szakacsreceptek.hu

Zsemlefelfújt az otthoni kenyérsütőből

A kíválló zsemlefelfújt egyszerű elkészítése otthoni kenyérsütő segítségével

 

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Alma 500gramm
Fahéj, őrölt2teáskanál
Fehér pékáru6darab
Kristálycukor120gramm
Mazsola100gramm
Tyúk tojás4darab
Vaj
Vaníliacukor1csomag
Zsírszegény tej 1,5%150milliliter

1. 

fehér pékáru 6 db  kristálycukor 120 g  alma  500 g  mazsola 100 g  zsírszegény tej 1,5% 150 ml  tyúk tojás 4 db  vaníliacukor 1 cs  fahéj, őrölt 2 TK

Öregebb pékárut kissebb kockákra vágunk és beszórjuk kristálycukorral. Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, hozzáadjuk a pékáruhoz együtt az előre áztatott, hozzáadás előtt leszűrt mazsolával. Az egészet megkeverünk. A tejben megkeverjük a tojást, vaníliacukrot és a fahéjat.

2. 

vaj

A sütőedényt a kenyér sütésére bevajazzuk és kivesszük belőle a keverőlapátot. A keveréket az edénybe helyezzük és összenyomjuk. Leöntjük tejes öntettel és megszurkáljuk hurkapálcikával, hogy a tej jobban beigya magát a kiflikbe.

3. 

Az edényt behelyezzük a sütőbe és beállítjuk a programot: Sütésre. A program befejezte után a zsemlefelfújtat kufordítjuk. Melegen tálaljuk, esetleg hagyhatjuk hogy szobahőmérsékletre hűljön.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés