szakacsreceptek.hu

Lekváros bukták

    

Mert a lekváros bukta újra divat! Ez is egy igazi hungarikum. Ízlés szerint sokféleképpen ízesíthetjük, mindenki legnagyobb örömére.

Főzőcske

Adag

32

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 

1. Elkészítés

rétesliszt 1000 gramm  zsírszegény tej 1,5% ½ liter  friss élesztő 42 gramm  kristálycukor 3 evőkanál  vaj 150 gramm  tojássárgája 1 darab 

A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt.A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. A vajat felolvasztjuk..

Elkészítés

2. 

Ráöntjük a tojásokat, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttatott élesztőt.Alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Kb 5 perc dagasztás után elválik az üst oldalától, de továbbra is lágy marad. Tetejét kis liszttel megszórjuk és pihentetjük.

3. 

Miután a tészta megkelt 2 részre osztjuk.

4. 

szilvalekvár

Lisztezett asztalon az egyik feléből téglalapot nyújtunk, majd pár perc pihentetés négyzetekre vágjuk. Ízlés szerint lekvárral, csokoládéval, vagy túróval töltjük őket.Ha rájuk tettük a tölteléket, feltekerjük őket a töltelék irányából.

5. 

Egy sütőpapírral bélelt (illetve kivajazott, lisztel meghintett) sütőlapra helyezzük a buktákat. És ugyan így elkészítjük a másik tésztából is. A buktákat beleforgatva az olvasztott vajba, szorosan egymás mellé rakjuk.Meleg helyen még 15 percig kelesztjük őket. A tetejét felvert tojással kenjük meg.

6. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

7. 

Porcukorral meghintve tálaljuk. Miután kihűltek elválasztjuk őket, legjobb ha a kezünk segítségével csináljuk ezt.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés