RECEPTEK

Adventi körtés kalács omlós tésztából

Adventi körtés kalács omlós tésztából

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Egy omlós gyümölcsös meglepetés az adventi asztalra.

recept,recept fotó,finomliszt,dió, darált,vaj,körte,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

12

Adag tömege

113 g

Adag energiatartalma

314 kcal

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Kalácsok  

Hozzávalók

Hozzávalók

dió, darált

100

674

gramm

kcal

finomliszt

200

694

gramm

kcal

kristálycukor

60

242

gramm

kcal

kristálycukor

2

121

evőkanál

kcal

körte

700

462

gramm

kcal

mézeskalács fűszerkeverék

1

16

teáskanál

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

vaj

200

1468

gramm

kcal

 

Recept

1. Tészta elkészítése

finomliszt 200 gramm  dió, darált 100 gramm  vaj 200 gramm  kristálycukor 60 gramm  tyúk tojás 1 darab

A megadott hozzávalókból tésztát készítünk. A tésztát gyorsan dolgozzuk ki, mert rövid idő után a kezünkre kezd tapadni.

A megadott hozzávalókból tésztát...

2. A tészta kinyújtása

A kidolgozott tésztát egy órára hűvös helyre tesszük. Majd két részre osztjuk, és az egyiket kinyújtjuk a lehető legnagyobbra (óvatosan kell nyújtani, mert a tészta egy idő után szakadozni kezd). A kinyújtott tésztát egy kerek formába helyezzük. A széleit kihúzzuk és jól megnyomkodjuk. A formát nem vajazzuk ki, mivel az egész tészta elég sok zsiradékot tartalmaz.

A kidolgozott tésztát egy órára hűvös helyre...

3. Töltelék

körte 700 gramm

A körtéket meghámozzuk, és szeletekre vágjuk.

A körtéket meghámozzuk, és szeletekre vágjuk....

4. 

kristálycukor 2 evőkanál  mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál

Majd a tésztára szétrakjuk a körtéket, megszórjuk cukorral kevert mézeskalács fűszerkeverékkel.

Majd a tésztára szétrakjuk a körtéket,...

5. Sütés

A tölteléket letakarjuk a másik kinyújtott tésztával, majd a tésztát kicsit megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 180°C-on 20-30 percig sütjük.

A tölteléket letakarjuk a másik kinyújtott...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés