szakacsreceptek.hu

Pudingos rolád eperrel

Egy finom sütemény lágy eper ízzel.

 

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Eper
Eper szirup50milliliter
Kukoricakeményítő15gramm
Porcukor80gramm
Rétesliszt80gramm
Szamócás puding -por40gramm
Sütőpor1teáskanál
Tyúk tojás6darab
Vaj100gramm
Zsírszegény tej 1,5%250milliliter

1. Piskótatészta

tyúk tojás 6 db  porcukor 80 g

A tojást cukorral felverjük.

Piskótatészta

2. 

rétesliszt 80 g  kukoricakeményítő 15 g  sütőpor 1 TK

Hozzáadjuk a lisztet, kukorica keményítőt, sütőport. Kikeverjük a tésztát, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra (42x38) öntjük.

3. 

180°C-on 12-15 percig sütjük.

4. 

A tésztát a sütés után feltekerjük és hűlni hagyjuk. A feltekerésnek köszönhetően jobban megtartja a formáját a krém megtöltése után.

5. Pudingos krém

zsírszegény tej 1,5% 250 ml  szamócás puding -por 40 g  eper szirup 50 ml

Tejben elkeverjük a pudingport és az epres szirupot. Sűrű pudingot főzünk. Szoba hőmérsékletre hűtjük vízfürdőben.

Pudingos krém

6. 

vaj 100 g  eper

A langyos krémbe belekeverjük a vajat. Hűtőbe rakjuk és pihentetjük (a krém könnyen kenhető legyen). Az epreket megmossuk és felszeleteljük.

7. Rolád elkészítése

A rolád formára tekert piskótát széttekerjük és megkenjük a pudingos krémmel. Ráhelyezzük a szeletelt epreket, tetszőleges mennyiségben.

Rolád elkészítése

8. 

Ezután a roládot visszatekerjük és hűvös helyen 3-4 órát pihentetjük.

9. 

Tálalás előtt felszeleteljük és az egyes szeleteket a tányéron megszórhatjuk porcukorral is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés