szakacsreceptek.hu

Cilike fánkja

Hagyományos recept, amely generációról generációra száll.

 

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

zsírszegény tej 1,5% 250 ml  friss élesztő 40 g  porcukor 40 g  rétesliszt 500 g  tojássárgája 4 db  vaj 75 g  rum 3 EK 

A tejet langyosra felmelegítjük, hozzáadjuk a szétmorzsolt élesztőt, 1 kiskanál cukrot a kimért cukorból, és 1 kiskanál lisztet a kimért lisztből. Kovász készítünk belőle. A tálba lisztet, cukrot szórunk, hozzáadunk egy csipetnyi sót, tojássárgáját, puha vajat és rumot.

2. 

Jól kidolgozzuk a tésztát és kb 30 percig meleg helyen hagyjuk kelni, letakarva.

3. 

A megkelt tésztát ráhelyezzük a lisztel meghintett gyúró lapra és 1 cm vastagra nyújtjuk.Egy bögre segítségével karikákat szaggatunk ki a tésztából. Minden karika közepére az ujjunk segítségével egy mélyedést csinálunk.

4. 

sütőolaj  vaj

Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat ( adhatunk hozzá egy kevés vajat is) és sütjük a fánkokat. Először mindig azt az oldalt tegyük az olajba amelyben a mélyedés van. Majd megfordítjuk és a másik oldalát is kisütjük.

5. 

porcukor  vaníliacukor

A még meleg fánkokat porcukorral kevert vanília cukorban forgatjuk meg. És készen is van Cilike finom fánkja. Jó étvágyat.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés