szakacsreceptek.hu

Sütőben sült fánk

    

Ennek a fánknak nagy előnye, hogy sütőben sült, ezért minden felesleges zsiradéktól mentes. Azoknak ideális elkészíteni, akik tartózkodnak a túlzott zsírfogyasztástól.Közeleg a farsang, és a jelmezed már megvan, csak az olajszagtól rettegsz? Itt a megoldás!

Főzőcske

Adag

18

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
finomliszt500gramm
finomliszt-
friss élesztő42gramm
porcukor40gramm
rum50milliliter
1csipet
teljes zsírtartalmú tej 3,5%250milliliter
tojássárgája1darab
vaj90gramm
áfonya lekvár-

1. 

finomliszt 500 gramm  porcukor 40 gramm

A lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a cukrot.

2. 

friss élesztő 42 gramm  vaj 60 gramm  tojássárgája 1 darab

Az élesztőt, vajat, tojássárgákat szobahőmérsékletre hagyjuk felmelegíteni.

3. 

 1 csipet  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter

A tésztához adjuk egy csipetnyi sóval és langyos tejjel.

4. 

Megdagasztjuk, langyos helyen, nedves konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.

5. 

finomliszt

Lisztezett deszkára borítjuk.

6. 

Félbe vágjuk és átgyúrjuk.

7. 

Majd 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk.

8. 

áfonya lekvár

Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk ( kb. 7 cm).Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, pár cm távolságra tesszük egymástól.

9. 

Az ujjunk vagy egy fakanál végének segítségével mélyedést nyomunk a fánkokba és egy kis kanál lekvárt rakunk bele. A tetejére helyezzük a másik korongot és a széleit egy kicsit megnyomkodjuk. Ismét 15 -20 percig kelesztjük.

10. 

Előmelegített légkeringetéses sütőben 170°C 12 percig sütjük , ha nem légkeringetéses sütőben sütjük akkor 180°C sütjük kb. 15 -20 percig.

11. 

vaj 30 gramm  rum 50 milliliter

A vajat felolvasztjuk és rummal összekeverjük. A forró fánkokat megcsorgatjuk kissé és megszórjuk porcukorral,

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés