RECEPTEK

Pudingos rolád eperrel

Pudingos rolád eperrel

Egy finom sütemény lágy eper ízzel.

recept,recept fotó,szamócás puding -por,eper,eper szirup,Roládok

Roládok

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

eper-
eper szirup50milliliter
kukoricakeményítő15gramm
porcukor80gramm
rétesliszt80gramm
szamócás puding -por40gramm
sütőpor1teáskanál
tyúk tojás6darab
vaj100gramm
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

 

Recept

1. Piskótatészta

tyúk tojás 6 darab  porcukor 80 gramm

A tojást cukorral felverjük.

2. 

rétesliszt 80 gramm  kukoricakeményítő 15 gramm  sütőpor 1 teáskanál

Hozzáadjuk a lisztet, kukorica keményítőt, sütőport. Kikeverjük a tésztát, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra (42x38) öntjük.

3. 

180°C-on 12-15 percig sütjük.

4. 

A tésztát a sütés után feltekerjük és hűlni hagyjuk. A feltekerésnek köszönhetően jobban megtartja a formáját a krém megtöltése után.

5. Pudingos krém

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  szamócás puding -por 40 gramm  eper szirup 50 milliliter

Tejben elkeverjük a pudingport és az epres szirupot. Sűrű pudingot főzünk. Szoba hőmérsékletre hűtjük vízfürdőben.

6. 

vaj 100 gramm  eper

A langyos krémbe belekeverjük a vajat. Hűtőbe rakjuk és pihentetjük (a krém könnyen kenhető legyen). Az epreket megmossuk és felszeleteljük.

7. Rolád elkészítése

A rolád formára tekert piskótát széttekerjük és megkenjük a pudingos krémmel. Ráhelyezzük a szeletelt epreket, tetszőleges mennyiségben.

8. 

Ezután a roládot visszatekerjük és hűvös helyen 3-4 órát pihentetjük.

9. 

Tálalás előtt felszeleteljük és az egyes szeleteket a tányéron megszórhatjuk porcukorral is.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit