Zabpelyhes almás palacsinta
Édes vacsora vagy reggeli, kiváló főleg a hideg téli hónapokra. Mézzel, fahéjjal és dióval töltsük.
recept,recept fotó,alma ,zabpehely,Édes ételek,Édes reggeli,Szezonális receptek
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 200 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 | milliliter | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaníliacukor | 1 | csomag | |
zabpehely | 100 | gramm |
Recept
2.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter • tyúk tojás 1 darab • zabpehely 100 gramm • vaníliacukor 1 csomag
Hozzáadjuk a tejet, tojás, zabpelyhet és a vanília cukrot.
3.
Összekeverjük és fél órát pihentetjük a tésztát.
4.
A tésztából egy leveses kanál segítségével...
5.
...palacsintákat rakunk egy kevés olajjal ( majdnem szárazon ) megkent tepsibe, megsütjük az egyik oldaláról...
6.
...és a másik oldaláról is.
7.
A lágy és törékeny palacsintákat egymásra rakjuk és 4 darabonként tálaljuk.
Jó étvágyat!