szakacsreceptek.hu

Pudingos sütemény

    

Nagyon finom sütemény, amely néhány perc alatt eltűnik az asztalról. Nemcsak a vendégeknek kedveskedhetünk vele hanem kollégáink a munkahelyen is értékelni fogják.

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
csokoládé30gramm
kakaó4evőkanál
kristálycukor200gramm
porcukor350gramm
ribizli lekvár150gramm
rétesliszt150gramm
sütőpor2teáskanál
tojásfehérje10darab
tojássárgája10darab
vaj250gramm
vaníliacukor20gramm
vaníliás puding -por80gramm
víz5evőkanál
zsírszegény tej 1,5%750milliliter

1. 

tojássárgája 5 darab  porcukor 100 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

2. Tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

tojásfehérje 5 darab  porcukor 50 gramm

Tojásfehérjéből kemény habot készítünk melyhez hozzáadjuk a cukrot.

Tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

3. A tészta elkészítése

rétesliszt 150 gramm  kakaó 4 evőkanál  víz 5 evőkanál  sütőpor 2 teáskanál

Egy tálba beleöntjük a kikevert tojássárgáját, hozzáadjuk a lisztet, vizet, kakaót, sütőport és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből felvert kemény habot. Majd zsiradékkal megkent és lisztel meghintet sütőlapra öntjük ki. 180°C sütjük, kb. 20 percen keresztül.

A tészta elkészítése

4. A töltelék elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 750 milliliter  vaníliás puding -por 80 gramm  tojássárgája 5 darab

A tölteléket pudingból készítjük el, amelybe a főzés alatt hozzáadjuk a tojássárgáját. A pudingot a a főzés ideje alat kevergetjük hogy ne csomósodjon.

A töltelék elkészítése

5. A vajat és a cukrot jól összekeverjük..

vaj 250 gramm  vaníliacukor 20 gramm  porcukor 200 gramm

Miután a puding kihűlt hozzáadjuk a cukorral összekevert vajat.

A vajat és a cukrot jól összekeverjük..

6. 

A pudingos tölteléket simára keverjük.

7. Habos díszítés

kristálycukor 200 gramm  tojásfehérje 5 darab

A sütemény tetejére, gőz felet felvert tojásfehérjéből készített habot rakunk.

Habos díszítés

8. 

ribizli lekvár 150 gramm  csokoládé 30 gramm

Amikor már ezeket elkészítettük hozzáfoghatunk a sütemény rétegezéséhez. . A piskótát először lekvárral megkenjük, majd ráhelyezzük a tölteléket és végül rárakjuk a hab réteget. A habos rétegre csokoládé reszeléket szórunk, lehűtjük és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés