RECEPTEK

Túrós-őszibarackos desszert

Túrós-őszibarackos desszert

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Nagyon finom és egyszerű nyalánkság kakaós kekszből.

recept,recept fotó,túró, sima,lágy,őszibarack kompót,kakaós háztartási keksz,Sütemények,Sütés nélküli

Sütemények

Főzőcske

Adag

12

Adag tömege

177 g

Adag energiatartalma

354 kcal

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

nagy

Hozzávalók

Hozzávalók

habtejszín (30-33%)

200

622

gramm

kcal

kakaós háztartási keksz

360

1692

gramm

kcal

nádcukor

50

198

gramm

kcal

rum

20

48

milliliter

kcal

túró, sima,lágy

250

298

gramm

kcal

vaj

80

588

gramm

kcal

vaníliás puding -por

37

132

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

300

144

milliliter

kcal

őszibarack kompót

820

517

gramm

kcal

 

Recept

1. 

zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  nádcukor 50 gramm  vaníliás puding -por 37 gramm

Tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk.

Tejből, cukorból és pudingporból sűrű...

2. 

vaj 80 gramm

A majdnem kihűlt pudingba belekeverjük a vajat...

A majdnem kihűlt pudingba belekeverjük a...

3. 

túró, sima,lágy 250 gramm

...majd hozzákeverjük a túrót.

...majd hozzákeverjük a túrót....

4. 

habtejszín (30-33%) 200 gramm

Tejszínhabot készítünk...

Tejszínhabot készítünk......

5. 

...majd belekeverjük a krémbe.

...majd belekeverjük a krémbe....

6. 

A krém egy részét félretesszük a díszítéshez.

A krém egy részét félretesszük a...

7. 

őszibarack kompót 820 gramm  rum 20 milliliter

Az őszibarack kompót levét leöntjük, és kb a felét (150ml) összekeverjük rummal.

Az őszibarack kompót levét leöntjük, és kb a...

8. 

Az őszibarackokat szeletekre vágjuk.

Az őszibarackokat szeletekre vágjuk....

9. 

kakaós háztartási keksz 360 gramm

Az elkészített kakaós keksz egyharmadát lágyan belemártjuk a rumos kompótlébe, majd egy sütőlapra rakjuk.

Az elkészített kakaós keksz egyharmadát...

10. 

Minden kekszre két szelet őszibarackot rakunk.

Minden kekszre két szelet őszibarackot rakunk....

11. 

Rákenjük a krém felét.

Rákenjük a krém felét....

12. 

Újra ráhelyezünk egy réteg rumos-kompótba mártott kekszet, majd őszibarack szeleteket rakunk rá és a krém másik felét a tetejére.

Újra ráhelyezünk egy réteg rumos-kompótba...

13. 

Ráhelyezzük az utolsó adag rumos kekszet és minden egyes kekszet külön krémmel...

Ráhelyezzük az utolsó adag rumos kekszet és...

14. 

... és őszibarack szeletekkel díszítjük. Néhány órán át hűvös helyen tároljuk. A szeletelést a legfelsőbb réteg keksz alapján végezzük.

... és őszibarack szeletekkel díszítjük....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés