Nyári kókuszos torta
Frissítő nyári torta szezonális gyümölcsből
recept,recept fotó,kókusztej,túró, zsírszegény,habtejszín (30-33%),sárgabarack ,Torták,Gluténmentes
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
fehércsokoládé | 80 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kristálycukor | 120 | gramm | |
kókusz reszelék | 80 | gramm | |
kókuszos szirup | 2 | evőkanál | |
kókusztej | 200 | milliliter | |
rum | 3 | evőkanál | |
sárgabarack | 400 | gramm | |
sütőpor | 2 | teáskanál | |
tojásfehérje | 3 | darab | |
tojássárgája | 3 | darab | |
túró, zsírszegény | 200 | gramm | |
vaj | 40 | gramm | |
zselatin sűrítő | 50 | gramm |
Recept
1. A csokoládét felolvasztjuk
fehércsokoládé 80 gramm
Vízfürdőben felolvasztjuk a kockákra szeletelt csokoládét.
2. A kókuszos tészta elkészítése
vaj 40 gramm • kristálycukor 40 gramm
A vajat és a cukrot habosra keverjük.
3. Beledolgozzuk a tojássárgákat
tojássárgája 3 darab • sütőpor 2 teáskanál • kókusz reszelék 80 gramm
A kikevert vajhoz fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgákat és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a kókusz reszeléket, a felolvasztott csokoládét és sütőport.
4. Hozzáadjuk a fehérjehabot.
tojásfehérje 3 darab
Tojásfehérjéből kemény habot verünk fel. Óvatosan a tésztához adjuk, megkeverjük.
5. Kókuszos tészta
A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütő formába öntjük.20 percig 175 °C sütjük. Miután megsült hagyjuk a tésztát kihűlni.
6. Kókuszos krém elkészítése
kókusztej 200 milliliter • túró, zsírszegény 200 gramm • kókuszos szirup 2 evőkanál • rum 3 evőkanál • kristálycukor 80 gramm
Egy tálba beleöntjük a kókusz tejet,hozzáadjuk a túrót, cukrot, kókusz szirupot és a rumot. Összekeverjük.
7.
zselatin sűrítő 50 gramm
A krém felét átöntjük egy másik tálba. Bele keverjük a zselatint, majd vissza öntjük a másik tálba. Alaposan összekeverjük, és egy sűrűbb masszát kapunk.
9. A krém rákenése
sárgabarack 400 gramm
A megsült lapra rákenjük a krém egy részét és rá rakjuk a kisebbre vágott barackokat.
10.
Rá kenjük a krém másik részét és a tetejére újra barackokat rakunk.
Jó étvágyat!