Almás - mákos szemek
Ízletes és finom rétes.
recept,recept fotó,alma ,mák,mák,Rétesek,Szezonális receptek
Rétesek
kategóriak
Rétesek › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 800 | gramm | |
kristálycukor | 120 | gramm | |
leveles tészta | 400 | gramm | |
mazsola | 100 | gramm | |
mák | 150 | gramm | |
mák | - | ||
porcukor | - | ||
rozspehely | 40 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
zsemlemorzsa | 2 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 50 | milliliter |
Recept
1. Almás töltelék
alma 800 gramm • mazsola 100 gramm
Megmossuk az almákat, meghámozzuk és lereszeljük vastagon. A mazsolát, öblítsük le vízzel, és hagyjuk állni kb. fél óráig.
4. Mákos töltelék
mák 150 gramm • zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter • kristálycukor 80 gramm
A mákot megőröljük, leöntjük forró tejjel, hűlni hagyjuk és hozzákeverjük a cukrot.
5. Tészta
leveles tészta 400 gramm • tyúk tojás 1 darab
A leveles tésztát egy lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk egy ( 40 x40 cm ) négyzetre. A széleit és a közepét megkenjük egyenletesen felvert tojással. Minden téglalapba amit a tojás kirajzolt nekünk egy kanál zsemlemorzsát szórunk.
6. Töltelék
zsemlemorzsa 2 evőkanál
A zsemlemorzsára rá visszük egyenletesen az almás tölteléket. Az almás töltelék tetejére rávisszük a mákos tölteléket.
7.
A tésztát a töltelékkel feltekerjük a széleitől kezdve a közepéig.
8.
A dupla rétest...
9.
...óvatosan áthelyezzük a sütőpapírra. Majd az egészet egy sütőlapra ügyesen áthelyezzük. A tetejét tojással megkenjük és megszórjuk mákkal ( a mák ne legyen megőrölve ).
10.
Előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Miután a rétesünk megsült megszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat!