Túrós-őszibarackos desszert
![Túrós-őszibarackos desszert](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001592/img_hu_4x3/turos-oszibarackos-desszert_00180.jpg)
Nagyon finom és egyszerű nyalánkság kakaós kekszből.
recept,recept fotó,túró, sima,lágy,őszibarack kompót,kakaós háztartási keksz,Sütemények,Sütés nélküli
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
habtejszín (30-33%) | 200 | gramm | |
kakaós háztartási keksz | 360 | gramm | |
nádcukor | 50 | gramm | |
rum | 20 | milliliter | |
túró, sima,lágy | 250 | gramm | |
vaj | 80 | gramm | |
vaníliás puding -por | 37 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter | |
őszibarack kompót | 820 | gramm |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • nádcukor 50 gramm • vaníliás puding -por 37 gramm
Tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001592/small/IMG_0291.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001592/small/IMG_0296.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001592/small/IMG_0301.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001592/small/IMG_0305.jpg)
5.
...majd belekeverjük a krémbe.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001592/small/IMG_0307.jpg)
6.
A krém egy részét félretesszük a díszítéshez.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001592/small/IMG_0310.jpg)
7.
őszibarack kompót 820 gramm • rum 20 milliliter
Az őszibarack kompót levét leöntjük, és kb a felét (150ml) összekeverjük rummal.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001592/small/IMG_0300.jpg)
8.
Az őszibarackokat szeletekre vágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001592/small/IMG_0297.jpg)
9.
kakaós háztartási keksz 360 gramm
Az elkészített kakaós keksz egyharmadát lágyan belemártjuk a rumos kompótlébe, majd egy sütőlapra rakjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001592/small/IMG_0315.jpg)
10.
Minden kekszre két szelet őszibarackot rakunk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001592/small/IMG_0303.jpg)
11.
Rákenjük a krém felét.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001592/small/IMG_0312.jpg)
12.
Újra ráhelyezünk egy réteg rumos-kompótba mártott kekszet, majd őszibarack szeleteket rakunk rá és a krém másik felét a tetejére.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001592/small/IMG_0316.jpg)
13.
Ráhelyezzük az utolsó adag rumos kekszet és minden egyes kekszet külön krémmel...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001592/small/IMG_0318.jpg)
14.
... és őszibarack szeletekkel díszítjük. Néhány órán át hűvös helyen tároljuk. A szeletelést a legfelsőbb réteg keksz alapján végezzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001592/small/IMG_0321.jpg)
Jó étvágyat!