Sült csirkecomb sárgarépával és mazsolával

Csirkecomb párolóedényben elkészítve és sütőben besütve.
recept,recept fotó,répa,csirkecomb, negyed,Csirkehús,Receptek ételpárolókhoz,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Csirkehús
kategóriak
Csirkehús › Receptek ételpárolókhoz › Gluténmentes › Laktózmentes › Szezonális receptek › Szezon - Sárgarépa ›Hozzávalók
Hozzávalók
csirkecomb, negyed | 6 ?? | darab kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
grill fűszerkeverék | 0 ?? | kcal | |
kakukkfű | 0 ?? | kcal | |
mazsola | 100 284 | gramm kcal | |
nemes babérlevél | 0 ?? | kcal | |
répa | 700 315 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
csirkecomb, negyed 6 darab
A hagymát megpucoljuk, felvágjuk és együtt a megmosott csirkecombokkal belerakjuk a párolóedény alsó edényébe.

2.
répa 700 gramm • mazsola 100 gramm • só • fekete bors, őrölt • kakukkfű • nemes babérlevél
A sárgarépát megpucoljuk, karikákra vágjuk, majd berakjuk második pároló edénybe. A répára mazsolát szórunk, amelyet előtte langyos vízbe áztattunk, hogy puhább legyen. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadhatunk babérlevelet is, amelyet főzés után eltávolítunk. Az egészet 30 percig pároljuk.

3.
A 30 percet követően kivesszük a csirkecombokat, átrakjuk a sütőlapra és fűszerezzük, majd 160°C fokon legalább 30 percig fedő nélkül besütjük.
Jó étvágyat!