Gyúrt szilvás kalács

Ízletes szilvás kalács kelt tésztából.
recept,recept fotó,rétesliszt,rétesliszt,rétesliszt,friss élesztő,vaj,vaj,vaj,szilva ,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
| friss élesztő | 20 21  | gramm kcal  | |
| kristálycukor | 1.5 91  | evőkanál kcal  | |
| kristálycukor | 100 402  | gramm kcal  | |
| rétesliszt | 400 1424  | gramm kcal  | |
| rétesliszt | 0 ??  | kcal  | |
| szilva | 0 ??  | kcal  | |
| só | 0 ??  | kcal  | |
| vaj | 170 1248  | gramm kcal  | |
| vaj | 0 ??  | kcal  | |
| zsírszegény tej 1,5% | 2.5 120  | deciliter kcal  | 
Recept
1. A tészta elkészítése
rétesliszt 300 gramm • friss élesztő 20 gramm • zsírszegény tej 1,5% 1 deciliter
Egy tálba lisztet szórunk és egy kis mélyedést formálunk amelybe élesztőt morzsolunk, majd felöntjük egy kis langyos tejjel. Az élesztőt a tejjel összekeverjük, majd 20 percig állni hagyjuk.

2.
zsírszegény tej 1,5% 1.5 deciliter • kristálycukor 1.5 evőkanál • só • vaj 70 gramm
Fokozatosan hozzáadjuk a maradék langyos tejet, vajat, cukrot, csipetnyi sót és lágy tésztát készítünk belőle.

3.
A kivajazott tepsit meghintjük liszttel, majd beleöntjük a készt tésztát és 30 percig kelni hagyjuk.

4. Morzsa elkészítése
rétesliszt 100 gramm • vaj 100 gramm • kristálycukor 100 gramm
A morzsát liszt, puha vaj és cukor összekeverésével készítünk el.
5.
Az elkészített tepsibe a tésztára kimagozott félbevágott szilvákat rakunk, majd megszórjuk a morzsával.

6.
180°C-on 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!






















