RECEPTEK

Női szeszély

Női szeszély

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

A hagyományos női szeszélyes sütemény vajas kelt tésztából, barack lekvárral és édes tojásfehérjehabbal. A kalács könnyen elkészíthető és nagyon finom.

recept,recept fotó,friss élesztő,tojásfehérje,sárgabarack dzsem,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

36

Adag tömege

93 g

Adag energiatartalma

327 kcal

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Kalácsok  

Hozzávalók

Hozzávalók

dió

60

405

gramm

kcal

finomliszt

1

18

teáskanál

kcal

finomliszt

350

1215

gramm

kcal

friss élesztő

30

31

gramm

kcal

kristálycukor

1

21

teáskanál

kcal

porcukor

2020

7838

gramm

kcal

sárgabarack dzsem

300

720

gramm

kcal

1

0

csipet

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

60

39

milliliter

kcal

tojásfehérje

8

135

darab

kcal

tojássárgája

4

228

darab

kcal

vaj

150

1101

gramm

kcal

 

Recept

1. 

vaj 150 gramm

A vajat felolvasztjuk.

A vajat felolvasztjuk....

2. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 60 milliliter  kristálycukor 1 teáskanál  finomliszt 1 teáskanál  friss élesztő 30 gramm

Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel...

3. 

dió 60 gramm

A diót felaprítjuk.

A diót felaprítjuk....

4. 

tojássárgája 4 darab  porcukor 20 gramm   1 csipet  finomliszt 350 gramm

Tegyük a fenti összetevőket egy tálba, és adjuk hozzá az élesztőt és a kihűlt vajat.

Tegyük a fenti összetevőket egy tálba, és...

5. 

Kidolgozzuk a tésztát, és egy nagyobb sütőpapírral bélelt sótőlapra (42x38 cm) tesszük.

Kidolgozzuk a tésztát, és egy nagyobb...

6. 

A tésztát egyenletesen nyújtjuk ki a tepsire, vagy nyomjuk szét a kezünkkel. Hagyjuk meleg helyen 15 percig kelni.

A tésztát egyenletesen nyújtjuk ki a tepsire,...

7. 

tojásfehérje 8 darab  porcukor 2000 gramm

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és belekeverjük a cukrot.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és...

8. 

sárgabarack dzsem 300 gramm

A tésztára lekvárt teszünk, a tetején pedig egyenletesen eloszlatjuk a fehérje habot.

A tésztára lekvárt teszünk, a tetején pedig...

9. 

Megszórjuk dióval.

Megszórjuk dióval....

10. 

18 percig 180°C fokon sütjük.

18 percig 180°C fokon sütjük....

11. 

Miután kihűl felszeleteljük.

Miután kihűl felszeleteljük....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés