RECEPTEK

Adventi körtés kalács omlós tésztából

Adventi körtés kalács omlós tésztából

Egy omlós gyümölcsös meglepetés az adventi asztalra.

recept,recept fotó,finomliszt,dió, darált,vaj,körte,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Kalácsok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

dió, darált100gramm
finomliszt200gramm
kristálycukor60gramm
kristálycukor2evőkanál
körte700gramm
mézeskalács fűszerkeverék1teáskanál
tyúk tojás1darab
vaj200gramm

 

Recept

1. Tészta elkészítése

finomliszt 200 gramm  dió, darált 100 gramm  vaj 200 gramm  kristálycukor 60 gramm  tyúk tojás 1 darab

A megadott hozzávalókból tésztát készítünk. A tésztát gyorsan dolgozzuk ki, mert rövid idő után a kezünkre kezd tapadni.

2. A tészta kinyújtása

A kidolgozott tésztát egy órára hűvös helyre tesszük. Majd két részre osztjuk, és az egyiket kinyújtjuk a lehető legnagyobbra (óvatosan kell nyújtani, mert a tészta egy idő után szakadozni kezd). A kinyújtott tésztát egy kerek formába helyezzük. A széleit kihúzzuk és jól megnyomkodjuk. A formát nem vajazzuk ki, mivel az egész tészta elég sok zsiradékot tartalmaz.

3. Töltelék

körte 700 gramm

A körtéket meghámozzuk, és szeletekre vágjuk.

4. 

kristálycukor 2 evőkanál  mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál

Majd a tésztára szétrakjuk a körtéket, megszórjuk cukorral kevert mézeskalács fűszerkeverékkel.

5. Sütés

A tölteléket letakarjuk a másik kinyújtott tésztával, majd a tésztát kicsit megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 180°C-on 20-30 percig sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit