RECEPTEK

Túrós-almás felfújt

Túrós-almás felfújt

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Ínycsiklandozó ebéd.

recept,recept fotó,alma ,túró, lágy,Édes ételek,Szezonális receptek

Édes ételek

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 800gramm
citrom½darab
fahéj, őrölt2teáskanál
kifli8darab
kristálycukor8evőkanál
mazsola50gramm
tyúk tojás4darab
túró, lágy500gramm
vaj-
vaníliacukor20gramm
zabpehely-
zsírszegény tej 1,5%½liter

 

Recept

1. Az alma elkészítése

alma  800 gramm  citrom ½ darab

Az almát megmossuk, negyedekre vágjuk, eltávolítjuk a magházat és minden negyedet szeletekre vágunk. Megcsepegtetjük citromlével.

Az almát megmossuk, negyedekre vágjuk,...

2. 

kifli 8 darab  kristálycukor 8 evőkanál

A kifliket felkarikázzuk. Belerakjuk egy mélyebb tálba, majd hozzáadjuk az almát, cukrot és az egészet jól összekeverjük.

A kifliket felkarikázzuk. Belerakjuk egy mélyebb...

3. 

mazsola 50 gramm  túró, lágy 500 gramm  vaníliacukor 20 gramm  vaj  zabpehely  zsírszegény tej 1,5% ½ liter  tyúk tojás 4 darab  fahéj, őrölt 2 teáskanál

A mazsolát leöblítjük vízzel és rövid ideig a vízben áztatjuk. A vizet leöntjük, hozzáadjuk a túrót és a vanília cukrot. Összekeverjük. A tejben elkeverjük a tojást és a fahéjat. A tepsit kivajazzuk és megszórjuk zabpehellyel.

A mazsolát leöblítjük vízzel és rövid ideig...

4. Rétegezés

Az előkészített tepsire egyenletesen rákenjük az almából, kifliből és cukorból készített krém felét. Erre a rétegre rákenjük a túrós krémet.

Az előkészített tepsire egyenletesen rákenjük...

5. Sütés

A túrós rétegre rákenjük az almás-kiflis massza másik felét. Tepsi tartalmát leöntjük tejes öntettel majd lágyan lenyomkodjuk. Letakarjuk és előmelegített sütőben közepes hőfokon 40 percig sütjük. Levesszük a fedőt és további 10 percig pirítjuk a tetejét.

A túrós rétegre rákenjük az almás-kiflis...

6. Tálalás

Melegen tálaljuk.

Melegen tálaljuk....

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés