szakacsreceptek.hu

Káposztaleves lencsével

     

Jó sűrű savanyú káposztaleves, lencsével, hússal és kolbásszal.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
Finomliszt30gramm
Hagyma250gramm
Kolbász300gramm
Kovászos káposzta800gramm
Lencse konzerv500gramm
Piros paprika, őrölt2teáskanál
Sertéslapocka750gramm
Sertészsír50gramm
Szárított gomba20gramm
1teáskanál
Víz400milliliter
Víz1liter

1. 

sertéslapocka 750 g  hagyma 250 g  sertészsír 50 g

A húst megmossuk és kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és felvágjuk apróra, zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és kevergetve fehéredésig pirítjuk.

2. 

piros paprika, őrölt 2 TK   1 TK  víz 250 ml

Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát és a sót.Összekeverjük, felöntjük vízzel és vissza helyezzük a tűzhelyre. Lefedve 30 percig főzzük a húst.

3. 

kovászos káposzta 800 g  szárított gomba 20 g

Ezután hozzáadjuk a savanyú káposztát. Ha nagyon hosszú csíkokra van vágva a káposzta akkor szétvághatjuk kisebbre.Hozzáadjuk a szárított megmosott gombát. Összekeverjük és további 10 percig főzzük.

4. 

lencse konzerv 500 g

A káposztához keverjük a megfőtt lencsét ( ha száraz lencsét használunk, akkor előtte meg kel főzni ).

5. 

víz 1 l  kolbász 300 g

Vizet öntünk hozzá, a kolbászt bele rakjuk és még15 percig főzzük, néha megkevergetjük.

6. 

finomliszt 30 g  víz 150 ml

A végén lisztből és vízből habarást készítünk és ezzel besűrítjük a levest. Felforraljuk és tálalás előtt egy óráig állni hagyjuk. Nagyon ízletes másnapra is felmelegítve.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés