szakacsreceptek.hu

Túrós-epres pohár

     

Finom eper fahéjjal, tejszínes és túrós alapon.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Eper250gramm
Eper2darab
Fahéj, őrölt¼teáskanál
Fekete bors, őrölt¼teáskanál
Habtejszín (30-33%)250milliliter
Kristálycukor1evőkanál
Pisztácia25gramm
Túró, lágy250gramm
Vaj20gramm
Vaníliacukor1evőkanál

1. 

eper 250 g

Az epret apróbb darabokra vágjuk.

2. 

vaj 20 g  pisztácia 20 g

Egy kisebb serpenyőn vajat olvasztunk, majd röviden megpirítjuk a vastagon felvágott pisztáciát.

3. 

Hozzáadjuk az epret és megkeverjük.

4. 

fahéj, őrölt ¼ TK

Meghintjük fahéjjal és újra megkeverjük.

5. 

fekete bors, őrölt ¼ TK

Fűszerezzük és addig keverjük, amíg az eperből kifolyó lé nem sűrűsödik be. Körülbelül 5 percig.

6. 

habtejszín (30-33%) 250 ml

A tejszínből kemény habot készítünk.

7. 

vaníliacukor 1 EK  kristálycukor 1 EK  túró, lágy 250 g

Hozzáadjuk a cukrot és a túrót. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Lágy krém jön létre.

8. 

A poharak vagy kompótos tányérok aljára teszünk a krémből.

9. 

pisztácia 5 g  eper 2 db

A krémre rárakjuk a teljesen kihűlt epres masszát, a tetejére még egy kis krémet, majd apróra vágott pisztáciával és eperdarabbal díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés