RECEPTEK

Húsvéti fonott kalács

Húsvéti fonott kalács

Lágy kelt kalács, teli töltelékkel.

recept,recept fotó,friss élesztő,finomliszt,rétesliszt,mogyorós-kakaó krém,dió,Kalácsok,Húsvéti receptek

Kalácsok

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

dió100gramm
finomliszt250gramm
friss élesztő42gramm
kristálycukor100gramm
mogyorós-kakaó krém250gramm
porcukor70gramm
porcukor3evőkanál
rétesliszt250gramm
-
tyúk tojás1darab
vaj150gramm
víz2evőkanál
zsírszegény tej 1,5%2deciliter
zsírszegény tej 1,5%50milliliter
őrölt mák150gramm

 

Recept

1. Tészta elkészítéses

friss élesztő 42 gramm  zsírszegény tej 1,5% 2 deciliter  finomliszt 250 gramm  rétesliszt 250 gramm  porcukor 70 gramm    tyúk tojás 1 darab  vaj 150 gramm

A tejet egy kicsit megmelegítjük, ráöntjük a szétmorzsolt élesztőre, hozzáadunk egy teáskanál cukrot és egy teáskanál lisztet, majd kovászt készítünk belőle.Egy mélyebb tálba beleöntjük mindkét lisztet, hozzáadjuk a cukrot, egy csipetnyi sót, tojást, és az olvasztott vajat. Hozzáadjuk a kovászt és lágy tésztát készítünk belőle, amelyet kelni hagyunk.

2. Töltelék elkészítéses

mogyorós-kakaó krém 250 gramm  őrölt mák 150 gramm  zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter  kristálycukor 100 gramm  dió 100 gramm

Mogyorós - nugát krém: kész termék (Nutella). Mákos töltelék: a mákot ledaráljuk (legegyszerűbb kávédarálón). A tejet felforraljuk, és hozzáöntjük a mákhoz, összekeverjük. Hozzáadunk cukrot, és újra összekeverjük. Dió: deszkán egy kés segítségével apróra vagdaljuk.

3. Tészta elkészítése

A tésztát lisztel meghintett gyúrólapon négyzet formára nyújtjuk. A tészta nagyon lágy és omlós, ezért óvatosan dolgozzunk vele, hogy ne szakadjon szét. Hosszában kettévágjuk.

4. 

Az egyik felére rárakjuk a mákos tölteléket, a másik felére a mogyorós-nugátos krémet, amelyet még dióval szórunk meg.

5. 

A két lapot hosszában félbehajtjuk.

6. 

Óvatosan a két lezárt töltelékes tésztát úgy hajtogatjuk, mint ha befonnánk.

7. Sütés

víz 2 evőkanál  porcukor 3 evőkanál

A fonott tésztát sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. A felső részét egy kés segítségével óvatosan bevagdaljuk. Vízben cukrot olvasztunk, és ezzel megkenjük a tetejét.

8. 

Előmelegített sütőben 175 °C-on kb 40 percig sütjük. Lezárt edényben tároljuk, hogy a kalács ne száradjon ki.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit