szakacsreceptek.hu

Pudingos sütemény

Nagyon finom sütemény, amely néhány perc alatt eltűnik az asztalról. Nemcsak a vendégeknek kedveskedhetünk vele hanem kollégáink a munkahelyen is értékelni fogják.

 

Adag: 30

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Csokoládé30gramm
Kakaó4evőkanál
Kristálycukor200gramm
Porcukor350gramm
Ribizli lekvár150gramm
Rétesliszt150gramm
Sütőpor2teáskanál
Tojásfehérje10darab
Tojássárgája10darab
Vaj250gramm
Vaníliacukor20gramm
Vaníliás puding -por80gramm
Víz5evőkanál
Zsírszegény tej 1,5%750milliliter

1. 

tojássárgája 5 db  porcukor 100 g

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

2. Tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

tojásfehérje 5 db  porcukor 50 g

Tojásfehérjéből kemény habot készítünk melyhez hozzáadjuk a cukrot.

Tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

3. A tészta elkészítése

rétesliszt 150 g  kakaó 4 EK  víz 5 EK  sütőpor 2 TK

Egy tálba beleöntjük a kikevert tojássárgáját, hozzáadjuk a lisztet, vizet, kakaót, sütőport és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből felvert kemény habot. Majd zsiradékkal megkent és lisztel meghintet sütőlapra öntjük ki. 180°C sütjük, kb. 20 percen keresztül.

A tészta elkészítése

4. A töltelék elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 750 ml  vaníliás puding -por 80 g  tojássárgája 5 db

A tölteléket pudingból készítjük el, amelybe a főzés alatt hozzáadjuk a tojássárgáját. A pudingot a a főzés ideje alat kevergetjük hogy ne csomósodjon.

A töltelék elkészítése

5. A vajat és a cukrot jól összekeverjük..

vaj 250 g  vaníliacukor 20 g  porcukor 200 g

Miután a puding kihűlt hozzáadjuk a cukorral összekevert vajat.

A vajat és a cukrot jól összekeverjük..

6. 

A pudingos tölteléket simára keverjük.

7. Habos díszítés

kristálycukor 200 g  tojásfehérje 5 db

A sütemény tetejére, gőz felet felvert tojásfehérjéből készített habot rakunk.

Habos díszítés

8. 

ribizli lekvár 150 g  csokoládé 30 g

Amikor már ezeket elkészítettük hozzáfoghatunk a sütemény rétegezéséhez. . A piskótát először lekvárral megkenjük, majd ráhelyezzük a tölteléket és végül rárakjuk a hab réteget. A habos rétegre csokoládé reszeléket szórunk, lehűtjük és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés