Epres kalács

Frissítő gyümölcsös, túrós kalács.
recept,recept fotó,túró, lágy, 20% zsírtartalom,eper,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
Főzőcske
Adag
16
Adag tömege
174 g
Adag energiatartalma
305 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
darás liszt | 400 1396 | gramm kcal | |
dió, darált | 70 472 | gramm kcal | |
eper | 500 215 | gramm kcal | |
kristálycukor | 2 121 | evőkanál kcal | |
mazsola | 70 199 | gramm kcal | |
porcukor | 160 621 | gramm kcal | |
sütőpor | 8 6 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
túró, lágy, 20% zsírtartalom | 750 735 | gramm kcal | |
vaj | 70 514 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 240 | milliliter kcal |
Recept
1. Tészta elkészítése
darás liszt 400 gramm • porcukor 160 gramm • sütőpor 8 gramm
Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot és a sütőport. Ennek a száraz masszának a kétharmadát egy sütőpapírral bélelt sütőlapra egyenletesen szétszórjuk.

2. A folyékony massza
tyúk tojás 4 darab • zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • túró, lágy, 20% zsírtartalom 750 gramm • kristálycukor 2 evőkanál • mazsola 70 gramm
Folyékony masszát készítünk tojás, túró, tej és cukor összekeverésével. Szórunk bele mazsolát is.

3.
A folyékony masszát óvatosan ráöntjük a száraz alapra.

4.
eper 500 gramm • dió, darált 70 gramm
A tetejére eperdarabokat rakunk, és megszórjuk darált dióval.

5.
vaj 70 gramm
A végén az egész kalácsot a felmaradt száraz masszával szórjuk meg. A tetejére vajszeleteket helyezünk.

6.
180°C-on előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük. Kihűlés után tálaljuk.

Jó étvágyat!