szakacsreceptek.hu

Túrós-epres pohár

    

Finom eper fahéjjal, tejszínes és túrós alapon.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
eper250gramm
eper2darab
fahéj, őrölt¼teáskanál
fekete bors, őrölt¼teáskanál
habtejszín (30-33%)250milliliter
kristálycukor1evőkanál
pisztácia25gramm
túró, lágy250gramm
vaj20gramm
vaníliacukor1evőkanál

1. 

eper 250 gramm

Az epret apróbb darabokra vágjuk.

2. 

vaj 20 gramm  pisztácia 20 gramm

Egy kisebb serpenyőn vajat olvasztunk, majd röviden megpirítjuk a vastagon felvágott pisztáciát.

3. 

Hozzáadjuk az epret és megkeverjük.

4. 

fahéj, őrölt ¼ teáskanál

Meghintjük fahéjjal és újra megkeverjük.

5. 

fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

Fűszerezzük és addig keverjük, amíg az eperből kifolyó lé nem sűrűsödik be. Körülbelül 5 percig.

6. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter

A tejszínből kemény habot készítünk.

7. 

vaníliacukor 1 evőkanál  kristálycukor 1 evőkanál  túró, lágy 250 gramm

Hozzáadjuk a cukrot és a túrót. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Lágy krém jön létre.

8. 

A poharak vagy kompótos tányérok aljára teszünk a krémből.

9. 

pisztácia 5 gramm  eper 2 darab

A krémre rárakjuk a teljesen kihűlt epres masszát, a tetejére még egy kis krémet, majd apróra vágott pisztáciával és eperdarabbal díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés