szakacsreceptek.hu

Túrós kalács szilvával

    

Teljes kiőrlésű lisztből készült kalács morvai módra.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
darabos túró600gramm
fahéj, őrölt1teáskanál
finomliszt250gramm
finomliszt-
friss élesztő40gramm
kristálycukor1teáskanál
kristálycukor50gramm
nádcukor2evőkanál
nádcukor80gramm
olivaolaj100milliliter
rétesliszt250gramm
szilva 450gramm
-
teljes kiőrlésű tönköly liszt200gramm
tyúk tojás3darab
zsírszegény tej 1,5%400milliliter

1. 

zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  friss élesztő 40 gramm  kristálycukor 1 teáskanál  finomliszt 250 gramm  rétesliszt 250 gramm  teljes kiőrlésű tönköly liszt 200 gramm  kristálycukor 50 gramm  olivaolaj 100 milliliter    tyúk tojás 1 darab

150 ml meleg tejbe (a lemért tejből) élesztőt morzsolunk, hozzáadunk egy kis cukrot, és kovászt készítünk. Egy tálba lisztet, cukrot, tojást, olajat, egy csipetnyi sót, a tej felmaradt részét és a kovászt öntünk.

2. 

Tésztát készítünk, majd letakarva kelni hagyjuk.

3. 

szilva  450 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál  nádcukor 2 evőkanál

A szilvát kimagozzuk, félholdacskára vágjuk. Megszórjuk cukorral és fahéjjal.

4. 

darabos túró 600 gramm  tyúk tojás 2 darab  nádcukor 80 gramm

A túrót tojással és a cukorral kikeverjük.

5. 

Miután a tészta megkelt két felé választjuk. Mind a két felét henger alakúra formázzuk. A hengert 16 egyforma részre szeleteljük. Majd minden részből golyó formát alakítunk ki.

6. 

finomliszt

Liszttel meghintett gyúrólapon a golyókból kb 12 cm átmérőjű lepényeket készítünk. Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.

7. 

A lepények tetejére rákenjük a túrós tölteléket, hogy hogy ne kerüljön a szélére. Mindegyikre kb 1,5 leveses kanálnyi töltelék jut.

8. 

A túró tetejére egyenletesen szétrakjuk a szilvákat, és további 10 percig kelni hagyjuk.

9. 

Előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 percig sütjük. Ha kész van, megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés