RECEPTEK

Alma leveles tésztába csomagolva

Alma leveles tésztába csomagolva

Alma, dió és méz finom ropogós tésztában. Hidegen tálaljuk. Egy adag vanília fagylalttal még finomabbá tehetjük.

recept,recept fotó,alma ,Rétesek

Rétesek

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 1500gramm
citromlé-
dió100gramm
fahéj cukor3teáskanál
leveles tészta500gramm
méz 6evőkanál
tyúk tojás1darab
vaj6teáskanál
vaníliacukor3teáskanál

 

Recept

1. 

alma  1500 gramm  citromlé

6 darab almát meghántunk és óvatosan eltávolítjuk a magházat. Citromlével megcsepegtetjük.

2. A dió elkészítése a töltelékhez

dió 100 gramm

A diót apróra vágjuk.

3. 

leveles tészta 500 gramm  vaníliacukor 3 teáskanál  fahéj cukor 3 teáskanál

A leveles tésztát egy lisztel meghintett gyúrólapon kb. 3 milliméteresre nyújtjuk. 6 egyforma részre osztjuk el. Minden egyes rész közepére elhelyezünk egy almát. Az almát megszórjuk vaníliacukorral és fahéjas cukorral. Ahonnét kivágtuk a magházat ott beletöltjük a diót.

4. 

méz  6 evőkanál  vaj 6 teáskanál

A diórá rá öntünk egy kanál mézet. A tetejére egy szelet vajat rakunk. Majd az almát a tésztába becsomagoljuk.

5. 

tyúk tojás 1 darab

Az így becsomagolt almákat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. Megkenjük őket felvert tojással., és néhol a tésztát megszurkáljuk egy villa segítségével.

6. Sütés

Előmelegített sütőben sütjük i 180°C kb 25 percig aranysárgára. Miután megsült meghintjük porcukorral.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés