Epres kalács
Frissítő gyümölcsös, túrós kalács.
recept,recept fotó,túró, lágy, 20% zsírtartalom,eper,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
darás liszt | 400 | gramm | |
dió, darált | 70 | gramm | |
eper | 500 | gramm | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
mazsola | 70 | gramm | |
porcukor | 160 | gramm | |
sütőpor | 8 | gramm | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
túró, lágy, 20% zsírtartalom | 750 | gramm | |
vaj | 70 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 | milliliter |
Recept
1. Tészta elkészítése
darás liszt 400 gramm • porcukor 160 gramm • sütőpor 8 gramm
Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot és a sütőport. Ennek a száraz masszának a kétharmadát egy sütőpapírral bélelt sütőlapra egyenletesen szétszórjuk.
2. A folyékony massza
tyúk tojás 4 darab • zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • túró, lágy, 20% zsírtartalom 750 gramm • kristálycukor 2 evőkanál • mazsola 70 gramm
Folyékony masszát készítünk tojás, túró, tej és cukor összekeverésével. Szórunk bele mazsolát is.
3.
A folyékony masszát óvatosan ráöntjük a száraz alapra.
4.
eper 500 gramm • dió, darált 70 gramm
A tetejére eperdarabokat rakunk, és megszórjuk darált dióval.
5.
vaj 70 gramm
A végén az egész kalácsot a felmaradt száraz masszával szórjuk meg. A tetejére vajszeleteket helyezünk.
6.
180°C-on előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük. Kihűlés után tálaljuk.
Jó étvágyat!