szakacsreceptek.hu

Sült libacombok

    

Finom libacombok boros-fügés mártásban.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

3 h.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
aszalt szilva70gramm
fügés jam20gramm
libacomb900gramm
méz 2teáskanál
rosé bor100milliliter
1teáskanál
víz100milliliter

1. A libacombok elkészítése

libacomb 900 gramm   1 teáskanál  víz 100 milliliter

Két darab libacombot kb 450 g megmossuk, megszárítjuk és mindkét oldalról megsózzuk. Beletesszük a sütő tálba és felöntjük langyos vízzel.

2. Boros-fügés pác

rosé bor 100 milliliter  fügés jam 20 gramm  aszalt szilva 70 gramm  méz  2 teáskanál

Egy tálba beleöntjük a bort, az aszalt szilvát, a füge lekvárt és a mézet. És a libacombokat még sütés előtt meglocsoljuk ezzel a páccal .

3. Sütés

A hús letakarva 200 fokon két órán keresztül sütjük.

Sütés

4. Tálalás

Miután letelt a két óra a húst kitakarjuk, és még további 45 percig 150 fokon sütjük. Sütés közben folyamatosan locsolgatjuk a boros-fügés páccal. Knédlivel tálaljuk.

Tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés