szakacsreceptek.hu

Epres kalács

Frissítő gyümölcsös, túrós kalács.

 

Adag: 16

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Darás liszt400gramm
Dió, darált70gramm
Eper500gramm
Kristálycukor2evőkanál
Mazsola70gramm
Porcukor160gramm
Sütőpor8gramm
Tyúk tojás4darab
Túró, lágy, 20% zsírtartalom750gramm
Vaj70gramm
Zsírszegény tej 1,5%500milliliter

1. Tészta elkészítése

darás liszt 400 g  porcukor 160 g  sütőpor 8 g

Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot és a sütőport. Ennek a száraz masszának a kétharmadát egy sütőpapírral bélelt sütőlapra egyenletesen szétszórjuk.

Tészta elkészítése

2. A folyékony massza

tyúk tojás 4 db  zsírszegény tej 1,5% 500 ml  túró, lágy, 20% zsírtartalom 750 g  kristálycukor 2 EK  mazsola 70 g

Folyékony masszát készítünk tojás, túró, tej és cukor összekeverésével. Szórunk bele mazsolát is.

A folyékony massza

3. 

A folyékony masszát óvatosan ráöntjük a száraz alapra.

4. 

eper 500 g  dió, darált 70 g

A tetejére eperdarabokat rakunk, és megszórjuk darált dióval.

5. 

vaj 70 g

A végén az egész kalácsot a felmaradt száraz masszával szórjuk meg. A tetejére vajszeleteket helyezünk.

6. 

180°C-on előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük. Kihűlés után tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés