szakacsreceptek.hu

Gyúrt szilvás kalács

    

Ízletes szilvás kalács kelt tésztából.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
friss élesztő20gramm
kristálycukor1.5evőkanál
kristálycukor100gramm
rétesliszt400gramm
rétesliszt-
szilva -
-
vaj170gramm
vaj-
zsírszegény tej 1,5%2.5deciliter

1. A tészta elkészítése

rétesliszt 300 gramm  friss élesztő 20 gramm  zsírszegény tej 1,5% 1 deciliter

Egy tálba lisztet szórunk és egy kis mélyedést formálunk amelybe élesztőt morzsolunk, majd felöntjük egy kis langyos tejjel. Az élesztőt a tejjel összekeverjük, majd 20 percig állni hagyjuk.

A tészta elkészítése

2. 

zsírszegény tej 1,5% 1.5 deciliter  kristálycukor 1.5 evőkanál    vaj 70 gramm

Fokozatosan hozzáadjuk a maradék langyos tejet, vajat, cukrot, csipetnyi sót és lágy tésztát készítünk belőle.

3. 

vaj  rétesliszt

A kivajazott tepsit meghintjük liszttel, majd beleöntjük a készt tésztát és 30 percig kelni hagyjuk.

4. Morzsa elkészítése

rétesliszt 100 gramm  vaj 100 gramm  kristálycukor 100 gramm

A morzsát liszt, puha vaj és cukor összekeverésével készítünk el.

5. 

szilva

Az elkészített tepsibe a tésztára kimagozott félbevágott szilvákat rakunk, majd megszórjuk a morzsával.

6. 

180°C-on 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés