RECEPTEK

Lekváros bukták

Lekváros bukták

Mert a lekváros bukta újra divat! Ez is egy igazi hungarikum. Ízlés szerint sokféleképpen ízesíthetjük, mindenki legnagyobb örömére.

recept,recept fotó,rétesliszt,friss élesztő,szilvalekvár,Édes ételek

Édes ételek

Főzőcske

Adag

32

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

kategóriak

Édes ételek  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

friss élesztő42gramm
kristálycukor3evőkanál
rétesliszt1000gramm
szilvalekvár-
-
tojássárgája1darab
vaj150gramm
zsírszegény tej 1,5%½liter

 

Recept

1. Elkészítés

rétesliszt 1000 gramm  zsírszegény tej 1,5% ½ liter  friss élesztő 42 gramm  kristálycukor 3 evőkanál  vaj 150 gramm  tojássárgája 1 darab 

A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt.A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. A vajat felolvasztjuk..

2. 

Ráöntjük a tojásokat, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttatott élesztőt.Alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Kb 5 perc dagasztás után elválik az üst oldalától, de továbbra is lágy marad. Tetejét kis liszttel megszórjuk és pihentetjük.

3. 

Miután a tészta megkelt 2 részre osztjuk.

4. 

szilvalekvár

Lisztezett asztalon az egyik feléből téglalapot nyújtunk, majd pár perc pihentetés négyzetekre vágjuk. Ízlés szerint lekvárral, csokoládéval, vagy túróval töltjük őket.Ha rájuk tettük a tölteléket, feltekerjük őket a töltelék irányából.

5. 

Egy sütőpapírral bélelt (illetve kivajazott, lisztel meghintett) sütőlapra helyezzük a buktákat. És ugyan így elkészítjük a másik tésztából is. A buktákat beleforgatva az olvasztott vajba, szorosan egymás mellé rakjuk.Meleg helyen még 15 percig kelesztjük őket. A tetejét felvert tojással kenjük meg.

6. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

7. 

Porcukorral meghintve tálaljuk. Miután kihűltek elválasztjuk őket, legjobb ha a kezünk segítségével csináljuk ezt.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés