szakacsreceptek.hu

Fahéjas almás kalács

     

Lágy, finom, teli almával.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Alma 600gramm
Fahéj, őrölt1teáskanál
Finomliszt250gramm
Kristálycukor6evőkanál
Kukoricakeményítő1evőkanál
Kukoricakeményítő
Porcukor1evőkanál
1csipet
Tyúk tojás1darab
Vaj150gramm
Víz50milliliter

1. 

porcukor 1 EK  tyúk tojás 1 db  vaj 150 g   1 csipet  finomliszt 250 g

A megadott alapanyagokból "pâte à foncer" tésztát készítünk. A puha vaj és cukor kikeverésével kezdjük. Hozzákeverjük a tojást és a sót. Lassanként hozzáadjuk a megszitált lisztet. A kész tésztát legalább egy fél órára hűtőbe helyezzük.

2. 

alma  600 g

Az almákat meghámozzuk, majd negyedekre vágjuk, és eltávolítjuk a magházat. Még kisebb félholdacskákra szeleteljük.

3. 

kristálycukor 6 EK  kukoricakeményítő 1 EK  fahéj, őrölt 1 TK  víz 50 ml

Az almákat egy lábasba helyezzük, megszórjuk ételkeményítővel, fahéjjal, cukorral, és felöntjük vízzel.

4. 

Az almát állandó keverés mellett 10 percig főzzük, majd hűlni hagyjuk.

5. 

kukoricakeményítő

Miután kivettük a tésztát a hűtőből, egy ételkeményítővel megszórt gyúrólapon kerek formára nyújtjuk.

6. 

A tésztát áthelyezzük egy kerek sütőformára, és a forma széleit is kitöltjük tésztával.

7. 

A tésztára egyenletesen rárakjuk a az elkészített, lehűtött almákat.

8. 

40 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés