szakacsreceptek.hu

Almás szelet kelt tésztából

    

Egyszerű almás kalács kelt tésztából mandulaszirmokkal.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
alma 600gramm
fahéj, őrölt2teáskanál
finomliszt500gramm
friss élesztő20gramm
kristálycukor80gramm
kristálycukor1teáskanál
mandulaszirom60gramm
porcukor80gramm
-
tyúk tojás1darab
vaj80gramm
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

1. 

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  kristálycukor 1 teáskanál  friss élesztő 20 gramm

Langyos tejben kevés cukorral élesztőből kovászt készítünk.

2. 

finomliszt 500 gramm  porcukor 80 gramm  tyúk tojás 1 darab  vaj 80 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál 

Lisztből, cukorból, kovászból, tojásból, olvasztott vajból, fahéjból és egy csipetnyi sóból tésztát készítünk, amelyet meleg helyen kelni hagyunk.

3. 

alma  600 gramm  kristálycukor 80 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál

Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, majd kockákra vágjuk. Egy tálba helyezzük és megszórjuk cukorral és fahéjjal. Összekeverjük.

4. 

mandulaszirom 60 gramm

A kelt tésztát lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk, áthelyezzük a sütőpapírral bélelt sütőlapra. A tésztára rakjuk az elkészített almát, megszórjuk mandulaszirmokkal és 180°C-on kb 35-40 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés