szakacsreceptek.hu

Almás-túrós kalács

    

Finom vajas kalács, teli túróval, pudinggal és szaftos fahéjas almával...már csak bele kel harapni:).

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

finomliszt 150 gramm  teljes kiőrlésű liszt 50 gramm  porcukor 50 gramm    vaj 100 gramm  tyúk tojás 1 darab  tojássárgája 1 darab

Mindkét lisztet összekeverjük a cukorral,csipetnyi sóval, vajjal, tojással és tojássárgájával és jól kidolgozzuk.

2. 

A tésztát alufóliába tekerjük és 30 percre a hűtőbe helyezzük.

3. 

A kemény tésztát egyenletesen belenyomkodjuk egy 30 cm átmérőjű szilikon formába. Hurka pálcikával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 180°C sütjük 15 percig. ( A sütőt ne kapcsoljuk ki ).

4. 

túró, sima,lágy 500 gramm  porcukor 80 gramm  vaníliás puding -por 37 gramm  tyúk tojás 2 darab  tojásfehérje 1 darab

A túrót, cukrot, puding port, tojást és a fehérjét ami megmaradt jól összekeverjük.

5. 

alma  350 gramm

Az almát megmossuk, két felé vágjuk, magházat eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A tésztára rá öntjük a túrós tölteléket és a tetejére rá rakjuk az alma szeleteket.

6. 

fahéj cukor

Megszórjuk fahéjjal és vissza tesszük a sütőbe további 35-40 percre. A sütés vége felé letakarhatjuk a kalácsot alufóliával, hogy az alma ne égjen oda.

7. 

Éles késsel szeleteljük fel miután kihűlt, tetszés szerinti adagokra :)

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés