Zöldséges halleves

Sűrű leves zöldségből és halfiléből készítve. Ajánljuk a leves elkészítéséhez 100 % filét vásárolni amelyek nem tartalmaznak tartósító szereket. A legjobb az a halfilé amely egyenesen feldolgozásra és fagyasztásra került. Természetesen a leves elkészítéséhez használhatunk bármilyen más mirelit vagy friss halat is. Viszont ebben az esetben, alaposan vigyázni kell fogyasztás közben a halcsontokra.
recept,recept fotó,répa,petrezselyem,piros paprika,halleves,halfilé,vöröshagyma,Húslevesek,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Húslevesek
kategóriak
Húslevesek › Laktózmentes › Gluténmentes › Szezonális receptek › Szezon - Paprika › Szezon - Sárgarépa › Szezon - Hagyma ›Hozzávalók
Hozzávalók
paprikás paszta, gyulyásba | 0 ?? | kcal | |
halfilé | 400 340 | gramm kcal | |
halleves | 2 ?? | darab kcal | |
napraforgó olaj | 4 540 | evőkanál kcal | |
petrezselyem | 100 63 | gramm kcal | |
petrezselyem zöldje | 0 ?? | kcal | |
piros paprika | 250 73 | gramm kcal | |
piros paprika, őrölt | 1.5 24 | teáskanál kcal | |
répa | 200 90 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
víz | ½ 0 | liter kcal | |
víz | 300 0 | milliliter kcal | |
vöröshagyma | 100 40 | gramm kcal | |
őrölt csípős pirospaprika | ½ 8 | teáskanál kcal |
Recept
1.
répa 200 gramm • petrezselyem 100 gramm • piros paprika 250 gramm
A répát és a petrezselymet megpucoljuk és megmossuk. A paprikát megpucoljuk és megmossuk.

2.
napraforgó olaj 4 evőkanál • vöröshagyma 100 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

3.
A répát és a petrezselymet vastagon lereszeljük.

4.
A paprikát apró darabokra szeleteljük fel.

5.
só ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 1.5 teáskanál • őrölt csípős pirospaprika ½ teáskanál
A zöldségeket a hagymához adjuk, megsózzuk, és hozzáadjuk a fűszereket. összekeverjük.


8.
Majd hozzáöntjük a leveshez, botmixerrel a zöldséget félig turmixoljuk.

9.
Vissza helyezzük a tűzre...


11.
petrezselyem zöldje • paprikás paszta, gyulyásba
Tálaláskor megszórjuk friss apróra vágott petrezselyem levéllel. Kenyérrel fogyasztjuk. Ízlés szerint ízesíthetjük pikáns piros arany pasztával.

Jó étvágyat!