Sült alma rétes bundában

Finom édes nyalánkság ami nagyon gyorsan elfogy a tányéról.
recept,recept fotó,alma ,leveles tészta,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Almából készült desszertek › Almás kalácsok › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) ›Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 6 549 | darab kcal | |
dió | 0 ?? | kcal | |
fahéj, őrölt | 0 ?? | kcal | |
gyümölcsös jam | 0 ?? | kcal | |
leveles tészta | 275 1100 | gramm kcal | |
nádcukor | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal |
Recept

2.
...félbe vágjuk, eltávolítjuk a magházat.

3.
Az almákat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk szét, megszórjuk porcukorral és fahéjjal.

4.
220°C sütjük 20 percig. Hagyjuk kihűlni,m és minden alma közepébe egy kanál lekvárt rakunk.

5.
leveles tészta 275 gramm • tyúk tojás 1 darab • dió
A leveles tésztát a sütőlapra rakjuk, úgy hogy a tészta fele legyen a lapon. A tészta részére a sütő lapon rárakjuk az almákat. A tészta másik felével letakarjuk az almákat, a széleit az almát körül jól megnyomkodjuk. Megkenjük felvert tojással és megszórjuk apróra vágott dióbéllel.

6.
20 percig 180°C fokon sütjük.


Jó étvágyat!