szakacsreceptek.hu

Zöldséges halleves

    

Sűrű leves zöldségből és halfiléből készítve. Ajánljuk a leves elkészítéséhez 100 % filét vásárolni amelyek nem tartalmaznak tartósító szereket. A legjobb az a halfilé amely egyenesen feldolgozásra és fagyasztásra került. Természetesen a leves elkészítéséhez használhatunk bármilyen más mirelit vagy friss halat is. Viszont ebben az esetben, alaposan vigyázni kell fogyasztás közben a halcsontokra.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
paprikás paszta, gyulyásba-
halfilé400gramm
halleves2darab
napraforgó olaj4evőkanál
petrezselyem100gramm
petrezselyem zöldje-
piros paprika250gramm
piros paprika, őrölt1.5teáskanál
répa200gramm
½teáskanál
víz½liter
víz300milliliter
vöröshagyma100gramm
őrölt csípős pirospaprika½teáskanál

1. 

répa 200 gramm  petrezselyem 100 gramm  piros paprika 250 gramm

A répát és a petrezselymet megpucoljuk és megmossuk. A paprikát megpucoljuk és megmossuk.

2. 

napraforgó olaj 4 evőkanál  vöröshagyma 100 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

3. 

A répát és a petrezselymet vastagon lereszeljük.

4. 

A paprikát apró darabokra szeleteljük fel.

5. 

 ½ teáskanál  piros paprika, őrölt 1.5 teáskanál  őrölt csípős pirospaprika ½ teáskanál

A zöldségeket a hagymához adjuk, megsózzuk, és hozzáadjuk a fűszereket. összekeverjük.

6. 

víz ½ liter

Hozzáadjuk a vizet és 25 percig főzzük.

7. 

halleves 2 darab  víz 300 milliliter

Leveskockára forró vizet öntünk és felengedjük.

8. 

Majd hozzáöntjük a leveshez, botmixerrel a zöldséget félig turmixoljuk.

9. 

Vissza helyezzük a tűzre...

10. 

halfilé 400 gramm

...és hozzáadjuk a felengedett, felszeletelt halfilét. Tíz percig főzzük.

11. 

petrezselyem zöldje  paprikás paszta, gyulyásba

Tálaláskor megszórjuk friss apróra vágott petrezselyem levéllel. Kenyérrel fogyasztjuk. Ízlés szerint ízesíthetjük pikáns piros arany pasztával.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés