Valentin napi almás kalács
![Valentin napi almás kalács](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001858/img_hu_4x3/valentin-napi-almas-kalacs_00180.jpg)
Ízletes édes szívecske teli almával és szeretettel.
recept,recept fotó,túró, sima,lágy,alma ,Kalácsok,Valentín napi
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok Valentín napi Almából készült desszertek Szezon - Alma (tél) Szezon - Alma (ősz) Almás kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 500 | gramm | |
citrom | 1 | darab | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 240 | gramm | |
finomliszt | 0 | ||
kristálycukor | 100 | gramm | |
kukoricakeményítő | 30 | gramm | |
porcukor | 60 | gramm | |
porcukor | - | ||
rétesliszt | - | ||
só | 1 | csipet | |
sütőpor | ½ | teáskanál | |
túró, sima,lágy | 100 | gramm | |
vaj | 100 | gramm | |
víz | - | ||
víz | 50 | milliliter | |
zsemlemorzsa | 1 | evőkanál |
Recept
1.
finomliszt 240 gramm • porcukor 60 gramm • só 1 csipet • sütőpor ½ teáskanál • vaj 100 gramm • túró, sima,lágy 100 gramm • víz 50 milliliter
Egy tálba szórjuk a lisztet, cukrot, sót, sütőport és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a kissé meg olvad vajat, túrót és egy pici langyos vizet. Kidolgozzuk a tésztát....
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001858/small/IMG_0768.jpg)
2.
...majd becsomagoljuk élelmiszer fóliába. Hűvös helyen pihentetjük a tésztát 20 percen keresztül.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001858/small/IMG_0777.jpg)
3.
Ezután két felé osztjuk a tésztát. Az egyik felét lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk ( 26 x 26 cm ) és egy szív alakú forma segítségével kivágjuk ( használhatunk kerek formát is ).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001858/small/IMG_0786.jpg)
4.
A szívecske tésztából kisebb szívecskéket szaggatunk ki. Majd a lappal együtt 5 - 10 percre a fagyasztóba tesszük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001858/small/IMG_0788.jpg)
5.
Kinyújtjuk a tészta másik felét is, újra kiszaggatjuk a formát és 5 percre a fagyasztóba helyezzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001858/small/IMG_0790.jpg)
6.
A maradék tésztát szintén összegyúrjuk és újabb szívecskéket szaggattunk ki ( kb 6 darabot.) Fagyasztóba helyezzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001858/small/IMG_0795.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001858/small/IMG_0761.jpg)
8.
citrom 1 darab • kristálycukor 100 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál
Hozzáöntjük a citromlevét és összekeverjük. Cukrot, fahéjat, ...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001858/small/IMG_0767.jpg)
9.
kukoricakeményítő 30 gramm • zsemlemorzsa 1 evőkanál
...kukorica keményítőt és zsemlemorzsát adunk hozzá. Újra összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001858/small/IMG_0800.jpg)
10.
A lisztel meghintet és kivajazott formába, körbe rakjuk a lehűtött szívecske tésztákat...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001858/small/IMG_0802.jpg)
11.
...majd behelyezzük a nagy szívecskét.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001858/small/IMG_0809.jpg)
12.
Egyenletesen rá borítjuk az alma tölteléket és elsimítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001858/small/IMG_0810.jpg)
13.
A tésztát letakarjuk a másik szívecske tésztával.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001858/small/IMG_0812.jpg)
14.
Felvert tojássál megkenjük, szívecskéket ragasztunk rá és újra tojással megkenjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001858/small/IMG_0816.jpg)
15.
Előmelegített sütőbe helyezzük és 40 percig sütjük 180°C ( néha ellenőrizzük a sütőben hogy nem ég e meg a teteje, esetleg alufóliával letakarhatjuk ).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001858/small/IMG_0821.jpg)
16.
A kalácsot hűlni hagyjuk. Ez után egyszerűen kiborítjuk, megfordítjuk és tálcára helyezzük. Porcukorral meghintjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001858/small/IMG_0847.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001858/small/IMG_0848.jpg)
18.
És tálalhatjuk is.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001858/small/IMG_0853.jpg)
Jó étvágyat!