szakacsreceptek.hu

Nyári kókuszos torta

    

Frissítő nyári torta szezonális gyümölcsből

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
fehércsokoládé80gramm
habtejszín (30-33%)250milliliter
kristálycukor120gramm
kókusz reszelék80gramm
kókuszos szirup2evőkanál
kókusztej200milliliter
rum3evőkanál
sárgabarack 400gramm
sütőpor2teáskanál
tojásfehérje3darab
tojássárgája3darab
túró, zsírszegény200gramm
vaj40gramm
zselatin sűrítő50gramm

1. A csokoládét felolvasztjuk

fehércsokoládé 80 gramm

Vízfürdőben felolvasztjuk a kockákra szeletelt csokoládét.

A csokoládét felolvasztjuk

2. A kókuszos tészta elkészítése

vaj 40 gramm  kristálycukor 40 gramm

A vajat és a cukrot habosra keverjük.

A kókuszos tészta elkészítése

3. Beledolgozzuk a tojássárgákat

tojássárgája 3 darab  sütőpor 2 teáskanál  kókusz reszelék 80 gramm

A kikevert vajhoz fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgákat és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a kókusz reszeléket, a felolvasztott csokoládét és sütőport.

Beledolgozzuk a tojássárgákat

4. Hozzáadjuk a fehérjehabot.

tojásfehérje 3 darab

Tojásfehérjéből kemény habot verünk fel. Óvatosan a tésztához adjuk, megkeverjük.

Hozzáadjuk a fehérjehabot.

5. Kókuszos tészta

A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütő formába öntjük.20 percig 175 °C sütjük. Miután megsült hagyjuk a tésztát kihűlni.

Kókuszos tészta

6. Kókuszos krém elkészítése

kókusztej 200 milliliter  túró, zsírszegény 200 gramm  kókuszos szirup 2 evőkanál  rum 3 evőkanál  kristálycukor 80 gramm

Egy tálba beleöntjük a kókusz tejet,hozzáadjuk a túrót, cukrot, kókusz szirupot és a rumot. Összekeverjük.

Kókuszos krém elkészítése

7. 

zselatin sűrítő 50 gramm

A krém felét átöntjük egy másik tálba. Bele keverjük a zselatint, majd vissza öntjük a másik tálba. Alaposan összekeverjük, és egy sűrűbb masszát kapunk.

8. Tejszínhabot készítünk

habtejszín (30-33%) 250 milliliter

A krémhez hozzáadjuk a tejszínhabot.

Tejszínhabot készítünk

9. A krém rákenése

sárgabarack  400 gramm

A megsült lapra rákenjük a krém egy részét és rá rakjuk a kisebbre vágott barackokat.

A krém rákenése

10. 

Rá kenjük a krém másik részét és a tetejére újra barackokat rakunk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés