RECEPTEK

Almás szelet kelt tésztából

Almás szelet kelt tésztából

Egyszerű almás kalács kelt tésztából mandulaszirmokkal.

recept,recept fotó,alma ,friss élesztő,finomliszt,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 600gramm
fahéj, őrölt2teáskanál
finomliszt500gramm
friss élesztő20gramm
kristálycukor80gramm
kristálycukor1teáskanál
mandulaszirom60gramm
porcukor80gramm
-
tyúk tojás1darab
vaj80gramm
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

 

Recept

1. 

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  kristálycukor 1 teáskanál  friss élesztő 20 gramm

Langyos tejben kevés cukorral élesztőből kovászt készítünk.

2. 

finomliszt 500 gramm  porcukor 80 gramm  tyúk tojás 1 darab  vaj 80 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál 

Lisztből, cukorból, kovászból, tojásból, olvasztott vajból, fahéjból és egy csipetnyi sóból tésztát készítünk, amelyet meleg helyen kelni hagyunk.

3. 

alma  600 gramm  kristálycukor 80 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál

Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, majd kockákra vágjuk. Egy tálba helyezzük és megszórjuk cukorral és fahéjjal. Összekeverjük.

4. 

mandulaszirom 60 gramm

A kelt tésztát lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk, áthelyezzük a sütőpapírral bélelt sütőlapra. A tésztára rakjuk az elkészített almát, megszórjuk mandulaszirmokkal és 180°C-on kb 35-40 percig sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit