Túrós-epres pohár

Finom eper fahéjjal, tejszínes és túrós alapon.
recept,recept fotó,eper,eper,habtejszín (30-33%),túró, lágy,Desszertek poharakban,Gluténmentes
Desszertek poharakban
Hozzávalók
Hozzávalók
eper | 250 108 | gramm kcal | |
eper | 2 ?? | darab kcal | |
fahéj, őrölt | ¼ 4 | teáskanál kcal | |
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 1 61 | evőkanál kcal | |
pisztácia | 25 ?? | gramm kcal | |
túró, lágy | 250 298 | gramm kcal | |
vaj | 20 147 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 1 37 | evőkanál kcal |
Recept

2.
vaj 20 gramm • pisztácia 20 gramm
Egy kisebb serpenyőn vajat olvasztunk, majd röviden megpirítjuk a vastagon felvágott pisztáciát.

3.
Hozzáadjuk az epret és megkeverjük.


5.
fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
Fűszerezzük és addig keverjük, amíg az eperből kifolyó lé nem sűrűsödik be. Körülbelül 5 percig.


7.
vaníliacukor 1 evőkanál • kristálycukor 1 evőkanál • túró, lágy 250 gramm
Hozzáadjuk a cukrot és a túrót. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Lágy krém jön létre.

8.
A poharak vagy kompótos tányérok aljára teszünk a krémből.

9.
pisztácia 5 gramm • eper 2 darab
A krémre rárakjuk a teljesen kihűlt epres masszát, a tetejére még egy kis krémet, majd apróra vágott pisztáciával és eperdarabbal díszítjük.

Jó étvágyat!