Túrós - almás tekercs
Egy gyorsan elkészíthető sütemény leveles tésztából, almából és túróból.
recept,recept fotó,túró, sima,lágy,alma ,Rétesek,Szezonális receptek
Rétesek
kategóriak
Rétesek › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 350 | gramm | |
darált mandula | 2 | evőkanál | |
kukoricakeményítő | 5 | gramm | |
leveles tészta | 275 | gramm | |
mazsola | 50 | gramm | |
nádcukor | 50 | gramm | |
piskóta | 50 | gramm | |
porcukor | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
túró, sima,lágy | 250 | gramm |
Recept
1.
túró, sima,lágy 250 gramm • nádcukor 50 gramm • mazsola 50 gramm • kukoricakeményítő 5 gramm
A mazsolát egy picit beáztatjuk vízbe, leszűrjük és összekeverjük a túróval, cukorral és egy teáskanálnyi kukorica keményítővel.
4.
leveles tészta 275 gramm
A leveles tésztát a papírral együtt kinyújtjuk. Rá helyezzük az almát, kb 1,5 cm a széleitől.
5.
Rászórjuk a morzsolt piskótát.
6.
Az egyik oldalra egyenletesen rá helyezzük a túrós tölteléket.
8.
A tésztát a papírral együtt félbehajtjuk.
9.
Áttesszük a sütő lapra.A széleit megnyomkodjuk a tésztának. Az egész tésztát megkenjük felvert tojással és egy villával megszurkáljuk.,
11.
25 percig 180°C fokon sütjük.
13.
Szeleteljük és tálalhatjuk.
Jó étvágyat!