RECEPTEK

Fánkocskák áfonyamártással

Fánkocskák áfonyamártással

Puha és könnyű a fehérje habnak köszönhetően. A tetején édes áfonyamártással.

recept,recept fotó,áfonya befőtt,erdei gyümölcs lekvár,fahéj, őrölt,Édes ételek

Édes ételek

Főzőcske

Adag

7

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Édes ételek  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

erdei gyümölcs lekvár160gramm
fahéj, őrölt-
finomliszt160gramm
krémpor- vaníliás½csomag
napraforgó olaj-
porcukor-
sütőpor½csomag
tyúk tojás2darab
vaj30gramm
vaníliacukor3csomag
zsírszegény tej 1,5%¼liter
áfonya befőtt280gramm

 

Recept

1. A tészta elkészítése

tyúk tojás 2 darab  finomliszt 160 gramm  zsírszegény tej 1,5% ¼ liter  vaníliacukor 1 csomag  sütőpor ½ csomag

Két tojássárgáját vanília cukorral habosra keverünk egy tálban. Ezután adjunk hozzá tejet és sütőporral elkevert lisztet. Két tojásfehérjéből szilárd havat verünk, amelyet óvatosan belekeverünk az elkészített tésztába

2. Sütés

napraforgó olaj

A forró serpenyőbe olvasztott vajat vagy olajat öntünk. Egymás után sütjük ki a fánkokat.

3. A mártás elkészítése

áfonya befőtt 280 gramm  erdei gyümölcs lekvár 160 gramm  vaj 30 gramm  vaníliacukor 2 csomag  fahéj, őrölt  krémpor- vaníliás ½ csomag

Öntsük az áfonya kompótot a levével egy bögrébe, adjunk hozzá vajat, vaníliás cukrot, fahéjat, lekvárt és forraljuk fel. A szósz sűrítéséhez fokozatosan hozzáadjuk a vaníliás krémport, jól összekeverjük. Amikor a mártás besűrűsödik, vegyül le a tűzről..

4. 

porcukor

A fánkokat porcukorral hintsük meg és öntsük rá az áfonyamártást. Jó átvágyat.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés