szakacsreceptek.hu

Alma leveles tésztába csomagolva

    

Alma, dió és méz finom ropogós tésztában. Hidegen tálaljuk. Egy adag vanília fagylalttal még finomabbá tehetjük.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
alma 1500gramm
citromlé-
dió100gramm
fahéj cukor3teáskanál
leveles tészta500gramm
méz 6evőkanál
tyúk tojás1darab
vaj6teáskanál
vaníliacukor3teáskanál

1. 

alma  1500 gramm  citromlé

6 darab almát meghántunk és óvatosan eltávolítjuk a magházat. Citromlével megcsepegtetjük.

2. A dió elkészítése a töltelékhez

dió 100 gramm

A diót apróra vágjuk.

A dió elkészítése a töltelékhez

3. 

leveles tészta 500 gramm  vaníliacukor 3 teáskanál  fahéj cukor 3 teáskanál

A leveles tésztát egy lisztel meghintett gyúrólapon kb. 3 milliméteresre nyújtjuk. 6 egyforma részre osztjuk el. Minden egyes rész közepére elhelyezünk egy almát. Az almát megszórjuk vaníliacukorral és fahéjas cukorral. Ahonnét kivágtuk a magházat ott beletöltjük a diót.

4. 

méz  6 evőkanál  vaj 6 teáskanál

A diórá rá öntünk egy kanál mézet. A tetejére egy szelet vajat rakunk. Majd az almát a tésztába becsomagoljuk.

5. 

tyúk tojás 1 darab

Az így becsomagolt almákat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. Megkenjük őket felvert tojással., és néhol a tésztát megszurkáljuk egy villa segítségével.

6. Sütés

Előmelegített sütőben sütjük i 180°C kb 25 percig aranysárgára. Miután megsült meghintjük porcukorral.

Sütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés