Hagyományos cseresznyés pite

Hagyományos recept a pitére, lágy, kelt tésztából.
recept,recept fotó,cseresznye,Kalácsok,Szlovák receptek,Laktózmentes
Kalácsok
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
cseresznye | 1 650 | kilogramm kcal | |
napraforgó olaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
porcukor | 12 466 | evőkanál kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 12 641 | evőkanál kcal | |
sütőpor | 1 ?? | darab kcal | |
tojásfehérje | 6 101 | darab kcal | |
tojássárgája | 6 342 | darab kcal | |
vaníliacukor | 1 73 | darab kcal |
Recept
1.
tojássárgája 6 darab • porcukor 12 evőkanál • vaníliacukor 1 darab • napraforgó olaj 3 evőkanál
Elválasszuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojássárgáját összekeverjük a cukorral és a vanília cukorral. Fokozatosan olajat adagolunk hozzá.



4.
cseresznye 1 kilogramm
A tésztát rá helyezzük a lisztel meghintet és zsiradékkal megkent sütőlapra. A tésztára egyenletesen ráhelyezzük a kimagozott cseresznyét.

5.
Előre melegített sütőben sütjük, 180°C hőmérsékleten, úgy 20 percen keresztül. A sütemény tetejét megszórjuk átszitált porcukorral.

Jó étvágyat!