szakacsreceptek.hu

Zsemlefelfújt az otthoni kenyérsütőből

    

Finom zsemlefelfújt egyszerű elkészítése otthoni kenyérsütő segítségével

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
alma 500gramm
fahéj, őrölt2teáskanál
fehér pékáru6darab
kristálycukor120gramm
mazsola100gramm
tyúk tojás4darab
vaj-
vaníliacukor1csomag
zsírszegény tej 1,5%150milliliter

1. 

fehér pékáru 6 darab  kristálycukor 120 gramm  alma  500 gramm  mazsola 100 gramm  zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter  tyúk tojás 4 darab  vaníliacukor 1 csomag  fahéj, őrölt 2 teáskanál

A zsemléket kockára vágjuk megszórjuk cukorral Az almát megtisztítjuk, lereszeljük és a mazsolával együtt hozzáadjuk.Az egészet jól összekeverjük. Tejben tojást, vanília cukrot és fahéjat keverünk össze,

2. 

vaj

A kenyérsütő edényt kivajazzuk és kivesszük belőle a keverőlapátot. A masszát az edénybe helyezzük és benyomjuk. Leöntjük tejes öntettel és megszurkáljuk hurkapálcikával, hogy a tej jobban beigya magát a zsemlékbe.

3. 

Az edényt behelyezzük a sütőbe és beállítjuk a programot: Sütés A program befejezte után a zsemle felfújtat kiborítjuk. Melegen tálaljuk, esetleg hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés