. 

A piskóta lapot kettévágjuk, rákenjük az egyikre a krémet, majd rátesszük a másik lapot.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés