Pudingos rolád eperrel

Egy finom sütemény lágy eper ízzel.
recept,recept fotó,szamócás puding -por,eper,eper szirup,Roládok
Roládok
Hozzávalók
Hozzávalók
eper | 0 ?? | kcal | |
eper szirup | 50 120 | milliliter kcal | |
kukoricakeményítő | 15 55 | gramm kcal | |
porcukor | 80 311 | gramm kcal | |
rétesliszt | 80 285 | gramm kcal | |
szamócás puding -por | 40 144 | gramm kcal | |
sütőpor | 1 4 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 6 528 | darab kcal | |
vaj | 100 734 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 120 | milliliter kcal |
Recept

2.
rétesliszt 80 gramm • kukoricakeményítő 15 gramm • sütőpor 1 teáskanál
Hozzáadjuk a lisztet, kukorica keményítőt, sütőport. Kikeverjük a tésztát, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra (42x38) öntjük.

3.
180°C-on 12-15 percig sütjük.

4.
A tésztát a sütés után feltekerjük és hűlni hagyjuk. A feltekerésnek köszönhetően jobban megtartja a formáját a krém megtöltése után.

5. Pudingos krém
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • szamócás puding -por 40 gramm • eper szirup 50 milliliter
Tejben elkeverjük a pudingport és az epres szirupot. Sűrű pudingot főzünk. Szoba hőmérsékletre hűtjük vízfürdőben.

6.
A langyos krémbe belekeverjük a vajat. Hűtőbe rakjuk és pihentetjük (a krém könnyen kenhető legyen). Az epreket megmossuk és felszeleteljük.

7. Rolád elkészítése
A rolád formára tekert piskótát széttekerjük és megkenjük a pudingos krémmel. Ráhelyezzük a szeletelt epreket, tetszőleges mennyiségben.

8.
Ezután a roládot visszatekerjük és hűvös helyen 3-4 órát pihentetjük.

9.
Tálalás előtt felszeleteljük és az egyes szeleteket a tányéron megszórhatjuk porcukorral is.

Jó étvágyat!