RECEPTEK

Disznósajt

Disznósajt

Egy kiló kiváló házi disznósajt, amitől megnyalja a tíz ujját is.

recept,recept fotó,sertésláb,sertésnyelv,sertéslapocka,fokhagyma,Húsok,Előételek,Farsang,Gluténmentes ,Laktózmentes

Húsok

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

ecet-
fekete bors, egész1teáskanál
fekete bors, őrölt1teáskanál
fokhagyma15gerezd
hagyma1darab
hagyma-
sertéslapocka800gramm
sertésláb800gramm
sertésnyelv400gramm
½teáskanál
-
víz0

 

Recept

1. Elkészítés és főzés

sertésláb 800 gramm  sertésnyelv 400 gramm  sertéslapocka 800 gramm  hagyma 1 darab  fokhagyma 5 gerezd  fekete bors, egész 1 teáskanál  víz

Két darab csülköt jól megmosunk, és eltávolítjuk róla a szőrös részeket. A nyelvet és a húst is jól megmossuk . A hagymát és a foghagymát megpucoljuk. A hozzávalókat egy lábasba helyezzük, felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje a húst. A vízhez sót és borsot adunk hozzá. Majd kisebb hőfokon 1,5 órát főzzük.

2. 

1,5 óra után kivesszük a húst és a nyelvet, a csülköt tovább főzzük, amíg puha nem lesz - kb 1 órán át.

3. Sertésnyelv

Amikor a nyelv kicsit kihűl, leszedjük róla a bőrt, az esetleges kis csontocskákat és a nagyon puha részeket eltávolítjuk.

4. 

Azután a sertésnyelvet vastagabb szeletekre vágjuk - kb 2 cm.

5. Sertés hús

A kihűlt húst szintén vastagabb darabokra vágjuk. A nyelvet és a húst egy lábasba helyezzük, lefedjük, hogy ne száradjon ki addig, amíg elkészítjük a csülökpástétomot.

6. Csülökpástétom

A csülköt kivesszük a pácból, hűlni hagyjuk majd szétszedjük. Eltávolítjuk az apróbb csontokat és porcokat.

7. 

fokhagyma 10 gerezd

Az apróra vágott csülköt és a foghagymát robotgéppel kásásra aprítjuk. Esetleg húsdarálóval is készíthetjük.

8. Disznósajt

 ½ teáskanál  fekete bors, őrölt 1 teáskanál

A csülök pástétomot hozzáadjuk a felvágott húshoz, sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük.

9. 

Hozzáadunk 3 merőkanál páclét, majd újból összekeverjük. Ízlés szerint még sózhatjuk.

10. 

Házi sonkaprésbe tesszük a disznósajt zacskót és belerakjuk a masszát.

11. 

A zacskót lezárjuk és a sonkaprésre ráhelyezzük nyomót, amely összenyomja a sajtot. Amennyiben nincs sonkaprésünk, a masszát belenyomkodhatjuk a zacskóba, majd a zacskót lezárjuk, nehezéket teszünk rá, hűtőbe rakjuk és 12 órán át állni hagyjuk.

12. 

Amikor a disznósajt elég kemény, eltávolítjuk a zacskót.

13. 

Szeletekre vágjuk, kenyérrel és mustárral tálaljuk. Kiváló ecetes hagymával.

14. Ecetes hagyma

hagyma  víz  ecet 

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és egy tálba helyezzük. Félig felöntjük vízzel, és ízlés szerint sóval és ecettel ízesítjük. Összekeverjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit