Pudingos sütemény
![Pudingos sütemény](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000671/img_hu_4x3/pudingos-sutemeny_00180.jpg)
Nagyon finom sütemény, amely néhány perc alatt eltűnik az asztalról. Nemcsak a vendégeknek kedveskedhetünk vele hanem kollégáink a munkahelyen is értékelni fogják.
recept,recept fotó,tojássárgája,vaníliás puding -por,ribizli lekvár,csokoládé,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 30 | gramm | |
kakaó | 4 | evőkanál | |
kristálycukor | 200 | gramm | |
porcukor | 350 | gramm | |
ribizli lekvár | 150 | gramm | |
rétesliszt | 150 | gramm | |
sütőpor | 2 | teáskanál | |
tojásfehérje | 10 | darab | |
tojássárgája | 10 | darab | |
vaj | 250 | gramm | |
vaníliacukor | 20 | gramm | |
vaníliás puding -por | 80 | gramm | |
víz | 5 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 750 | milliliter |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000671/small/vyslahame-do-peny.jpg)
2. Tojásfehérjéből kemény habot készítünk.
tojásfehérje 5 darab • porcukor 50 gramm
Tojásfehérjéből kemény habot készítünk melyhez hozzáadjuk a cukrot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000671/small/vyslahany-sneh.jpg)
3. A tészta elkészítése
rétesliszt 150 gramm • kakaó 4 evőkanál • víz 5 evőkanál • sütőpor 2 teáskanál
Egy tálba beleöntjük a kikevert tojássárgáját, hozzáadjuk a lisztet, vizet, kakaót, sütőport és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből felvert kemény habot. Majd zsiradékkal megkent és lisztel meghintet sütőlapra öntjük ki. 180°C sütjük, kb. 20 percen keresztül.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000671/small/cesto.jpg)
4. A töltelék elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 750 milliliter • vaníliás puding -por 80 gramm • tojássárgája 5 darab
A tölteléket pudingból készítjük el, amelybe a főzés alatt hozzáadjuk a tojássárgáját. A pudingot a a főzés ideje alat kevergetjük hogy ne csomósodjon.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000671/small/puding-so-zltkami.jpg)
5. A vajat és a cukrot jól összekeverjük..
vaj 250 gramm • vaníliacukor 20 gramm • porcukor 200 gramm
Miután a puding kihűlt hozzáadjuk a cukorral összekevert vajat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000671/small/vyslahame-maslo.jpg)
6.
A pudingos tölteléket simára keverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000671/small/maslo-zaslahem-do-pudingu.jpg)
7. Habos díszítés
kristálycukor 200 gramm • tojásfehérje 5 darab
A sütemény tetejére, gőz felet felvert tojásfehérjéből készített habot rakunk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000671/small/vyslahame-sneh-2.jpg)
8.
ribizli lekvár 150 gramm • csokoládé 30 gramm
Amikor már ezeket elkészítettük hozzáfoghatunk a sütemény rétegezéséhez. . A piskótát először lekvárral megkenjük, majd ráhelyezzük a tölteléket és végül rárakjuk a hab réteget. A habos rétegre csokoládé reszeléket szórunk, lehűtjük és már tálalhatjuk is.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000671/small/vrstvime.jpg)
Jó étvágyat!