szakacsreceptek.hu

Zöldséges halleves

Zöldséges halleves

    

Sűrű leves zöldségből és halfiléből készítve. Ajánljuk a leves elkészítéséhez 100 % filét vásárolni amelyek nem tartalmaznak tartósító szereket. A legjobb az a halfilé amely egyenesen feldolgozásra és fagyasztásra került. Természetesen a leves elkészítéséhez használhatunk bármilyen más mirelit vagy friss halat is. Viszont ebben az esetben, alaposan vigyázni kell fogyasztás közben a halcsontokra.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

nagy

 

 

1. 

répa 200 gramm  petrezselyem 100 gramm  piros paprika 250 gramm

A répát és a petrezselymet megpucoljuk és megmossuk. A paprikát megpucoljuk és megmossuk.

2. 

napraforgó olaj 4 evőkanál  vöröshagyma 100 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

3. 

A répát és a petrezselymet vastagon lereszeljük.

4. 

A paprikát apró darabokra szeleteljük fel.

5. 

 ½ teáskanál  piros paprika, őrölt 1.5 teáskanál  őrölt csípős pirospaprika ½ teáskanál

A zöldségeket a hagymához adjuk, megsózzuk, és hozzáadjuk a fűszereket. összekeverjük.

6. 

víz ½ liter

Hozzáadjuk a vizet és 25 percig főzzük.

7. 

halleves 2 darab  víz 300 milliliter

Leveskockára forró vizet öntünk és felengedjük.

8. 

Majd hozzáöntjük a leveshez, botmixerrel a zöldséget félig turmixoljuk.

9. 

Vissza helyezzük a tűzre...

10. 

halfilé 400 gramm

...és hozzáadjuk a felengedett, felszeletelt halfilét. Tíz percig főzzük.

11. 

petrezselyem zöldje  paprikás paszta, gyulyásba

Tálaláskor megszórjuk friss apróra vágott petrezselyem levéllel. Kenyérrel fogyasztjuk. Ízlés szerint ízesíthetjük pikáns piros arany pasztával.

Jó étvágyat!

paprikás paszta, gyulyásba-
halfilé400gramm
halleves2darab
napraforgó olaj4evőkanál
petrezselyem100gramm
petrezselyem zöldje-
piros paprika250gramm
piros paprika, őrölt1.5teáskanál
répa200gramm
½teáskanál
víz½liter
víz300milliliter
vöröshagyma100gramm
őrölt csípős pirospaprika½teáskanál

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés