RECEPTEK

Almás - mákos szemek

Almás - mákos szemek

Ízletes és finom rétes.

recept,recept fotó,alma ,mák,mák,Rétesek,Szezonális receptek

Rétesek

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 800gramm
kristálycukor120gramm
leveles tészta400gramm
mazsola100gramm
mák150gramm
mák-
porcukor-
rozspehely40gramm
tyúk tojás1darab
zsemlemorzsa2evőkanál
zsírszegény tej 1,5%50milliliter

 

Recept

1. Almás töltelék

alma  800 gramm  mazsola 100 gramm

Megmossuk az almákat, meghámozzuk és lereszeljük vastagon. A mazsolát, öblítsük le vízzel, és hagyjuk állni kb. fél óráig.

2. 

rozspehely 40 gramm

A pelyhet megőröljük és az almához szórjuk, összekeverjük. Állni hagyjuk.

3. 

kristálycukor 40 gramm

Az almához ezután hozzáadjuk a cukrot és a mazsolát.

4. Mákos töltelék

mák 150 gramm  zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter  kristálycukor 80 gramm

A mákot megőröljük, leöntjük forró tejjel, hűlni hagyjuk és hozzákeverjük a cukrot.

5. Tészta

leveles tészta 400 gramm  tyúk tojás 1 darab

A leveles tésztát egy lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk egy ( 40 x40 cm ) négyzetre. A széleit és a közepét megkenjük egyenletesen felvert tojással. Minden téglalapba amit a tojás kirajzolt nekünk egy kanál zsemlemorzsát szórunk.

6. Töltelék

zsemlemorzsa 2 evőkanál

A zsemlemorzsára rá visszük egyenletesen az almás tölteléket. Az almás töltelék tetejére rávisszük a mákos tölteléket.

7. 

A tésztát a töltelékkel feltekerjük a széleitől kezdve a közepéig.

8. 

A dupla rétest...

9. 

mák

...óvatosan áthelyezzük a sütőpapírra. Majd az egészet egy sütőlapra ügyesen áthelyezzük. A tetejét tojással megkenjük és megszórjuk mákkal ( a mák ne legyen megőrölve ).

10. 

porcukor

Előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Miután a rétesünk megsült megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2023 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit