Pikáns káposztaleves

Klasszikus káposztaleves hússal, aszalt szilvával és pikáns kolbásszal, amely egy karakteres ízt varázsol a levesnek.
recept,recept fotó,sertéscomb,kovászos káposzta,aszalt szilva,Húslevesek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
aszalt szilva | 5 ?? | darab kcal | |
burgonya | 2 ?? | darab kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
hagyma | 1 ?? | darab kcal | |
kolbász | 1 ?? | darab kcal | |
kovászos káposzta | 500 100 | gramm kcal | |
köménymag, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
nemes babérlevél | 1 ?? | darab kcal | |
piros paprika, őrölt | 2 32 | teáskanál kcal | |
sertéscomb | 400 684 | gramm kcal | |
szegfűbors | 3 ?? | darab kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
víz | 0 ?? | kcal |
Recept

2.
sertéscomb 400 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, őrölt ¼ teáskanál
Hozzáadjuk a darabokra szeletelt húst, megszórjuk borssal ás köménymaggal.

3.
piros paprika, őrölt 2 teáskanál • víz • szegfűbors 3 darab
A húst egy rövid ideig pirítjuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával, és felöntjük vízzel. 30-40 percig főzzük.

4.
kovászos káposzta 500 gramm • nemes babérlevél 1 darab • kolbász 1 darab • aszalt szilva 5 darab • fokhagyma 1 gerezd • burgonya 2 darab
Ha a hús már félig megfőtt, hozzáadjuk a savanyú káposztát, és az extra csípős kolbászt, egy pár szem aszalt szilvát, fokhagymát és babérlevelet. Hogy sűrűbb legyen a káposzta belereszelünk két nyers burgonyát.

5.
A káposztát így addig főzzük amíg a hús és a káposzta puha nem lesz. A végén ízlés szerint még megsózzuk.

6.
Kivesszük a kolbászt a levesből, karikákra vágjuk és visszatesszük.

Jó étvágyat!