RECEPTEK

Női szeszély

Női szeszély

A hagyományos női szeszélyes sütemény vajas kelt tésztából, barack lekvárral és édes tojásfehérjehabbal. A kalács könnyen elkészíthető és nagyon finom.

recept,recept fotó,friss élesztő,tojásfehérje,sárgabarack dzsem,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

36

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Kalácsok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

dió60gramm
finomliszt1teáskanál
finomliszt350gramm
friss élesztő30gramm
kristálycukor1teáskanál
porcukor2020gramm
sárgabarack dzsem300gramm
1csipet
teljes zsírtartalmú tej 3,5%60milliliter
tojásfehérje8darab
tojássárgája4darab
vaj150gramm

 

Recept

1. 

vaj 150 gramm

A vajat felolvasztjuk.

2. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 60 milliliter  kristálycukor 1 teáskanál  finomliszt 1 teáskanál  friss élesztő 30 gramm

Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

3. 

dió 60 gramm

A diót felaprítjuk.

4. 

tojássárgája 4 darab  porcukor 20 gramm   1 csipet  finomliszt 350 gramm

Tegyük a fenti összetevőket egy tálba, és adjuk hozzá az élesztőt és a kihűlt vajat.

5. 

Kidolgozzuk a tésztát, és egy nagyobb sütőpapírral bélelt sótőlapra (42x38 cm) tesszük.

6. 

A tésztát egyenletesen nyújtjuk ki a tepsire, vagy nyomjuk szét a kezünkkel. Hagyjuk meleg helyen 15 percig kelni.

7. 

tojásfehérje 8 darab  porcukor 2000 gramm

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és belekeverjük a cukrot.

8. 

sárgabarack dzsem 300 gramm

A tésztára lekvárt teszünk, a tetején pedig egyenletesen eloszlatjuk a fehérje habot.

9. 

Megszórjuk dióval.

10. 

18 percig 180°C fokon sütjük.

11. 

Miután kihűl felszeleteljük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés