szakacsreceptek.hu

Páránfőtt

     

A finom páránfőtt a gyerekek és az ínyencek kedven csemegéje, amely sok energiát is tartalmaz számukra.

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

sredna

 

 

 
 
Friss élesztő25gramm
Kristálycukor3evőkanál
Rétesliszt500gramm
Szilvalekvár
Tyúk tojás1darab
Vaj10gramm
Zsírszegény tej 1,5%400milliliter

1. 

friss élesztő 25 g  kristálycukor 1 EK  zsírszegény tej 1,5% 100 ml

Az élesztőt belemorzsoljuk a meleg tejbe, hozzáadunk egy kis cukrot, és megvárjuk amíg felfut.

2. 

rétesliszt 500 g  zsírszegény tej 1,5% 300 ml  kristálycukor 2 EK  tyúk tojás 1 db    vaj 10 g

Egy nagyobb tálba beleszórjuk a lisztet,hozzáadunk egy csipetnyi sót, tojást, vajat, tejet és a maradék cukrot. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt és alaposan összedolgozzuk, amíg el nem válik a kezünktől. Meghintjük lisztel, és meleg helyen hagyjuk kelni körülbelül 30 percig.

3. 

A megkelt tésztát meglisztezett nyújtódeszkán sodorjuk.

4. 

szilvalekvár

A tésztára kiskanállal lekvárt helyezünk kb. 3cm-es távolságban egymástól. Sűrű lekvárt használjunk, hogy a főzésnél ne fusson ki.

5. 

A lekvár nélküli tészta felét ráhatjuk a másik felére.

6. 

Újjal megjelöljük a kivágandó négyszögeket.

7. 

A megjelölés mentén kis kockákra vágjuk a tésztát, majd kis gombócokat formálunk belőlük.

8. 

A gombócokat párán letakarva főzzük 8 - 10 percig.

9. 

Amikor megfőttek, a tányéron leöntjük felolvasztott vajjal, majd saját ízlésünk szerint ízesítjük kakaóval, mákkal, dióval vagy túróval ...

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés