szakacsreceptek.hu

Epres kalács

Epres kalács

    

Frissítő gyümölcsös, túrós kalács.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
darás liszt400gramm
dió, darált70gramm
eper500gramm
kristálycukor2evőkanál
mazsola70gramm
porcukor160gramm
sütőpor8gramm
tyúk tojás4darab
túró, lágy, 20% zsírtartalom750gramm
vaj70gramm
zsírszegény tej 1,5%500milliliter

1. Tészta elkészítése

darás liszt 400 gramm  porcukor 160 gramm  sütőpor 8 gramm

Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot és a sütőport. Ennek a száraz masszának a kétharmadát egy sütőpapírral bélelt sütőlapra egyenletesen szétszórjuk.

Tészta elkészítése

2. A folyékony massza

tyúk tojás 4 darab  zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter  túró, lágy, 20% zsírtartalom 750 gramm  kristálycukor 2 evőkanál  mazsola 70 gramm

Folyékony masszát készítünk tojás, túró, tej és cukor összekeverésével. Szórunk bele mazsolát is.

A folyékony massza

3. 

A folyékony masszát óvatosan ráöntjük a száraz alapra.

4. 

eper 500 gramm  dió, darált 70 gramm

A tetejére eperdarabokat rakunk, és megszórjuk darált dióval.

5. 

vaj 70 gramm

A végén az egész kalácsot a felmaradt száraz masszával szórjuk meg. A tetejére vajszeleteket helyezünk.

6. 

180°C-on előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük. Kihűlés után tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés