RECEPTEK

Káposztaleves lencsével

Káposztaleves lencsével

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Jó sűrű savanyú káposztaleves, lencsével, hússal és kolbásszal.

recept,recept fotó,sertéslapocka,kovászos káposzta,lencse konzerv,kolbász,Húslevesek,Laktózmentes

Húslevesek

Főzőcske

Adag

10

Adag tömege

412 g

Adag energiatartalma

444 kcal

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt

30

105

gramm

kcal

hagyma

250

110

gramm

kcal

kolbász

300

933

gramm

kcal

kovászos káposzta

800

160

gramm

kcal

lencse konzerv

500

385

gramm

kcal

piros paprika, őrölt

2

32

teáskanál

kcal

sertéslapocka

750

2235

gramm

kcal

sertészsír

50

449

gramm

kcal

szárított gomba

20

25

gramm

kcal

1

0

teáskanál

kcal

víz

400

0

milliliter

kcal

víz

1

0

liter

kcal

 

Recept

1. 

sertéslapocka 750 gramm  hagyma 250 gramm  sertészsír 50 gramm

A húst megmossuk és kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és felvágjuk apróra, zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és kevergetve fehéredésig pirítjuk.

A húst megmossuk és kockákra vágjuk. A...

2. 

piros paprika, őrölt 2 teáskanál   1 teáskanál  víz 250 milliliter

Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát és a sót.Összekeverjük, felöntjük vízzel és vissza helyezzük a tűzhelyre. Lefedve 30 percig főzzük a húst.

Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az őrölt...

3. 

kovászos káposzta 800 gramm  szárított gomba 20 gramm

Ezután hozzáadjuk a savanyú káposztát. Ha nagyon hosszú csíkokra van vágva a káposzta akkor szétvághatjuk kisebbre.Hozzáadjuk a szárított megmosott gombát. Összekeverjük és további 10 percig főzzük.

Ezután hozzáadjuk a savanyú káposztát. Ha...

4. 

lencse konzerv 500 gramm

A káposztához keverjük a megfőtt lencsét ( ha száraz lencsét használunk, akkor előtte meg kel főzni ).

A káposztához keverjük a megfőtt lencsét ( ha...

5. 

víz 1 liter  kolbász 300 gramm

Vizet öntünk hozzá, a kolbászt bele rakjuk és még15 percig főzzük, néha megkevergetjük.

Vizet öntünk hozzá, a kolbászt bele rakjuk és...

6. 

finomliszt 30 gramm  víz 150 milliliter

A végén lisztből és vízből habarást készítünk és ezzel besűrítjük a levest. Felforraljuk és tálalás előtt egy óráig állni hagyjuk. Nagyon ízletes másnapra is felmelegítve.

A végén lisztből és vízből habarást...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés