Epres-joghurtos jégkrém
Egyszerűen és gyorsan elkészített házi jégkrém.
recept,recept fotó,eper,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,Jeges desszertek ,Receptek babáknak,Gluténmentes
Jeges desszertek
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrozott sűrített tej | 350 | gramm | |
eper | 350 | gramm | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 350 | gramm |
Recept
1.
eper 350 gramm • cukrozott sűrített tej 350 gramm • natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 350 gramm
Az epreket megmossuk és turmixgépben összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a sűrített édes tejet, joghurtot és újra összeturmixoljuk.
2.
Az így elkészített masszát, kisebb műanyag poharakba öntjük. Minden pohárba beleteszünk egy kis műanyag kanalat. És legalább 4 órára a fagyasztóba helyezzük.
3.
Fogyasztás előtt kivesszük és a kiskanál segítségével kihúzzuk a pohárból a jégkrémet és máris nyalhatjuk a jégkrémet :)
Jó étvágyat!