Káposztaleves lencsével
![Káposztaleves lencsével](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000984/img_hu_4x3/kaposztaleves-lencsevel_00180.jpg)
Jó sűrű savanyú káposztaleves, lencsével, hússal és kolbásszal.
recept,recept fotó,sertéslapocka,kovászos káposzta,lencse konzerv,kolbász,Húslevesek,Laktózmentes
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 30 | gramm | |
hagyma | 250 | gramm | |
kolbász | 300 | gramm | |
kovászos káposzta | 800 | gramm | |
lencse konzerv | 500 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
sertéslapocka | 750 | gramm | |
sertészsír | 50 | gramm | |
szárított gomba | 20 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 400 | milliliter | |
víz | 1 | liter |
Recept
1.
sertéslapocka 750 gramm • hagyma 250 gramm • sertészsír 50 gramm
A húst megmossuk és kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és felvágjuk apróra, zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és kevergetve fehéredésig pirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000984/small/IMG_5526w.jpg)
2.
piros paprika, őrölt 2 teáskanál • só 1 teáskanál • víz 250 milliliter
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát és a sót.Összekeverjük, felöntjük vízzel és vissza helyezzük a tűzhelyre. Lefedve 30 percig főzzük a húst.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000984/small/IMG_5527w.jpg)
3.
kovászos káposzta 800 gramm • szárított gomba 20 gramm
Ezután hozzáadjuk a savanyú káposztát. Ha nagyon hosszú csíkokra van vágva a káposzta akkor szétvághatjuk kisebbre.Hozzáadjuk a szárított megmosott gombát. Összekeverjük és további 10 percig főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000984/small/IMG_5529w.jpg)
4.
lencse konzerv 500 gramm
A káposztához keverjük a megfőtt lencsét ( ha száraz lencsét használunk, akkor előtte meg kel főzni ).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000984/small/IMG_5530w.jpg)
5.
víz 1 liter • kolbász 300 gramm
Vizet öntünk hozzá, a kolbászt bele rakjuk és még15 percig főzzük, néha megkevergetjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000984/small/IMG_5532w.jpg)
6.
finomliszt 30 gramm • víz 150 milliliter
A végén lisztből és vízből habarást készítünk és ezzel besűrítjük a levest. Felforraljuk és tálalás előtt egy óráig állni hagyjuk. Nagyon ízletes másnapra is felmelegítve.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000984/small/IMG_5533w.jpg)
Jó étvágyat!