szakacsreceptek.hu

Nyári kókuszos torta

     

Frissítő nyári torta szezonális gyümölcsből

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
Fehércsokoládé80gramm
Habtejszín (30-33%)250milliliter
Kristálycukor120gramm
Kókusz reszelék80gramm
Kókuszos szirup2evőkanál
Kókusztej200milliliter
Rum3evőkanál
Sárgabarack 400gramm
Sütőpor2teáskanál
Tojásfehérje3darab
Tojássárgája3darab
Túró, zsírszegény200gramm
Vaj40gramm
Zselatin sűrítő50gramm

1. A csokoládét felolvasztjuk

fehércsokoládé 80 g

Vízfürdőben felolvasztjuk a kockákra szeletelt csokoládét.

A csokoládét felolvasztjuk

2. A kókuszos tészta elkészítése

vaj 40 g  kristálycukor 40 g

A vajat és a cukrot habosra keverjük.

A kókuszos tészta elkészítése

3. Beledolgozzuk a tojássárgákat

tojássárgája 3 db  sütőpor 2 TK  kókusz reszelék 80 g

A kikevert vajhoz fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgákat és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a kókusz reszeléket, a felolvasztott csokoládét és sütőport.

Beledolgozzuk a tojássárgákat

4. Hozzáadjuk a fehérjehabot.

tojásfehérje 3 db

Tojásfehérjéből kemény habot verünk fel. Óvatosan a tésztához adjuk, megkeverjük.

Hozzáadjuk a fehérjehabot.

5. Kókuszos tészta

A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütő formába öntjük.20 percig 175 °C sütjük. Miután megsült hagyjuk a tésztát kihűlni.

Kókuszos tészta

6. Kókuszos krém elkészítése

kókusztej 200 ml  túró, zsírszegény 200 g  kókuszos szirup 2 EK  rum 3 EK  kristálycukor 80 g

Egy tálba beleöntjük a kókusz tejet,hozzáadjuk a túrót, cukrot, kókusz szirupot és a rumot. Összekeverjük.

Kókuszos krém elkészítése

7. 

zselatin sűrítő 50 g

A krém felét átöntjük egy másik tálba. Bele keverjük a zselatint, majd vissza öntjük a másik tálba. Alaposan összekeverjük, és egy sűrűbb masszát kapunk.

8. Tejszínhabot készítünk

habtejszín (30-33%) 250 ml

A krémhez hozzáadjuk a tejszínhabot.

Tejszínhabot készítünk

9. A krém rákenése

sárgabarack  400 g

A megsült lapra rákenjük a krém egy részét és rá rakjuk a kisebbre vágott barackokat.

A krém rákenése

10. 

Rá kenjük a krém másik részét és a tetejére újra barackokat rakunk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés