szakacsreceptek.hu

Lekváros fánk

    

Egy finom lekváros töltött fánk ebédre vagy vacsorára és nem csak a farsangi időszakra.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 

1. 

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  kristálycukor 1 teáskanál  friss élesztő 42 gramm

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanálnyi cukorral és hagyjuk felfutni.

2. 

rétesliszt 750 gramm  finomliszt 250 gramm  tyúk tojás 1 darab  zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter  vaj 125 gramm

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, az olvasztott vajat.

3. 

Jól összedolgozzuk.Meleg helyen, lefedve kb. 45 percig kelesztjük.

4. 

finomliszt

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, ahol kb. 1 cm vastagra elnyújtjuk.Egy közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

5. 

gyümölcsös jam

Minden második közepére teszünk egy kiskanál lekvárt.A tészta szélét lekenjük a tojás fehérjével, majd befedjük egy másik tészta koronggal. A szélét egy kicsit lenyomkodjuk.A hulladék tésztát szintén összegyúrjuk és kinyújtjuk, szaggatjuk.

6. 

napraforgó olaj  vaj

Egy fedeles tálba olajat és vajat forrósítunk, majd ha már jó forró, akkor a fánkokat fejjel lefelé belehelyezzük.Kevés ideig fedő alatt sütjük, majd fedő nélkül megfordítva a másik oldalukat is megsütjük.

7. 

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés