Adventi körtés kalács omlós tésztából

Egy omlós gyümölcsös meglepetés az adventi asztalra.
recept,recept fotó,finomliszt,dió, darált,vaj,körte,Kalácsok
Kalácsok
Főzőcske
Adag
12
Adag tömege
113 g
Adag energiatartalma
314 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
alacsony
kategóriak
Kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 100 674 | gramm kcal | |
finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
kristálycukor | 60 242 | gramm kcal | |
kristálycukor | 2 121 | evőkanál kcal | |
körte | 700 462 | gramm kcal | |
mézeskalács fűszerkeverék | 1 16 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 200 1468 | gramm kcal |
Recept
1. Tészta elkészítése
finomliszt 200 gramm • dió, darált 100 gramm • vaj 200 gramm • kristálycukor 60 gramm • tyúk tojás 1 darab
A megadott hozzávalókból tésztát készítünk. A tésztát gyorsan dolgozzuk ki, mert rövid idő után a kezünkre kezd tapadni.

2. A tészta kinyújtása
A kidolgozott tésztát egy órára hűvös helyre tesszük. Majd két részre osztjuk, és az egyiket kinyújtjuk a lehető legnagyobbra (óvatosan kell nyújtani, mert a tészta egy idő után szakadozni kezd). A kinyújtott tésztát egy kerek formába helyezzük. A széleit kihúzzuk és jól megnyomkodjuk. A formát nem vajazzuk ki, mivel az egész tészta elég sok zsiradékot tartalmaz.


4.
kristálycukor 2 evőkanál • mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál
Majd a tésztára szétrakjuk a körtéket, megszórjuk cukorral kevert mézeskalács fűszerkeverékkel.

5. Sütés
A tölteléket letakarjuk a másik kinyújtott tésztával, majd a tésztát kicsit megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 180°C-on 20-30 percig sütjük.

Jó étvágyat!