Nyári kókuszos torta

Frissítő nyári torta szezonális gyümölcsből
recept,recept fotó,kókusztej,túró, zsírszegény,habtejszín (30-33%),sárgabarack ,Torták,Gluténmentes
Torták
Főzőcske
Adag
15
Adag tömege
111 g
Adag energiatartalma
257 kcal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
fehércsokoládé | 80 432 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 120 483 | gramm kcal | |
kókusz reszelék | 80 555 | gramm kcal | |
kókuszos szirup | 2 96 | evőkanál kcal | |
kókusztej | 200 292 | milliliter kcal | |
rum | 3 108 | evőkanál kcal | |
sárgabarack | 400 228 | gramm kcal | |
sütőpor | 2 8 | teáskanál kcal | |
tojásfehérje | 3 51 | darab kcal | |
tojássárgája | 3 171 | darab kcal | |
túró, zsírszegény | 200 180 | gramm kcal | |
vaj | 40 294 | gramm kcal | |
zselatin sűrítő | 50 180 | gramm kcal |
Recept
1. A csokoládét felolvasztjuk
fehércsokoládé 80 gramm
Vízfürdőben felolvasztjuk a kockákra szeletelt csokoládét.

2. A kókuszos tészta elkészítése
vaj 40 gramm • kristálycukor 40 gramm
A vajat és a cukrot habosra keverjük.

3. Beledolgozzuk a tojássárgákat
tojássárgája 3 darab • sütőpor 2 teáskanál • kókusz reszelék 80 gramm
A kikevert vajhoz fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgákat és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a kókusz reszeléket, a felolvasztott csokoládét és sütőport.

4. Hozzáadjuk a fehérjehabot.
tojásfehérje 3 darab
Tojásfehérjéből kemény habot verünk fel. Óvatosan a tésztához adjuk, megkeverjük.

5. Kókuszos tészta
A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütő formába öntjük.20 percig 175 °C sütjük. Miután megsült hagyjuk a tésztát kihűlni.

6. Kókuszos krém elkészítése
kókusztej 200 milliliter • túró, zsírszegény 200 gramm • kókuszos szirup 2 evőkanál • rum 3 evőkanál • kristálycukor 80 gramm
Egy tálba beleöntjük a kókusz tejet,hozzáadjuk a túrót, cukrot, kókusz szirupot és a rumot. Összekeverjük.

7.
zselatin sűrítő 50 gramm
A krém felét átöntjük egy másik tálba. Bele keverjük a zselatint, majd vissza öntjük a másik tálba. Alaposan összekeverjük, és egy sűrűbb masszát kapunk.


9. A krém rákenése
sárgabarack 400 gramm
A megsült lapra rákenjük a krém egy részét és rá rakjuk a kisebbre vágott barackokat.

10.
Rá kenjük a krém másik részét és a tetejére újra barackokat rakunk.

Jó étvágyat!