szakacsreceptek.hu

Almás kalács dióval

    

Kiváló kalács túrós tésztából, teli almás-diós töltelékkel.

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
alma 650gramm
citrom1darab
dió, darált120gramm
fahéj, őrölt½teáskanál
finomliszt240gramm
finomliszt0
kukoricakeményítő40gramm
nádcukor100gramm
porcukor60gramm
szódabikarbóna½teáskanál
tyúk tojás1darab
túró, sima,lágy100gramm
vaj100gramm
vaj-
víz6evőkanál
zsemlemorzsa1evőkanál

1. 

finomliszt 240 gramm  szódabikarbóna ½ teáskanál  vaj 100 gramm  porcukor 60 gramm  túró, sima,lágy 100 gramm  víz 6 evőkanál

Egy tálba szórjuk a lisztet és összekeverjük a szóda bikarbónával. Hozzáadjuk a felvágott puha vajat, cukrot és a túrót. Kidolgozzuk a tésztát.

2. 

A tésztát élelmiszer ipari fóliába csomagoljuk és 20 percig hűvös helyen állni hagyjuk.

3. 

dió, darált 120 gramm

A diót ledaráljuk.

4. 

alma  650 gramm  citrom 1 darab

Az almát meghámozzuk, vastagon lereszeljük és hozzáadjuk egy citrom levét. Összekeverjük.

5. 

finomliszt

A tésztát két felé osztjuk. Az egyik felét kis vékony, lisztel meghintett gyúrólapon a sütőlap méretére nyújtjuk. A tésztából kis virágokat vagy más formákat vágunk ki. A tésztát a gyúrólappal együtt rövid időre a fagyasztóba rakjuk.

6. 

vaj  finomliszt

A tészta másik felét is kinyújtjuk és berakjuk a zsiradékkal kikent és lisztel meghintett (25x38 cm) sütőlapra.

7. 

fahéj, őrölt ½ teáskanál  nádcukor 100 gramm  kukoricakeményítő 40 gramm  zsemlemorzsa 1 evőkanál

Az almához hozzáadjuk a fahéjat, cukrot, diót, kukorica keményítőt és a zsemlemorzsát. Összekeverjük.

8. 

Az almás-diós tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztán.

9. 

A fagyasztóból kivett tésztát, ráhelyezzük a töltelékre, majd a széleit lenyomkodjuk.

10. 

tyúk tojás 1 darab

Megkenjük felvert tojással.

11. 

35 percig 180°C fokon sütjük.

12. 

A kihűlt kalácsról óvatosan levágjuk a széleit és felszeleteljük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés