szakacsreceptek.hu

Káposztaleves lencsével

    

Jó sűrű savanyú káposztaleves, lencsével, hússal és kolbásszal.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
finomliszt30gramm
hagyma250gramm
kolbász300gramm
kovászos káposzta800gramm
lencse konzerv500gramm
piros paprika, őrölt2teáskanál
sertéslapocka750gramm
sertészsír50gramm
szárított gomba20gramm
1teáskanál
víz400milliliter
víz1liter

1. 

sertéslapocka 750 gramm  hagyma 250 gramm  sertészsír 50 gramm

A húst megmossuk és kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és felvágjuk apróra, zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és kevergetve fehéredésig pirítjuk.

2. 

piros paprika, őrölt 2 teáskanál   1 teáskanál  víz 250 milliliter

Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát és a sót.Összekeverjük, felöntjük vízzel és vissza helyezzük a tűzhelyre. Lefedve 30 percig főzzük a húst.

3. 

kovászos káposzta 800 gramm  szárított gomba 20 gramm

Ezután hozzáadjuk a savanyú káposztát. Ha nagyon hosszú csíkokra van vágva a káposzta akkor szétvághatjuk kisebbre.Hozzáadjuk a szárított megmosott gombát. Összekeverjük és további 10 percig főzzük.

4. 

lencse konzerv 500 gramm

A káposztához keverjük a megfőtt lencsét ( ha száraz lencsét használunk, akkor előtte meg kel főzni ).

5. 

víz 1 liter  kolbász 300 gramm

Vizet öntünk hozzá, a kolbászt bele rakjuk és még15 percig főzzük, néha megkevergetjük.

6. 

finomliszt 30 gramm  víz 150 milliliter

A végén lisztből és vízből habarást készítünk és ezzel besűrítjük a levest. Felforraljuk és tálalás előtt egy óráig állni hagyjuk. Nagyon ízletes másnapra is felmelegítve.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés