szakacsreceptek.hu

Káposztaleves lencsével

Káposztaleves lencsével

    

Jó sűrű savanyú káposztaleves, lencsével, hússal és kolbásszal.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Húslevesek  Laktózmentes  

 

1. 

sertéslapocka 750 gramm  hagyma 250 gramm  sertészsír 50 gramm

A húst megmossuk és kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és felvágjuk apróra, zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és kevergetve fehéredésig pirítjuk.

2. 

piros paprika, őrölt 2 teáskanál   1 teáskanál  víz 250 milliliter

Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát és a sót.Összekeverjük, felöntjük vízzel és vissza helyezzük a tűzhelyre. Lefedve 30 percig főzzük a húst.

3. 

kovászos káposzta 800 gramm  szárított gomba 20 gramm

Ezután hozzáadjuk a savanyú káposztát. Ha nagyon hosszú csíkokra van vágva a káposzta akkor szétvághatjuk kisebbre.Hozzáadjuk a szárított megmosott gombát. Összekeverjük és további 10 percig főzzük.

4. 

lencse konzerv 500 gramm

A káposztához keverjük a megfőtt lencsét ( ha száraz lencsét használunk, akkor előtte meg kel főzni ).

5. 

víz 1 liter  kolbász 300 gramm

Vizet öntünk hozzá, a kolbászt bele rakjuk és még15 percig főzzük, néha megkevergetjük.

6. 

finomliszt 30 gramm  víz 150 milliliter

A végén lisztből és vízből habarást készítünk és ezzel besűrítjük a levest. Felforraljuk és tálalás előtt egy óráig állni hagyjuk. Nagyon ízletes másnapra is felmelegítve.

Jó étvágyat!

finomliszt30gramm
hagyma250gramm
kolbász300gramm
kovászos káposzta800gramm
lencse konzerv500gramm
piros paprika, őrölt2teáskanál
sertéslapocka750gramm
sertészsír50gramm
szárított gomba20gramm
1teáskanál
víz400milliliter
víz1liter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés