szakacsreceptek.hu

Hagyományos cseresznyés pite

     

Hagyományos recept a pitére, lágy, kelt tésztából.

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Cseresznye1kilogramm
Napraforgó olaj3evőkanál
Porcukor12evőkanál
Porcukor
Rétesliszt12evőkanál
Sütőpor1darab
Tojásfehérje6darab
Tojássárgája6darab
Vaníliacukor1darab

1. 

tojássárgája 6 db  porcukor 12 EK  vaníliacukor 1 db  napraforgó olaj 3 EK

Elválasszuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojássárgáját összekeverjük a cukorral és a vanília cukorral. Fokozatosan olajat adagolunk hozzá.

2. 

tojásfehérje 6 db

Hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert habot és óvatosan összekeverjük.

3. 

rétesliszt 12 EK  sütőpor 1 db

A végén óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet.

4. 

cseresznye 1 kg

A tésztát rá helyezzük a lisztel meghintet és zsiradékkal megkent sütőlapra. A tésztára egyenletesen ráhelyezzük a kimagozott cseresznyét.

5. 

porcukor

Előre melegített sütőben sütjük, 180°C hőmérsékleten, úgy 20 percen keresztül. A sütemény tetejét megszórjuk átszitált porcukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés