Pikáns káposztaleves
Klasszikus káposztaleves hússal, aszalt szilvával és pikáns kolbásszal, amely egy karakteres ízt varázsol a levesnek.
recept,recept fotó,sertéscomb,kovászos káposzta,aszalt szilva,Húslevesek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
aszalt szilva | 5 | darab | |
burgonya | 2 | darab | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 1 | gerezd | |
hagyma | 1 | darab | |
kolbász | 1 | darab | |
kovászos káposzta | 500 | gramm | |
köménymag, őrölt | ¼ | teáskanál | |
nemes babérlevél | 1 | darab | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
sertéscomb | 400 | gramm | |
szegfűbors | 3 | darab | |
só | - | ||
víz | - |
Recept
2.
sertéscomb 400 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, őrölt ¼ teáskanál
Hozzáadjuk a darabokra szeletelt húst, megszórjuk borssal ás köménymaggal.
3.
piros paprika, őrölt 2 teáskanál • víz • szegfűbors 3 darab
A húst egy rövid ideig pirítjuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával, és felöntjük vízzel. 30-40 percig főzzük.
4.
kovászos káposzta 500 gramm • nemes babérlevél 1 darab • kolbász 1 darab • aszalt szilva 5 darab • fokhagyma 1 gerezd • burgonya 2 darab
Ha a hús már félig megfőtt, hozzáadjuk a savanyú káposztát, és az extra csípős kolbászt, egy pár szem aszalt szilvát, fokhagymát és babérlevelet. Hogy sűrűbb legyen a káposzta belereszelünk két nyers burgonyát.
5.
A káposztát így addig főzzük amíg a hús és a káposzta puha nem lesz. A végén ízlés szerint még megsózzuk.
6.
Kivesszük a kolbászt a levesből, karikákra vágjuk és visszatesszük.
Jó étvágyat!