A finom páránfőtt a gyerekek és az ínyencek kedven csemegéje, amely sok energiát is tartalmaz számukra.
recept,recept fotó,friss élesztő,rétesliszt,Édes ételek,Receptek ételpárolókhoz
Édes ételek
Főzőcske
Adag
15
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
1.
friss élesztő 25 gramm • kristálycukor 1 evőkanál • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter
Az élesztőt belemorzsoljuk a meleg tejbe, hozzáadunk egy kis cukrot, és megvárjuk amíg felfut.
2.
rétesliszt 500 gramm • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • kristálycukor 2 evőkanál • tyúk tojás 1 darab • só • vaj 10 gramm
Egy nagyobb tálba beleszórjuk a lisztet,hozzáadunk egy csipetnyi sót, tojást, vajat, tejet és a maradék cukrot. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt és alaposan összedolgozzuk, amíg el nem válik a kezünktől. Meghintjük lisztel, és meleg helyen hagyjuk kelni körülbelül 30 percig.
3.
A megkelt tésztát meglisztezett nyújtódeszkán sodorjuk.
4.
A tésztára kiskanállal lekvárt helyezünk kb. 3cm-es távolságban egymástól. Sűrű lekvárt használjunk, hogy a főzésnél ne fusson ki.
5.
A lekvár nélküli tészta felét ráhatjuk a másik felére.
6.
Újjal megjelöljük a kivágandó négyszögeket.
7.
A megjelölés mentén kis kockákra vágjuk a tésztát, majd kis gombócokat formálunk belőlük.
8.
A gombócokat párán letakarva főzzük 8 - 10 percig.
9.
Amikor megfőttek, a tányéron leöntjük felolvasztott vajjal, majd saját ízlésünk szerint ízesítjük kakaóval, mákkal, dióval vagy túróval ...
Jó étvágyat!
friss élesztő | 25 | gramm | |
kristálycukor | 3 | evőkanál | |
rétesliszt | 500 | gramm | |
szilvalekvár | - | ||
só | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 10 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 400 | milliliter |