RECEPTEK

Almás kalács dióval

Almás kalács dióval

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Kiváló kalács túrós tésztából, teli almás-diós töltelékkel.

recept,recept fotó,alma ,dió, darált,túró, sima,lágy,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

alma

650

397

gramm

kcal

citrom

1

??

darab

kcal

dió, darált

120

809

gramm

kcal

fahéj, őrölt

½

7

teáskanál

kcal

finomliszt

240

833

gramm

kcal

finomliszt

0

??

kcal

kukoricakeményítő

40

145

gramm

kcal

nádcukor

100

396

gramm

kcal

porcukor

60

233

gramm

kcal

szódabikarbóna

½

0

teáskanál

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

túró, sima,lágy

100

119

gramm

kcal

vaj

100

734

gramm

kcal

vaj

0

??

kcal

víz

6

0

evőkanál

kcal

zsemlemorzsa

1

56

evőkanál

kcal

 

Recept

1. 

finomliszt 240 gramm  szódabikarbóna ½ teáskanál  vaj 100 gramm  porcukor 60 gramm  túró, sima,lágy 100 gramm  víz 6 evőkanál

Egy tálba szórjuk a lisztet és összekeverjük a szóda bikarbónával. Hozzáadjuk a felvágott puha vajat, cukrot és a túrót. Kidolgozzuk a tésztát.

Egy tálba szórjuk a lisztet és összekeverjük...

2. 

A tésztát élelmiszer ipari fóliába csomagoljuk és 20 percig hűvös helyen állni hagyjuk.

A tésztát élelmiszer ipari fóliába...

3. 

dió, darált 120 gramm

A diót ledaráljuk.

A diót ledaráljuk....

4. 

alma  650 gramm  citrom 1 darab

Az almát meghámozzuk, vastagon lereszeljük és hozzáadjuk egy citrom levét. Összekeverjük.

Az almát meghámozzuk, vastagon lereszeljük és...

5. 

finomliszt

A tésztát két felé osztjuk. Az egyik felét kis vékony, lisztel meghintett gyúrólapon a sütőlap méretére nyújtjuk. A tésztából kis virágokat vagy más formákat vágunk ki. A tésztát a gyúrólappal együtt rövid időre a fagyasztóba rakjuk.

A tésztát két felé osztjuk. Az egyik felét...

6. 

vaj  finomliszt

A tészta másik felét is kinyújtjuk és berakjuk a zsiradékkal kikent és lisztel meghintett (25x38 cm) sütőlapra.

A tészta másik felét is kinyújtjuk és...

7. 

fahéj, őrölt ½ teáskanál  nádcukor 100 gramm  kukoricakeményítő 40 gramm  zsemlemorzsa 1 evőkanál

Az almához hozzáadjuk a fahéjat, cukrot, diót, kukorica keményítőt és a zsemlemorzsát. Összekeverjük.

Az almához hozzáadjuk a fahéjat, cukrot, diót,...

8. 

Az almás-diós tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztán.

Az almás-diós tölteléket egyenletesen...

9. 

A fagyasztóból kivett tésztát, ráhelyezzük a töltelékre, majd a széleit lenyomkodjuk.

A fagyasztóból kivett tésztát, ráhelyezzük a...

10. 

tyúk tojás 1 darab

Megkenjük felvert tojással.

Megkenjük felvert tojással....

11. 

35 percig 180°C fokon sütjük.

35 percig 180°C fokon sütjük....

12. 

A kihűlt kalácsról óvatosan levágjuk a széleit és felszeleteljük.

A kihűlt kalácsról óvatosan levágjuk a...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés