szakacsreceptek.hu

Pikáns káposztaleves

Pikáns káposztaleves

    

Klasszikus káposztaleves hússal, aszalt szilvával és pikáns kolbásszal, amely egy karakteres ízt varázsol a levesnek.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

hagyma 1 darab

Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre sütjük.

2. 

sertéscomb 400 gramm  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  köménymag, őrölt ¼ teáskanál

Hozzáadjuk a darabokra szeletelt húst, megszórjuk borssal ás köménymaggal.

3. 

piros paprika, őrölt 2 teáskanál  víz  szegfűbors 3 darab

A húst egy rövid ideig pirítjuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával, és felöntjük vízzel. 30-40 percig főzzük.

4. 

kovászos káposzta 500 gramm  nemes babérlevél 1 darab  kolbász 1 darab  aszalt szilva 5 darab  fokhagyma 1 gerezd  burgonya 2 darab

Ha a hús már félig megfőtt, hozzáadjuk a savanyú káposztát, és az extra csípős kolbászt, egy pár szem aszalt szilvát, fokhagymát és babérlevelet. Hogy sűrűbb legyen a káposzta belereszelünk két nyers burgonyát.

5. 

A káposztát így addig főzzük amíg a hús és a káposzta puha nem lesz. A végén ízlés szerint még megsózzuk.

6. 

Kivesszük a kolbászt a levesből, karikákra vágjuk és visszatesszük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés