Női szeszély

A hagyományos női szeszélyes sütemény vajas kelt tésztából, barack lekvárral és édes tojásfehérjehabbal. A kalács könnyen elkészíthető és nagyon finom.
recept,recept fotó,friss élesztő,tojásfehérje,sárgabarack dzsem,Kalácsok
Kalácsok
Főzőcske
Adag
36
Adag tömege
93 g
Adag energiatartalma
327 kcal
Az elkészítés ideje
50 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 60 405 | gramm kcal | |
finomliszt | 1 18 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 350 1215 | gramm kcal | |
friss élesztő | 30 31 | gramm kcal | |
kristálycukor | 1 21 | teáskanál kcal | |
porcukor | 2020 7838 | gramm kcal | |
sárgabarack dzsem | 300 720 | gramm kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 60 39 | milliliter kcal | |
tojásfehérje | 8 135 | darab kcal | |
tojássárgája | 4 228 | darab kcal | |
vaj | 150 1101 | gramm kcal |
Recept

2.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 60 milliliter • kristálycukor 1 teáskanál • finomliszt 1 teáskanál • friss élesztő 30 gramm
Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.


4.
tojássárgája 4 darab • porcukor 20 gramm • só 1 csipet • finomliszt 350 gramm
Tegyük a fenti összetevőket egy tálba, és adjuk hozzá az élesztőt és a kihűlt vajat.

5.
Kidolgozzuk a tésztát, és egy nagyobb sütőpapírral bélelt sótőlapra (42x38 cm) tesszük.

6.
A tésztát egyenletesen nyújtjuk ki a tepsire, vagy nyomjuk szét a kezünkkel. Hagyjuk meleg helyen 15 percig kelni.

7.
tojásfehérje 8 darab • porcukor 2000 gramm
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és belekeverjük a cukrot.

8.
sárgabarack dzsem 300 gramm
A tésztára lekvárt teszünk, a tetején pedig egyenletesen eloszlatjuk a fehérje habot.

9.
Megszórjuk dióval.

10.
18 percig 180°C fokon sütjük.

11.
Miután kihűl felszeleteljük.

Jó étvágyat!