RECEPTEK

Epres kalács

Epres kalács

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Frissítő gyümölcsös, túrós kalács.

recept,recept fotó,túró, lágy, 20% zsírtartalom,eper,Kalácsok,Szezonális receptek

Kalácsok

Főzőcske

Adag

16

Adag tömege

174 g

Adag energiatartalma

305 kcal

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

darás liszt

400

1396

gramm

kcal

dió, darált

70

472

gramm

kcal

eper

500

215

gramm

kcal

kristálycukor

2

121

evőkanál

kcal

mazsola

70

199

gramm

kcal

porcukor

160

621

gramm

kcal

sütőpor

8

6

gramm

kcal

tyúk tojás

4

352

darab

kcal

túró, lágy, 20% zsírtartalom

750

735

gramm

kcal

vaj

70

514

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

500

240

milliliter

kcal

 

Recept

1. Tészta elkészítése

darás liszt 400 gramm  porcukor 160 gramm  sütőpor 8 gramm

Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot és a sütőport. Ennek a száraz masszának a kétharmadát egy sütőpapírral bélelt sütőlapra egyenletesen szétszórjuk.

Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot és...

2. A folyékony massza

tyúk tojás 4 darab  zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter  túró, lágy, 20% zsírtartalom 750 gramm  kristálycukor 2 evőkanál  mazsola 70 gramm

Folyékony masszát készítünk tojás, túró, tej és cukor összekeverésével. Szórunk bele mazsolát is.

Folyékony masszát készítünk tojás, túró,...

3. 

A folyékony masszát óvatosan ráöntjük a száraz alapra.

A folyékony masszát óvatosan ráöntjük a...

4. 

eper 500 gramm  dió, darált 70 gramm

A tetejére eperdarabokat rakunk, és megszórjuk darált dióval.

A tetejére eperdarabokat rakunk, és megszórjuk...

5. 

vaj 70 gramm

A végén az egész kalácsot a felmaradt száraz masszával szórjuk meg. A tetejére vajszeleteket helyezünk.

A végén az egész kalácsot a felmaradt száraz...

6. 

180°C-on előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük. Kihűlés után tálaljuk.

180°C-on előmelegített sütőben kb 50 percig...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés