Almás kalács dióval

Kiváló kalács túrós tésztából, teli almás-diós töltelékkel.
recept,recept fotó,alma ,dió, darált,túró, sima,lágy,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) › Almás kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 650 397 | gramm kcal | |
citrom | 1 ?? | darab kcal | |
dió, darált | 120 809 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | ½ 7 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 240 833 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
kukoricakeményítő | 40 145 | gramm kcal | |
nádcukor | 100 396 | gramm kcal | |
porcukor | 60 233 | gramm kcal | |
szódabikarbóna | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
túró, sima,lágy | 100 119 | gramm kcal | |
vaj | 100 734 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
víz | 6 0 | evőkanál kcal | |
zsemlemorzsa | 1 56 | evőkanál kcal |
Recept
1.
finomliszt 240 gramm • szódabikarbóna ½ teáskanál • vaj 100 gramm • porcukor 60 gramm • túró, sima,lágy 100 gramm • víz 6 evőkanál
Egy tálba szórjuk a lisztet és összekeverjük a szóda bikarbónával. Hozzáadjuk a felvágott puha vajat, cukrot és a túrót. Kidolgozzuk a tésztát.

2.
A tésztát élelmiszer ipari fóliába csomagoljuk és 20 percig hűvös helyen állni hagyjuk.


4.
alma 650 gramm • citrom 1 darab
Az almát meghámozzuk, vastagon lereszeljük és hozzáadjuk egy citrom levét. Összekeverjük.

5.
A tésztát két felé osztjuk. Az egyik felét kis vékony, lisztel meghintett gyúrólapon a sütőlap méretére nyújtjuk. A tésztából kis virágokat vagy más formákat vágunk ki. A tésztát a gyúrólappal együtt rövid időre a fagyasztóba rakjuk.

6.
A tészta másik felét is kinyújtjuk és berakjuk a zsiradékkal kikent és lisztel meghintett (25x38 cm) sütőlapra.

7.
fahéj, őrölt ½ teáskanál • nádcukor 100 gramm • kukoricakeményítő 40 gramm • zsemlemorzsa 1 evőkanál
Az almához hozzáadjuk a fahéjat, cukrot, diót, kukorica keményítőt és a zsemlemorzsát. Összekeverjük.

8.
Az almás-diós tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztán.

9.
A fagyasztóból kivett tésztát, ráhelyezzük a töltelékre, majd a széleit lenyomkodjuk.


11.
35 percig 180°C fokon sütjük.

12.
A kihűlt kalácsról óvatosan levágjuk a széleit és felszeleteljük.

Jó étvágyat!