RECEPTEK

Almás-túrós kalács

Almás-túrós kalács

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Finom vajas kalács, teli túróval, pudinggal és szaftos fahéjas almával...már csak bele kel harapni:).

recept,recept fotó,túró, sima,lágy,alma ,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

alma

350

214

gramm

kcal

fahéj cukor

0

??

kcal

finomliszt

150

521

gramm

kcal

porcukor

130

505

gramm

kcal

0

??

kcal

teljes kiőrlésű liszt

50

168

gramm

kcal

tojásfehérje

1

17

darab

kcal

tojássárgája

1

57

darab

kcal

tyúk tojás

3

264

darab

kcal

túró, sima,lágy

500

595

gramm

kcal

vaj

100

734

gramm

kcal

vaníliás puding -por

37

132

gramm

kcal

 

Recept

1. 

finomliszt 150 gramm  teljes kiőrlésű liszt 50 gramm  porcukor 50 gramm    vaj 100 gramm  tyúk tojás 1 darab  tojássárgája 1 darab

Mindkét lisztet összekeverjük a cukorral,csipetnyi sóval, vajjal, tojással és tojássárgájával és jól kidolgozzuk.

Mindkét lisztet összekeverjük a...

2. 

A tésztát alufóliába tekerjük és 30 percre a hűtőbe helyezzük.

A tésztát alufóliába tekerjük és 30 percre a...

3. 

A kemény tésztát egyenletesen belenyomkodjuk egy 30 cm átmérőjű szilikon formába. Hurka pálcikával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 180°C sütjük 15 percig. ( A sütőt ne kapcsoljuk ki ).

A kemény tésztát egyenletesen belenyomkodjuk...

4. 

túró, sima,lágy 500 gramm  porcukor 80 gramm  vaníliás puding -por 37 gramm  tyúk tojás 2 darab  tojásfehérje 1 darab

A túrót, cukrot, puding port, tojást és a fehérjét ami megmaradt jól összekeverjük.

A túrót, cukrot, puding port, tojást és a...

5. 

alma  350 gramm

Az almát megmossuk, két felé vágjuk, magházat eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A tésztára rá öntjük a túrós tölteléket és a tetejére rá rakjuk az alma szeleteket.

Az almát megmossuk, két felé vágjuk, magházat...

6. 

fahéj cukor

Megszórjuk fahéjjal és vissza tesszük a sütőbe további 35-40 percre. A sütés vége felé letakarhatjuk a kalácsot alufóliával, hogy az alma ne égjen oda.

Megszórjuk fahéjjal és vissza tesszük a...

7. 

Éles késsel szeleteljük fel miután kihűlt, tetszés szerinti adagokra :)

Éles késsel szeleteljük fel miután kihűlt,...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés