szakacsreceptek.hu

Páránfőtt

    

A finom páránfőtt a gyerekek és az ínyencek kedven csemegéje, amely sok energiát is tartalmaz számukra.

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
friss élesztő25gramm
kristálycukor3evőkanál
rétesliszt500gramm
szilvalekvár-
-
tyúk tojás1darab
vaj10gramm
zsírszegény tej 1,5%400milliliter

1. 

friss élesztő 25 gramm  kristálycukor 1 evőkanál  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter

Az élesztőt belemorzsoljuk a meleg tejbe, hozzáadunk egy kis cukrot, és megvárjuk amíg felfut.

2. 

rétesliszt 500 gramm  zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  kristálycukor 2 evőkanál  tyúk tojás 1 darab    vaj 10 gramm

Egy nagyobb tálba beleszórjuk a lisztet,hozzáadunk egy csipetnyi sót, tojást, vajat, tejet és a maradék cukrot. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt és alaposan összedolgozzuk, amíg el nem válik a kezünktől. Meghintjük lisztel, és meleg helyen hagyjuk kelni körülbelül 30 percig.

3. 

A megkelt tésztát meglisztezett nyújtódeszkán sodorjuk.

4. 

szilvalekvár

A tésztára kiskanállal lekvárt helyezünk kb. 3cm-es távolságban egymástól. Sűrű lekvárt használjunk, hogy a főzésnél ne fusson ki.

5. 

A lekvár nélküli tészta felét ráhatjuk a másik felére.

6. 

Újjal megjelöljük a kivágandó négyszögeket.

7. 

A megjelölés mentén kis kockákra vágjuk a tésztát, majd kis gombócokat formálunk belőlük.

8. 

A gombócokat párán letakarva főzzük 8 - 10 percig.

9. 

Amikor megfőttek, a tányéron leöntjük felolvasztott vajjal, majd saját ízlésünk szerint ízesítjük kakaóval, mákkal, dióval vagy túróval ...

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés