Almás - túrós kalács

Egyszerű kalács, azok számára akik szeretik az édességet de nagyon kevés az idejük sütni.
recept,recept fotó,leveles tészta,piskóta,alma ,darabos túró,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Almából készült desszertek › Almás kalácsok › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) ›Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 250 153 | gramm kcal | |
darabos túró | 250 293 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | 0 ?? | kcal | |
karamell puding- por | 40 142 | gramm kcal | |
leveles tészta | 275 1100 | gramm kcal | |
nádcukor | 100 396 | gramm kcal | |
piskóta | 0 ?? | kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 192 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal |
Recept
1.
leveles tészta 275 gramm • piskóta
A sütéshez használjunk friss, előre elkészített leveles tésztát. A tésztát kinyújtjuk és egy kisebb sütőlapra helyezzük, hogy a széleit is befedje a tészta. Majd rá rakjuk a piskótákat.

2.
alma 250 gramm
Az almát meghámozzuk, vastagra lereszeljük és egyenletesen a piskótákra helyezzük el.


4.
darabos túró 250 gramm • tyúk tojás 2 darab • nádcukor 100 gramm • karamell puding- por 40 gramm
Egy tálba belehelyezzük a túrót, tojást, cukrot és a pudingport...


6.
....és az almára öntjük.

7.
35 percig 200°C fokon sütjük.

8.
Miután kihűlt olvasztott csokoládéval díszítjük és felszeleteljük.

Jó étvágyat!