Fahéjas almás kalács
![Fahéjas almás kalács](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001035/img_hu_4x3/fahejas-almas-kalacs_00180.jpg)
Lágy, finom, teli almával.
recept,recept fotó,alma ,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok Almából készült desszertek Szezon - Alma (tél) Szezon - Alma (ősz) Almás kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 600 | gramm | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 250 | gramm | |
kristálycukor | 6 | evőkanál | |
kukoricakeményítő | 1 | evőkanál | |
kukoricakeményítő | - | ||
porcukor | 1 | evőkanál | |
só | 1 | csipet | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 150 | gramm | |
víz | 50 | milliliter |
Recept
1.
porcukor 1 evőkanál • tyúk tojás 1 darab • vaj 150 gramm • só 1 csipet • finomliszt 250 gramm
A megadott alapanyagokból "pâte à foncer" tésztát készítünk. A puha vaj és cukor kikeverésével kezdjük. Hozzákeverjük a tojást és a sót. Lassanként hozzáadjuk a megszitált lisztet. A kész tésztát legalább egy fél órára hűtőbe helyezzük.
2.
alma 600 gramm
Az almákat meghámozzuk, majd negyedekre vágjuk, és eltávolítjuk a magházat. Még kisebb félholdacskákra szeleteljük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001035/small/IMG_6910.jpg)
3.
kristálycukor 6 evőkanál • kukoricakeményítő 1 evőkanál • fahéj, őrölt 1 teáskanál • víz 50 milliliter
Az almákat egy lábasba helyezzük, megszórjuk ételkeményítővel, fahéjjal, cukorral, és felöntjük vízzel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001035/small/IMG_6922.jpg)
4.
Az almát állandó keverés mellett 10 percig főzzük, majd hűlni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001035/small/IMG_6927.jpg)
5.
Miután kivettük a tésztát a hűtőből, egy ételkeményítővel megszórt gyúrólapon kerek formára nyújtjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001035/small/IMG_6931.jpg)
6.
A tésztát áthelyezzük egy kerek sütőformára, és a forma széleit is kitöltjük tésztával.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001035/small/IMG_6933.jpg)
7.
A tésztára egyenletesen rárakjuk a az elkészített, lehűtött almákat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001035/small/IMG_6935.jpg)
8.
40 percig 180°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001035/small/IMG_6936.jpg)
Jó étvágyat!