RECEPTEK

Páránfőtt

Páránfőtt

A finom páránfőtt a gyerekek és az ínyencek kedven csemegéje, amely sok energiát is tartalmaz számukra.

recept,recept fotó,friss élesztő,rétesliszt,Édes ételek,Receptek ételpárolókhoz

Édes ételek

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

friss élesztő25gramm
kristálycukor3evőkanál
rétesliszt500gramm
szilvalekvár-
-
tyúk tojás1darab
vaj10gramm
zsírszegény tej 1,5%400milliliter

 

Recept

1. 

friss élesztő 25 gramm  kristálycukor 1 evőkanál  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter

Az élesztőt belemorzsoljuk a meleg tejbe, hozzáadunk egy kis cukrot, és megvárjuk amíg felfut.

2. 

rétesliszt 500 gramm  zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  kristálycukor 2 evőkanál  tyúk tojás 1 darab    vaj 10 gramm

Egy nagyobb tálba beleszórjuk a lisztet,hozzáadunk egy csipetnyi sót, tojást, vajat, tejet és a maradék cukrot. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt és alaposan összedolgozzuk, amíg el nem válik a kezünktől. Meghintjük lisztel, és meleg helyen hagyjuk kelni körülbelül 30 percig.

3. 

A megkelt tésztát meglisztezett nyújtódeszkán sodorjuk.

4. 

szilvalekvár

A tésztára kiskanállal lekvárt helyezünk kb. 3cm-es távolságban egymástól. Sűrű lekvárt használjunk, hogy a főzésnél ne fusson ki.

5. 

A lekvár nélküli tészta felét ráhatjuk a másik felére.

6. 

Újjal megjelöljük a kivágandó négyszögeket.

7. 

A megjelölés mentén kis kockákra vágjuk a tésztát, majd kis gombócokat formálunk belőlük.

8. 

A gombócokat párán letakarva főzzük 8 - 10 percig.

9. 

Amikor megfőttek, a tányéron leöntjük felolvasztott vajjal, majd saját ízlésünk szerint ízesítjük kakaóval, mákkal, dióval vagy túróval ...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit