RECEPTEK

Cilike fánkja

Cilike fánkja

Hagyományos recept, amely generációról generációra száll.

recept,recept fotó,friss élesztő,rétesliszt,rum,Édes ételek,Farsang

Édes ételek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Édes ételek  Farsang  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

friss élesztő30gramm
fritőzolaj -
porcukor-
porcukor40gramm
rum3evőkanál
rétesliszt500gramm
-
tojássárgája4darab
vaj75gramm
vaj-
vaníliacukor-
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

 

Recept

1. 

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  friss élesztő 30 gramm  porcukor 40 gramm  rétesliszt 500 gramm  tojássárgája 4 darab  vaj 75 gramm  rum 3 evőkanál 

A tejet langyosra felmelegítjük, hozzáadjuk a szétmorzsolt élesztőt, 1 kiskanál cukrot a kimért cukorból, és 1 kiskanál lisztet a kimért lisztből. Kovász készítünk belőle. A tálba lisztet, cukrot szórunk, hozzáadunk egy csipetnyi sót, tojássárgáját, puha vajat és rumot.

2. 

Jól kidolgozzuk a tésztát és kb 30 percig meleg helyen hagyjuk kelni, letakarva.

3. 

A megkelt tésztát ráhelyezzük a lisztel meghintett gyúró lapra és 1 cm vastagra nyújtjuk.Egy bögre segítségével karikákat szaggatunk ki a tésztából. Minden karika közepére az ujjunk segítségével egy mélyedést csinálunk.

4. 

fritőzolaj   vaj

Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat ( adhatunk hozzá egy kevés vajat is) és sütjük a fánkokat. Először mindig azt az oldalt tegyük az olajba amelyben a mélyedés van. Majd megfordítjuk és a másik oldalát is kisütjük.

5. 

porcukor  vaníliacukor

A még meleg fánkokat porcukorral kevert vanília cukorban forgatjuk meg. És készen is van Cilike finom fánkja. Jó étvágyat.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit