RECEPTEK

Pudingos sütemény

Pudingos sütemény

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Nagyon finom sütemény, amely néhány perc alatt eltűnik az asztalról. Nemcsak a vendégeknek kedveskedhetünk vele hanem kollégáink a munkahelyen is értékelni fogják.

recept,recept fotó,tojássárgája,vaníliás puding -por,ribizli lekvár,csokoládé,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé30gramm
kakaó4evőkanál
kristálycukor200gramm
porcukor350gramm
ribizli lekvár150gramm
rétesliszt150gramm
sütőpor2teáskanál
tojásfehérje10darab
tojássárgája10darab
vaj250gramm
vaníliacukor20gramm
vaníliás puding -por80gramm
víz5evőkanál
zsírszegény tej 1,5%750milliliter

 

Recept

1. 

tojássárgája 5 darab  porcukor 100 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük....

2. Tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

tojásfehérje 5 darab  porcukor 50 gramm

Tojásfehérjéből kemény habot készítünk melyhez hozzáadjuk a cukrot.

Tojásfehérjéből kemény habot készítünk...

3. A tészta elkészítése

rétesliszt 150 gramm  kakaó 4 evőkanál  víz 5 evőkanál  sütőpor 2 teáskanál

Egy tálba beleöntjük a kikevert tojássárgáját, hozzáadjuk a lisztet, vizet, kakaót, sütőport és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből felvert kemény habot. Majd zsiradékkal megkent és lisztel meghintet sütőlapra öntjük ki. 180°C sütjük, kb. 20 percen keresztül.

Egy tálba beleöntjük a kikevert...

4. A töltelék elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 750 milliliter  vaníliás puding -por 80 gramm  tojássárgája 5 darab

A tölteléket pudingból készítjük el, amelybe a főzés alatt hozzáadjuk a tojássárgáját. A pudingot a a főzés ideje alat kevergetjük hogy ne csomósodjon.

A tölteléket pudingból készítjük el,...

5. A vajat és a cukrot jól összekeverjük..

vaj 250 gramm  vaníliacukor 20 gramm  porcukor 200 gramm

Miután a puding kihűlt hozzáadjuk a cukorral összekevert vajat.

Miután a puding kihűlt hozzáadjuk a cukorral...

6. 

A pudingos tölteléket simára keverjük.

A pudingos tölteléket simára keverjük....

7. Habos díszítés

kristálycukor 200 gramm  tojásfehérje 5 darab

A sütemény tetejére, gőz felet felvert tojásfehérjéből készített habot rakunk.

A sütemény tetejére, gőz felet felvert...

8. 

ribizli lekvár 150 gramm  csokoládé 30 gramm

Amikor már ezeket elkészítettük hozzáfoghatunk a sütemény rétegezéséhez. . A piskótát először lekvárral megkenjük, majd ráhelyezzük a tölteléket és végül rárakjuk a hab réteget. A habos rétegre csokoládé reszeléket szórunk, lehűtjük és már tálalhatjuk is.

Amikor már ezeket elkészítettük...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés