Zöldséges halleves
![Zöldséges halleves](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001763/img_hu_4x3/zoldseges-halleves_00180.jpg)
Sűrű leves zöldségből és halfiléből készítve. Ajánljuk a leves elkészítéséhez 100 % filét vásárolni amelyek nem tartalmaznak tartósító szereket. A legjobb az a halfilé amely egyenesen feldolgozásra és fagyasztásra került. Természetesen a leves elkészítéséhez használhatunk bármilyen más mirelit vagy friss halat is. Viszont ebben az esetben, alaposan vigyázni kell fogyasztás közben a halcsontokra.
recept,recept fotó,répa,petrezselyem,piros paprika,halleves,halfilé,vöröshagyma,Húslevesek,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Húslevesek
kategóriak
Húslevesek Laktózmentes Gluténmentes Szezonális receptek Szezon - Paprika Szezon - Sárgarépa Szezon - Hagyma
Hozzávalók
Hozzávalók
paprikás paszta, gyulyásba | - | ||
halfilé | 400 | gramm | |
halleves | 2 | darab | |
napraforgó olaj | 4 | evőkanál | |
petrezselyem | 100 | gramm | |
petrezselyem zöldje | - | ||
piros paprika | 250 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 1.5 | teáskanál | |
répa | 200 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
víz | ½ | liter | |
víz | 300 | milliliter | |
vöröshagyma | 100 | gramm | |
őrölt csípős pirospaprika | ½ | teáskanál |
Recept
1.
répa 200 gramm • petrezselyem 100 gramm • piros paprika 250 gramm
A répát és a petrezselymet megpucoljuk és megmossuk. A paprikát megpucoljuk és megmossuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001763/small/IMG_5645.jpg)
2.
napraforgó olaj 4 evőkanál • vöröshagyma 100 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001763/small/IMG_5648.jpg)
3.
A répát és a petrezselymet vastagon lereszeljük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001763/small/IMG_5651.jpg)
4.
A paprikát apró darabokra szeleteljük fel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001763/small/IMG_5652.jpg)
5.
só ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 1.5 teáskanál • őrölt csípős pirospaprika ½ teáskanál
A zöldségeket a hagymához adjuk, megsózzuk, és hozzáadjuk a fűszereket. összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001763/small/IMG_5659.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001763/small/IMG_5664.jpg)
8.
Majd hozzáöntjük a leveshez, botmixerrel a zöldséget félig turmixoljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001763/small/IMG_5673.jpg)
9.
Vissza helyezzük a tűzre...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001763/small/IMG_5676.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001763/small/IMG_5677.jpg)
11.
petrezselyem zöldje • paprikás paszta, gyulyásba
Tálaláskor megszórjuk friss apróra vágott petrezselyem levéllel. Kenyérrel fogyasztjuk. Ízlés szerint ízesíthetjük pikáns piros arany pasztával.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001763/small/IMG_5689.jpg)
Jó étvágyat!