Cseresznyés kalács rebarbarával
Nagyon finom tésztából készült cseresznyés és rebarbarás kalács.
recept,recept fotó,cseresznye,rebarbara,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonyakeményítő | 3 | evőkanál | |
cseresznye | 1 | kilogramm | |
finomliszt | 350 | gramm | |
porcukor | 60 | gramm | |
porcukor | 4 | evőkanál | |
rebarbara | 250 | gramm | |
só | ¼ | teáskanál | |
tojássárgája | 3 | darab | |
vaj | 165 | gramm | |
víz | 2.5 | deciliter |
Recept
1.
finomliszt 350 gramm • tojássárgája 3 darab • vaj 150 gramm • porcukor 60 gramm • só ¼ teáskanál
A lisztet, vajat, tojást, cukrot és egy csipetnyi sót összekeverünk, és tésztát készítünk belőle.
2.
Majd egy fél órára hűtőbe tesszük.
7.
víz 2.5 deciliter • burgonyakeményítő 3 evőkanál
Ételkeményítőt keverünk el vízben, majd a gyümölcshöz öntjük.
8.
A tésztát kivesszük a hűtőből és a tepsi formájára nyújtjuk. Majd belehelyezzük a tepsibe és a széleit jól kinyújtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. A gyümölcsöt ráöntjük a tésztára és egyenletesen szétrakjuk az egész felületen.
9.
40 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!