RECEPTEK

Valentin napi almás kalács

Valentin napi almás kalács

Ízletes édes szívecske teli almával és szeretettel.

recept,recept fotó,túró, sima,lágy,alma ,Kalácsok,Valentín napi

Kalácsok

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 500gramm
citrom1darab
fahéj, őrölt1teáskanál
finomliszt240gramm
finomliszt0
kristálycukor100gramm
kukoricakeményítő30gramm
porcukor60gramm
porcukor-
rétesliszt-
1csipet
sütőpor½teáskanál
túró, sima,lágy100gramm
vaj100gramm
víz-
víz50milliliter
zsemlemorzsa1evőkanál

 

Recept

1. 

finomliszt 240 gramm  porcukor 60 gramm   1 csipet  sütőpor ½ teáskanál  vaj 100 gramm  túró, sima,lágy 100 gramm  víz 50 milliliter

Egy tálba szórjuk a lisztet, cukrot, sót, sütőport és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a kissé meg olvad vajat, túrót és egy pici langyos vizet. Kidolgozzuk a tésztát....

2. 

...majd becsomagoljuk élelmiszer fóliába. Hűvös helyen pihentetjük a tésztát 20 percen keresztül.

3. 

finomliszt

Ezután két felé osztjuk a tésztát. Az egyik felét lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk ( 26 x 26 cm ) és egy szív alakú forma segítségével kivágjuk ( használhatunk kerek formát is ).

4. 

A szívecske tésztából kisebb szívecskéket szaggatunk ki. Majd a lappal együtt 5 - 10 percre a fagyasztóba tesszük.

5. 

finomliszt

Kinyújtjuk a tészta másik felét is, újra kiszaggatjuk a formát és 5 percre a fagyasztóba helyezzük.

6. 

A maradék tésztát szintén összegyúrjuk és újabb szívecskéket szaggattunk ki ( kb 6 darabot.) Fagyasztóba helyezzük.

7. 

alma  500 gramm

Az almákat megpucoljuk és lereszeljük.

8. 

citrom 1 darab  kristálycukor 100 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál

Hozzáöntjük a citromlevét és összekeverjük. Cukrot, fahéjat, ...

9. 

kukoricakeményítő 30 gramm  zsemlemorzsa 1 evőkanál

...kukorica keményítőt és zsemlemorzsát adunk hozzá. Újra összekeverjük.

10. 

vaj  rétesliszt

A lisztel meghintet és kivajazott formába, körbe rakjuk a lehűtött szívecske tésztákat...

11. 

...majd behelyezzük a nagy szívecskét.

12. 

Egyenletesen rá borítjuk az alma tölteléket és elsimítjuk.

13. 

A tésztát letakarjuk a másik szívecske tésztával.

14. 

Felvert tojássál megkenjük, szívecskéket ragasztunk rá és újra tojással megkenjük.

15. 

Előmelegített sütőbe helyezzük és 40 percig sütjük 180°C ( néha ellenőrizzük a sütőben hogy nem ég e meg a teteje, esetleg alufóliával letakarhatjuk ).

16. 

porcukor

A kalácsot hűlni hagyjuk. Ez után egyszerűen kiborítjuk, megfordítjuk és tálcára helyezzük. Porcukorral meghintjük.

17. 

víz

Egy ecsettel amit vízbe mártunk megtisztítjuk a szívecskéket.

18. 

És tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés