szakacsreceptek.hu

Cseresznyés kalács rebarbarával

    

Nagyon finom tésztából készült cseresznyés és rebarbarás kalács.

Főzőcske

Adag

9

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonyakeményítő3evőkanál
cseresznye1kilogramm
finomliszt350gramm
porcukor60gramm
porcukor4evőkanál
rebarbara250gramm
¼teáskanál
tojássárgája3darab
vaj165gramm
víz2.5deciliter

1. 

finomliszt 350 gramm  tojássárgája 3 darab  vaj 150 gramm  porcukor 60 gramm   ¼ teáskanál

A lisztet, vajat, tojást, cukrot és egy csipetnyi sót összekeverünk, és tésztát készítünk belőle.

2. 

Majd egy fél órára hűtőbe tesszük.

3. 

vaj 15 gramm

A sütőlapot kivajazzuk.

4. 

cseresznye 1 kilogramm

A cseresznyét megmossuk, és kimagozzuk.

5. 

rebarbara 250 gramm

A rebarbarát meghámozzuk és felszeleteljük, majd hozzáadjuk a cseresznyéhez.

6. 

porcukor 4 evőkanál

A gyümölcshöz cukrot adunk.

7. 

víz 2.5 deciliter  burgonyakeményítő 3 evőkanál

Ételkeményítőt keverünk el vízben, majd a gyümölcshöz öntjük.

8. 

A tésztát kivesszük a hűtőből és a tepsi formájára nyújtjuk. Majd belehelyezzük a tepsibe és a széleit jól kinyújtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. A gyümölcsöt ráöntjük a tésztára és egyenletesen szétrakjuk az egész felületen.

9. 

40 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés