RECEPTEK

Pikáns káposztaleves

Pikáns káposztaleves

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Klasszikus káposztaleves hússal, aszalt szilvával és pikáns kolbásszal, amely egy karakteres ízt varázsol a levesnek.

recept,recept fotó,sertéscomb,kovászos káposzta,aszalt szilva,Húslevesek,Gluténmentes ,Laktózmentes

Húslevesek

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

aszalt szilva

5

??

darab

kcal

burgonya

2

??

darab

kcal

fekete bors, őrölt

½

9

teáskanál

kcal

fokhagyma

1

6

gerezd

kcal

hagyma

1

??

darab

kcal

kolbász

1

??

darab

kcal

kovászos káposzta

500

100

gramm

kcal

köménymag, őrölt

¼

5

teáskanál

kcal

nemes babérlevél

1

??

darab

kcal

piros paprika, őrölt

2

32

teáskanál

kcal

sertéscomb

400

684

gramm

kcal

szegfűbors

3

??

darab

kcal

0

??

kcal

víz

0

??

kcal

 

Recept

1. 

hagyma 1 darab

Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre sütjük.

Az apróra vágott vöröshagymát olajon...

2. 

sertéscomb 400 gramm  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  köménymag, őrölt ¼ teáskanál

Hozzáadjuk a darabokra szeletelt húst, megszórjuk borssal ás köménymaggal.

Hozzáadjuk a darabokra szeletelt húst,...

3. 

piros paprika, őrölt 2 teáskanál  víz  szegfűbors 3 darab

A húst egy rövid ideig pirítjuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával, és felöntjük vízzel. 30-40 percig főzzük.

A húst egy rövid ideig pirítjuk, megszórjuk...

4. 

kovászos káposzta 500 gramm  nemes babérlevél 1 darab  kolbász 1 darab  aszalt szilva 5 darab  fokhagyma 1 gerezd  burgonya 2 darab

Ha a hús már félig megfőtt, hozzáadjuk a savanyú káposztát, és az extra csípős kolbászt, egy pár szem aszalt szilvát, fokhagymát és babérlevelet. Hogy sűrűbb legyen a káposzta belereszelünk két nyers burgonyát.

Ha a hús már félig megfőtt, hozzáadjuk a...

5. 

A káposztát így addig főzzük amíg a hús és a káposzta puha nem lesz. A végén ízlés szerint még megsózzuk.

A káposztát így addig főzzük amíg a hús és...

6. 

Kivesszük a kolbászt a levesből, karikákra vágjuk és visszatesszük.

Kivesszük a kolbászt a levesből, karikákra...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés