szakacsreceptek.hu

Hamis krémes

     

Egyszerű krémes recept kekszből,pudingból, és tejszínhabból.

Főzőcske

Adag

36

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

szárazsütemény, világos 260 g

A tepsire egy réteg kekszet helyezünk el.

2. 

vaníliás puding -por 200 g  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 ml

Egy tálkában pudingport tejjel keverünk ki.

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 l  kristálycukor 150 g

Egy lábasban felforraljuk a tejet. Amikor a tej felforrósodik, hozzáadjuk cukrot és az elkészített pudingpor keveréket. Állandó keverés mellett sűrű pudingot készítünk.

4. 

A pudingot ráöntjük az elkészített keksz rétegre és egyenletesen szétkenjük.

5. 

habtejszín (30-33%) 750 ml  habfixáló 30 g  porcukor 3 EK

Tejszínhabot verünk fel tejszínből, fixálóból és cukorból.

6. 

A tejszínhabot szétkenjük a kihűlt pudingrétegre.

7. 

szárazsütemény, világos 130 g  kakaós háztartási keksz 130 g

Erre a rétegre újból egy réteg kekszet rakunk. Érdekes változatosság ha a krémest kakaós kekszből készítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés