szakacsreceptek.hu

Túrós-almás felfújt

    

Ínycsiklandozó ebéd.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
alma 800gramm
citrom½darab
fahéj, őrölt2teáskanál
kifli8darab
kristálycukor8evőkanál
mazsola50gramm
tyúk tojás4darab
túró, lágy500gramm
vaj-
vaníliacukor20gramm
zabpehely-
zsírszegény tej 1,5%½liter

1. Az alma elkészítése

alma  800 gramm  citrom ½ darab

Az almát megmossuk, negyedekre vágjuk, eltávolítjuk a magházat és minden negyedet szeletekre vágunk. Megcsepegtetjük citromlével.

Az alma elkészítése

2. 

kifli 8 darab  kristálycukor 8 evőkanál

A kifliket felkarikázzuk. Belerakjuk egy mélyebb tálba, majd hozzáadjuk az almát, cukrot és az egészet jól összekeverjük.

3. 

mazsola 50 gramm  túró, lágy 500 gramm  vaníliacukor 20 gramm  vaj  zabpehely  zsírszegény tej 1,5% ½ liter  tyúk tojás 4 darab  fahéj, őrölt 2 teáskanál

A mazsolát leöblítjük vízzel és rövid ideig a vízben áztatjuk. A vizet leöntjük, hozzáadjuk a túrót és a vanília cukrot. Összekeverjük. A tejben elkeverjük a tojást és a fahéjat. A tepsit kivajazzuk és megszórjuk zabpehellyel.

4. Rétegezés

Az előkészített tepsire egyenletesen rákenjük az almából, kifliből és cukorból készített krém felét. Erre a rétegre rákenjük a túrós krémet.

Rétegezés

5. Sütés

A túrós rétegre rákenjük az almás-kiflis massza másik felét. Tepsi tartalmát leöntjük tejes öntettel majd lágyan lenyomkodjuk. Letakarjuk és előmelegített sütőben közepes hőfokon 40 percig sütjük. Levesszük a fedőt és további 10 percig pirítjuk a tetejét.

Sütés

6. Tálalás

Melegen tálaljuk.

Tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés