szakacsreceptek.hu

Túrós - almás tekercs

    

Egy gyorsan elkészíthető sütemény leveles tésztából, almából és túróból.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
alma 350gramm
darált mandula2evőkanál
kukoricakeményítő5gramm
leveles tészta275gramm
mazsola50gramm
nádcukor50gramm
piskóta50gramm
porcukor-
tyúk tojás1darab
túró, sima,lágy250gramm

1. 

túró, sima,lágy 250 gramm  nádcukor 50 gramm  mazsola 50 gramm  kukoricakeményítő 5 gramm

A mazsolát egy picit beáztatjuk vízbe, leszűrjük és összekeverjük a túróval, cukorral és egy teáskanálnyi kukorica keményítővel.

2. 

alma  350 gramm

Az almát meghámozzuk és lereszeljük.

3. 

piskóta 50 gramm

A piskótát összemorzsoljuk.

4. 

leveles tészta 275 gramm

A leveles tésztát a papírral együtt kinyújtjuk. Rá helyezzük az almát, kb 1,5 cm a széleitől.

5. 

Rászórjuk a morzsolt piskótát.

6. 

Az egyik oldalra egyenletesen rá helyezzük a túrós tölteléket.

7. 

tyúk tojás 1 darab

A széleit megkenjük felvert tojással.

8. 

A tésztát a papírral együtt félbehajtjuk.

9. 

Áttesszük a sütő lapra.A széleit megnyomkodjuk a tésztának. Az egész tésztát megkenjük felvert tojással és egy villával megszurkáljuk.,

10. 

darált mandula 2 evőkanál

A tetejére őrölt mandulát ( vagy diót ) szórunk.

11. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

12. 

porcukor

Miután megsült megszórjuk porcukorral és hűlni hagyjuk.

13. 

Szeleteljük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés