RECEPTEK

Zabpelyhes almás palacsinta

Zabpelyhes almás palacsinta

Édes vacsora vagy reggeli, kiváló főleg a hideg téli hónapokra. Mézzel, fahéjjal és dióval töltsük.

recept,recept fotó,alma ,zabpehely,Édes ételek,Édes reggeli

Édes ételek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 200gramm
napraforgó olaj-
teljes zsírtartalmú tej 3,5%300milliliter
tyúk tojás1darab
vaníliacukor1csomag
zabpehely100gramm

 

Recept

1. 

alma  200 gramm

Az almát megmossuk, meghántjuk és vastagon lereszeljük.

2. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter  tyúk tojás 1 darab  zabpehely 100 gramm  vaníliacukor 1 csomag

Hozzáadjuk a tejet, tojás, zabpelyhet és a vanília cukrot.

3. 

Összekeverjük és fél órát pihentetjük a tésztát.

4. 

A tésztából egy leveses kanál segítségével...

5. 

napraforgó olaj

...palacsintákat rakunk egy kevés olajjal ( majdnem szárazon ) megkent tepsibe, megsütjük az egyik oldaláról...

6. 

...és a másik oldaláról is.

7. 

A lágy és törékeny palacsintákat egymásra rakjuk és 4 darabonként tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés