RECEPTEK

Almás - mákos szemek

Almás - mákos szemek

Ízletes és finom rétes.

recept,recept fotó,alma ,mák,mák,Rétesek

Rétesek

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 800gramm
kristálycukor120gramm
leveles tészta400gramm
mazsola100gramm
mák150gramm
mák-
porcukor-
rozspehely40gramm
tyúk tojás1darab
zsemlemorzsa2evőkanál
zsírszegény tej 1,5%50milliliter

 

Recept

1. Almás töltelék

alma  800 gramm  mazsola 100 gramm

Megmossuk az almákat, meghámozzuk és lereszeljük vastagon. A mazsolát, öblítsük le vízzel, és hagyjuk állni kb. fél óráig.

2. 

rozspehely 40 gramm

A pelyhet megőröljük és az almához szórjuk, összekeverjük. Állni hagyjuk.

3. 

kristálycukor 40 gramm

Az almához ezután hozzáadjuk a cukrot és a mazsolát.

4. Mákos töltelék

mák 150 gramm  zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter  kristálycukor 80 gramm

A mákot megőröljük, leöntjük forró tejjel, hűlni hagyjuk és hozzákeverjük a cukrot.

5. Tészta

leveles tészta 400 gramm  tyúk tojás 1 darab

A leveles tésztát egy lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk egy ( 40 x40 cm ) négyzetre. A széleit és a közepét megkenjük egyenletesen felvert tojással. Minden téglalapba amit a tojás kirajzolt nekünk egy kanál zsemlemorzsát szórunk.

6. Töltelék

zsemlemorzsa 2 evőkanál

A zsemlemorzsára rá visszük egyenletesen az almás tölteléket. Az almás töltelék tetejére rávisszük a mákos tölteléket.

7. 

A tésztát a töltelékkel feltekerjük a széleitől kezdve a közepéig.

8. 

A dupla rétest...

9. 

mák

...óvatosan áthelyezzük a sütőpapírra. Majd az egészet egy sütőlapra ügyesen áthelyezzük. A tetejét tojással megkenjük és megszórjuk mákkal ( a mák ne legyen megőrölve ).

10. 

porcukor

Előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Miután a rétesünk megsült megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés