szakacsreceptek.hu

Zsemlefelfújt az otthoni kenyérsütőből

     

Finom zsemlefelfújt egyszerű elkészítése otthoni kenyérsütő segítségével

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Alma 500gramm
Fahéj, őrölt2teáskanál
Fehér pékáru6darab
Kristálycukor120gramm
Mazsola100gramm
Tyúk tojás4darab
Vaj
Vaníliacukor1csomag
Zsírszegény tej 1,5%150milliliter

1. 

fehér pékáru 6 db  kristálycukor 120 g  alma  500 g  mazsola 100 g  zsírszegény tej 1,5% 150 ml  tyúk tojás 4 db  vaníliacukor 1 cs  fahéj, őrölt 2 TK

A zsemléket kockára vágjuk megszórjuk cukorral Az almát megtisztítjuk, lereszeljük és a mazsolával együtt hozzáadjuk.Az egészet jól összekeverjük. Tejben tojást, vanília cukrot és fahéjat keverünk össze,

2. 

vaj

A kenyérsütő edényt kivajazzuk és kivesszük belőle a keverőlapátot. A masszát az edénybe helyezzük és benyomjuk. Leöntjük tejes öntettel és megszurkáljuk hurkapálcikával, hogy a tej jobban beigya magát a zsemlékbe.

3. 

Az edényt behelyezzük a sütőbe és beállítjuk a programot: Sütés A program befejezte után a zsemle felfújtat kiborítjuk. Melegen tálaljuk, esetleg hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés