RECEPTEK

Hagyományos cseresznyés pite

Hagyományos cseresznyés pite

Hagyományos recept a pitére, lágy, kelt tésztából.

recept,recept fotó,cseresznye,Kalácsok,Szlovák receptek,Laktózmentes

Kalácsok

Szlovák receptek

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cseresznye1kilogramm
napraforgó olaj3evőkanál
porcukor12evőkanál
porcukor-
rétesliszt12evőkanál
sütőpor1darab
tojásfehérje6darab
tojássárgája6darab
vaníliacukor1darab

 

Recept

1. 

tojássárgája 6 darab  porcukor 12 evőkanál  vaníliacukor 1 darab  napraforgó olaj 3 evőkanál

Elválasszuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojássárgáját összekeverjük a cukorral és a vanília cukorral. Fokozatosan olajat adagolunk hozzá.

2. 

tojásfehérje 6 darab

Hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert habot és óvatosan összekeverjük.

3. 

rétesliszt 12 evőkanál  sütőpor 1 darab

A végén óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet.

4. 

cseresznye 1 kilogramm

A tésztát rá helyezzük a lisztel meghintet és zsiradékkal megkent sütőlapra. A tésztára egyenletesen ráhelyezzük a kimagozott cseresznyét.

5. 

porcukor

Előre melegített sütőben sütjük, 180°C hőmérsékleten, úgy 20 percen keresztül. A sütemény tetejét megszórjuk átszitált porcukorral.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés