Almás - mákos szemek

Ízletes és finom rétes.
recept,recept fotó,alma ,mák,mák,Rétesek
Rétesek
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 800 488 | gramm kcal | |
kristálycukor | 120 483 | gramm kcal | |
leveles tészta | 400 1600 | gramm kcal | |
mazsola | 100 284 | gramm kcal | |
mák | 150 812 | gramm kcal | |
mák | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
rozspehely | 40 136 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
zsemlemorzsa | 2 112 | evőkanál kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 50 24 | milliliter kcal |
Recept
1. Almás töltelék
alma 800 gramm • mazsola 100 gramm
Megmossuk az almákat, meghámozzuk és lereszeljük vastagon. A mazsolát, öblítsük le vízzel, és hagyjuk állni kb. fél óráig.



4. Mákos töltelék
mák 150 gramm • zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter • kristálycukor 80 gramm
A mákot megőröljük, leöntjük forró tejjel, hűlni hagyjuk és hozzákeverjük a cukrot.

5. Tészta
leveles tészta 400 gramm • tyúk tojás 1 darab
A leveles tésztát egy lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk egy ( 40 x40 cm ) négyzetre. A széleit és a közepét megkenjük egyenletesen felvert tojással. Minden téglalapba amit a tojás kirajzolt nekünk egy kanál zsemlemorzsát szórunk.

6. Töltelék
zsemlemorzsa 2 evőkanál
A zsemlemorzsára rá visszük egyenletesen az almás tölteléket. Az almás töltelék tetejére rávisszük a mákos tölteléket.

7.
A tésztát a töltelékkel feltekerjük a széleitől kezdve a közepéig.

8.
A dupla rétest...

9.
...óvatosan áthelyezzük a sütőpapírra. Majd az egészet egy sütőlapra ügyesen áthelyezzük. A tetejét tojással megkenjük és megszórjuk mákkal ( a mák ne legyen megőrölve ).

10.
Előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Miután a rétesünk megsült megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat!