szakacsreceptek.hu

Túrós kalács szilvával

Teljes kiőrlésű lisztből készült kalács morvai módra.

 

Adag: 16

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Darabos túró600gramm
Fahéj, őrölt1teáskanál
Finomliszt250gramm
Finomliszt
Friss élesztő40gramm
Kristálycukor1teáskanál
Kristálycukor50gramm
Nádcukor2evőkanál
Nádcukor80gramm
Olivaolaj100milliliter
Rétesliszt250gramm
Szilva 450gramm
Teljes kiőrlésű tönköly liszt200gramm
Tyúk tojás3darab
Zsírszegény tej 1,5%400milliliter

1. 

zsírszegény tej 1,5% 400 ml  friss élesztő 40 g  kristálycukor 1 TK  finomliszt 250 g  rétesliszt 250 g  teljes kiőrlésű tönköly liszt 200 g  kristálycukor 50 g  olivaolaj 100 ml    tyúk tojás 1 db

150 ml meleg tejbe (a lemért tejből) élesztőt morzsolunk, hozzáadunk egy kis cukrot, és kovászt készítünk. Egy tálba lisztet, cukrot, tojást, olajat, egy csipetnyi sót, a tej felmaradt részét és a kovászt öntünk.

2. 

Tésztát készítünk, majd letakarva kelni hagyjuk.

3. 

szilva  450 g  fahéj, őrölt 1 TK  nádcukor 2 EK

A szilvát kimagozzuk, félholdacskára vágjuk. Megszórjuk cukorral és fahéjjal.

4. 

darabos túró 600 g  tyúk tojás 2 db  nádcukor 80 g

A túrót tojással és a cukorral kikeverjük.

5. 

Miután a tészta megkelt két felé választjuk. Mind a két felét henger alakúra formázzuk. A hengert 16 egyforma részre szeleteljük. Majd minden részből golyó formát alakítunk ki.

6. 

finomliszt

Liszttel meghintett gyúrólapon a golyókból kb 12 cm átmérőjű lepényeket készítünk. Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.

7. 

A lepények tetejére rákenjük a túrós tölteléket, hogy hogy ne kerüljön a szélére. Mindegyikre kb 1,5 leveses kanálnyi töltelék jut.

8. 

A túró tetejére egyenletesen szétrakjuk a szilvákat, és további 10 percig kelni hagyjuk.

9. 

Előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 percig sütjük. Ha kész van, megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés