szakacsreceptek.hu

Diós, túrós almás kalács

    

Fantasztikusan finom kalács, teli almával, túróval és dióval.

Főzőcske

Adag

18

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
alma 800gramm
dió-
dió, darált80gramm
fahéj, őrölt1teáskanál
kukoricakeményítő20gramm
lágy túró250gramm
porcukor150gramm
porcukor-
rétesliszt200gramm
szódabikarbóna1teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%250milliliter
tyúk tojás4darab
túró, sima,lágy250gramm
vaj150gramm

1. 

vaj 100 gramm  porcukor 100 gramm

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra keverünk.

2. 

tyúk tojás 3 darab

Hozzáadjuk a tojásokat, ...

3. 

lágy túró 250 gramm

...túrót,...

4. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter

...tejet, ...

5. 

rétesliszt 150 gramm  kukoricakeményítő 20 gramm  szódabikarbóna 1 teáskanál

...lisztet, szódabikarónát és a kukorica keményítőt.

6. 

alma  800 gramm

Az almákat meghámozzuk, magházat eltávolítjuk és kisebb darabokra vágjuk.

7. 

Az elkészített tésztához keverjük őket...

8. 

...és sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük a tésztát.

9. 

vaj 50 gramm  porcukor 50 gramm  túró, sima,lágy 250 gramm

A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a túrót,...

10. 

dió, darált 80 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter

...a darált diót és a tejet.

11. 

tyúk tojás 1 darab  rétesliszt 50 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál

Hozzáadjuk a tojást, lisztet és a fahéjat. Alaposan összekeverjük...

12. 

dió

...és kanalanként, nem egyenletesen az almákra rakjuk. A diót apróra vágjuk és megszórjuk a kalácsot.

13. 

40 percig 170°C fokon sütjük.

14. 

porcukor

Még melegen megszórjuk porcukorral és miután kihűlt felszeleteljük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés