Túrós-epres pohár
![Túrós-epres pohár](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001265/img_hu_4x3/turos-epres-pohar_00180.jpg)
Finom eper fahéjjal, tejszínes és túrós alapon.
recept,recept fotó,eper,eper,habtejszín (30-33%),túró, lágy,Desszertek poharakban,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Desszertek poharakban
Hozzávalók
Hozzávalók
eper | 250 | gramm | |
eper | 2 | darab | |
fahéj, őrölt | ¼ | teáskanál | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
pisztácia | 25 | gramm | |
túró, lágy | 250 | gramm | |
vaj | 20 | gramm | |
vaníliacukor | 1 | evőkanál |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001265/small/IMG_8796.jpg)
2.
vaj 20 gramm • pisztácia 20 gramm
Egy kisebb serpenyőn vajat olvasztunk, majd röviden megpirítjuk a vastagon felvágott pisztáciát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001265/small/IMG_8799.jpg)
3.
Hozzáadjuk az epret és megkeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001265/small/IMG_8800.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001265/small/IMG_8802.jpg)
5.
fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
Fűszerezzük és addig keverjük, amíg az eperből kifolyó lé nem sűrűsödik be. Körülbelül 5 percig.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001265/small/IMG_8805.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001265/small/IMG_8806.jpg)
7.
vaníliacukor 1 evőkanál • kristálycukor 1 evőkanál • túró, lágy 250 gramm
Hozzáadjuk a cukrot és a túrót. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Lágy krém jön létre.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001265/small/IMG_8807.jpg)
8.
A poharak vagy kompótos tányérok aljára teszünk a krémből.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001265/small/IMG_8812.jpg)
9.
pisztácia 5 gramm • eper 2 darab
A krémre rárakjuk a teljesen kihűlt epres masszát, a tetejére még egy kis krémet, majd apróra vágott pisztáciával és eperdarabbal díszítjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001265/small/IMG_8815.jpg)
Jó étvágyat!