RECEPTEK

Lekváros fánk

Lekváros fánk

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Egy finom lekváros töltött fánk ebédre vagy vacsorára és nem csak a farsangi időszakra.

recept,recept fotó,friss élesztő,finomliszt,finomliszt,gyümölcsös jam,Édes ételek,Farsang

Édes ételek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt250gramm
finomliszt-
friss élesztő42gramm
gyümölcsös jam-
kristálycukor1teáskanál
napraforgó olaj-
rétesliszt750gramm
tyúk tojás1darab
vaj125gramm
vaj-
zsírszegény tej 1,5%750milliliter

 

Recept

1. 

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  kristálycukor 1 teáskanál  friss élesztő 42 gramm

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanálnyi cukorral és hagyjuk felfutni.

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe...

2. 

rétesliszt 750 gramm  finomliszt 250 gramm  tyúk tojás 1 darab  zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter  vaj 125 gramm

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, az olvasztott vajat.

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük...

3. 

Jól összedolgozzuk.Meleg helyen, lefedve kb. 45 percig kelesztjük.

 Jól összedolgozzuk.Meleg helyen, lefedve kb. 45...

4. 

finomliszt

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, ahol kb. 1 cm vastagra elnyújtjuk.Egy közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

A megkelt tésztát lisztezett felületre...

5. 

gyümölcsös jam

Minden második közepére teszünk egy kiskanál lekvárt.A tészta szélét lekenjük a tojás fehérjével, majd befedjük egy másik tészta koronggal. A szélét egy kicsit lenyomkodjuk.A hulladék tésztát szintén összegyúrjuk és kinyújtjuk, szaggatjuk.

Minden második közepére teszünk egy kiskanál...

6. 

napraforgó olaj  vaj

Egy fedeles tálba olajat és vajat forrósítunk, majd ha már jó forró, akkor a fánkokat fejjel lefelé belehelyezzük.Kevés ideig fedő alatt sütjük, majd fedő nélkül megfordítva a másik oldalukat is megsütjük.

Egy fedeles tálba olajat és vajat forrósítunk,...

7. 

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés