Halleves

Könnyű halleves pontyból
recept,recept fotó,ponty,répa,habtejszín (30-33%),Húslevesek,Gluténmentes
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, egész | 0 ?? | kcal | |
habtejszín (30-33%) | 200 622 | milliliter kcal | |
hagyma | 2 ?? | darab kcal | |
petrezselyem | 1 ?? | darab kcal | |
ponty | 0 ?? | kcal | |
répa | 4 ?? | darab kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tojássárgája | 1 57 | darab kcal | |
zeller | ¼ ?? | darab kcal | |
ételízesítő | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
ponty • répa 4 darab • hagyma 2 darab • petrezselyem 1 darab • zeller ¼ darab • fekete bors, egész • só • habtejszín (30-33%) 200 milliliter • tojássárgája 1 darab • ételízesítő
A pontyot (fejét, farkát, a hús egy részét, de akár az egész halat, amennyiben több ember számára főzzük) fél órán át főzzük. Hozzáadjuk a zöldséget, fűszert, sót. Végül tejszínnel ízesítjük, amelybe belekevertünk egy tojássárgáját. Ízlés szerint adhatunk hozzá vegetát és petrezselyemzöldjét.

Jó étvágyat!