szakacsreceptek.hu

Epres kalács

    

Frissítő gyümölcsös, túrós kalács.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
darás liszt400gramm
dió, darált70gramm
eper500gramm
kristálycukor2evőkanál
mazsola70gramm
porcukor160gramm
sütőpor8gramm
tyúk tojás4darab
túró, lágy, 20% zsírtartalom750gramm
vaj70gramm
zsírszegény tej 1,5%500milliliter

1. Tészta elkészítése

darás liszt 400 gramm  porcukor 160 gramm  sütőpor 8 gramm

Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot és a sütőport. Ennek a száraz masszának a kétharmadát egy sütőpapírral bélelt sütőlapra egyenletesen szétszórjuk.

Tészta elkészítése

2. A folyékony massza

tyúk tojás 4 darab  zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter  túró, lágy, 20% zsírtartalom 750 gramm  kristálycukor 2 evőkanál  mazsola 70 gramm

Folyékony masszát készítünk tojás, túró, tej és cukor összekeverésével. Szórunk bele mazsolát is.

A folyékony massza

3. 

A folyékony masszát óvatosan ráöntjük a száraz alapra.

4. 

eper 500 gramm  dió, darált 70 gramm

A tetejére eperdarabokat rakunk, és megszórjuk darált dióval.

5. 

vaj 70 gramm

A végén az egész kalácsot a felmaradt száraz masszával szórjuk meg. A tetejére vajszeleteket helyezünk.

6. 

180°C-on előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük. Kihűlés után tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés