Túrós - almás tekercs
![Túrós - almás tekercs](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001612/img_hu_4x3/turos-almas-tekercs_00180.jpg)
Egy gyorsan elkészíthető sütemény leveles tésztából, almából és túróból.
recept,recept fotó,túró, sima,lágy,alma ,Rétesek
Rétesek
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 350 | gramm | |
darált mandula | 2 | evőkanál | |
kukoricakeményítő | 5 | gramm | |
leveles tészta | 275 | gramm | |
mazsola | 50 | gramm | |
nádcukor | 50 | gramm | |
piskóta | 50 | gramm | |
porcukor | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
túró, sima,lágy | 250 | gramm |
Recept
1.
túró, sima,lágy 250 gramm • nádcukor 50 gramm • mazsola 50 gramm • kukoricakeményítő 5 gramm
A mazsolát egy picit beáztatjuk vízbe, leszűrjük és összekeverjük a túróval, cukorral és egy teáskanálnyi kukorica keményítővel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0904.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0907.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0908.jpg)
4.
leveles tészta 275 gramm
A leveles tésztát a papírral együtt kinyújtjuk. Rá helyezzük az almát, kb 1,5 cm a széleitől.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0909.jpg)
5.
Rászórjuk a morzsolt piskótát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0911.jpg)
6.
Az egyik oldalra egyenletesen rá helyezzük a túrós tölteléket.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0912.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0915.jpg)
8.
A tésztát a papírral együtt félbehajtjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0916.jpg)
9.
Áttesszük a sütő lapra.A széleit megnyomkodjuk a tésztának. Az egész tésztát megkenjük felvert tojással és egy villával megszurkáljuk.,
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0920.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0922.jpg)
11.
25 percig 180°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0924.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0926.jpg)
13.
Szeleteljük és tálalhatjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0928.jpg)
Jó étvágyat!