szakacsreceptek.hu

Fánkocskák áfonyamártással

Fánkocskák áfonyamártással

    

Puha és könnyű a fehérje habnak köszönhetően. A tetején édes áfonyamártással.

Főzőcske

Adag

7

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:  Édes ételek  

 

1. A tészta elkészítése

tyúk tojás 2 darab  finomliszt 160 gramm  zsírszegény tej 1,5% ¼ liter  vaníliacukor 1 csomag  sütőpor ½ csomag

Két tojássárgáját vanília cukorral habosra keverünk egy tálban. Ezután adjunk hozzá tejet és sütőporral elkevert lisztet. Két tojásfehérjéből szilárd havat verünk, amelyet óvatosan belekeverünk az elkészített tésztába

A tészta elkészítése

2. Sütés

napraforgó olaj

A forró serpenyőbe olvasztott vajat vagy olajat öntünk. Egymás után sütjük ki a fánkokat.

Sütés

3. A mártás elkészítése

áfonya befőtt 280 gramm  erdei gyümölcs lekvár 160 gramm  vaj 30 gramm  vaníliacukor 2 csomag  fahéj, őrölt  krémpor- vaníliás ½ csomag

Öntsük az áfonya kompótot a levével egy bögrébe, adjunk hozzá vajat, vaníliás cukrot, fahéjat, lekvárt és forraljuk fel. A szósz sűrítéséhez fokozatosan hozzáadjuk a vaníliás krémport, jól összekeverjük. Amikor a mártás besűrűsödik, vegyül le a tűzről..

A mártás elkészítése

4. 

porcukor

A fánkokat porcukorral hintsük meg és öntsük rá az áfonyamártást. Jó átvágyat.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés