Szalámis kenő
![Szalámis kenő](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000977/img_hu_4x3/szalamis-keno_00180.jpg)
Kedvelt klasszikus kenő. Kenyérrel, vagy péksüteménnyel tálaljuk.
recept,recept fotó,félszáraz szalámi,ömlesztett sajt,Kenhető ételek és krémek,Gluténmentes
Kenhető ételek és krémek
Hozzávalók
Hozzávalók
félszáraz szalámi | 175 | gramm | |
hagyma | 50 | gramm | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1.5 | evőkanál | |
vaj | 75 | gramm | |
ömlesztett sajt | 100 | gramm |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000977/small/IMG_5547w.jpg)
2.
ömlesztett sajt 100 gramm • vaj 75 gramm • teljes zsírtartalmú mustár 1.5 evőkanál
Mixerbe rakjuk, és hozzáadunk puha sajtot, puha vajat és mustárt. Összemixeljük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000977/small/IMG_5549w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000977/small/IMG_5548w.jpg)
4.
Összemixeljük. Az összemixelés közben a gépet néha kikapcsoljuk, és a fakanál végével a masszát átkeverjük. Nem sózzuk, a szalámi és a sajt elegendő sót tartalmaz.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000977/small/IMG_5551w.jpg)
Jó étvágyat!