Almás - túrós kalács
Egyszerű kalács, azok számára akik szeretik az édességet de nagyon kevés az idejük sütni.
recept,recept fotó,leveles tészta,piskóta,alma ,darabos túró,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok Szezonális receptek Almából készült desszertek Szezon - Alma (tél) Szezon - Alma (ősz) Almás kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 250 | gramm | |
darabos túró | 250 | gramm | |
fahéj, őrölt | - | ||
karamell puding- por | 40 | gramm | |
leveles tészta | 275 | gramm | |
nádcukor | 100 | gramm | |
piskóta | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 | milliliter | |
tyúk tojás | 2 | darab |
Recept
1.
leveles tészta 275 gramm • piskóta
A sütéshez használjunk friss, előre elkészített leveles tésztát. A tésztát kinyújtjuk és egy kisebb sütőlapra helyezzük, hogy a széleit is befedje a tészta. Majd rá rakjuk a piskótákat.
2.
alma 250 gramm
Az almát meghámozzuk, vastagra lereszeljük és egyenletesen a piskótákra helyezzük el.
4.
darabos túró 250 gramm • tyúk tojás 2 darab • nádcukor 100 gramm • karamell puding- por 40 gramm
Egy tálba belehelyezzük a túrót, tojást, cukrot és a pudingport...
6.
....és az almára öntjük.
7.
35 percig 200°C fokon sütjük.
8.
Miután kihűlt olvasztott csokoládéval díszítjük és felszeleteljük.
Jó étvágyat!