Almás-túrós kalács
Finom vajas kalács, teli túróval, pudinggal és szaftos fahéjas almával...már csak bele kel harapni:).
recept,recept fotó,túró, sima,lágy,alma ,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) › Almás kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 350 | gramm | |
fahéj cukor | - | ||
finomliszt | 150 | gramm | |
porcukor | 130 | gramm | |
só | - | ||
teljes kiőrlésű liszt | 50 | gramm | |
tojásfehérje | 1 | darab | |
tojássárgája | 1 | darab | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
túró, sima,lágy | 500 | gramm | |
vaj | 100 | gramm | |
vaníliás puding -por | 37 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 150 gramm • teljes kiőrlésű liszt 50 gramm • porcukor 50 gramm • só • vaj 100 gramm • tyúk tojás 1 darab • tojássárgája 1 darab
Mindkét lisztet összekeverjük a cukorral,csipetnyi sóval, vajjal, tojással és tojássárgájával és jól kidolgozzuk.
2.
A tésztát alufóliába tekerjük és 30 percre a hűtőbe helyezzük.
3.
A kemény tésztát egyenletesen belenyomkodjuk egy 30 cm átmérőjű szilikon formába. Hurka pálcikával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 180°C sütjük 15 percig. ( A sütőt ne kapcsoljuk ki ).
4.
túró, sima,lágy 500 gramm • porcukor 80 gramm • vaníliás puding -por 37 gramm • tyúk tojás 2 darab • tojásfehérje 1 darab
A túrót, cukrot, puding port, tojást és a fehérjét ami megmaradt jól összekeverjük.
5.
alma 350 gramm
Az almát megmossuk, két felé vágjuk, magházat eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A tésztára rá öntjük a túrós tölteléket és a tetejére rá rakjuk az alma szeleteket.
6.
Megszórjuk fahéjjal és vissza tesszük a sütőbe további 35-40 percre. A sütés vége felé letakarhatjuk a kalácsot alufóliával, hogy az alma ne égjen oda.
7.
Éles késsel szeleteljük fel miután kihűlt, tetszés szerinti adagokra :)
Jó étvágyat!