szakacsreceptek.hu

Augsburgi túrós szelet

    

Közkedvelt sütemény az édesség imádók között. Nagyon finom túrós töltelék, lágy. omlós vajas tésztában, leöntve csokoládé mázzal. Érdemes dupla adagot készíteni belőle, mert nagyon gyorsan elfogy :)

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 
finomliszt200gramm
finomliszt-
főzőcsokoládé125gramm
habtejszín (30-33%)100milliliter
kakaó20gramm
kukoricakeményítő20gramm
porcukor150gramm
1csipet
sütőpor½csomag
tojásfehérje3darab
tojássárgája3darab
túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom250gramm
vaj125gramm
víz1evőkanál

1. 

finomliszt 200 gramm  sütőpor ½ csomag  kakaó 20 gramm  porcukor 75 gramm

A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.

2. 

vaj 125 gramm  tojássárgája 1 darab  víz 1 evőkanál

Összekeverjük és hozzáadjuk a puha vajat, tojássárgákat ésa vizet. Lágy tésztát dolgozunk ki.

3. 

A tésztát két felé osztjuk és egy fél órára a hűtőben pihentetjük.

4. 

tojásfehérje 3 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

5. 

tojássárgája 2 darab  porcukor 75 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

6. 

kukoricakeményítő 20 gramm  túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 250 gramm

Hozzáadjuk a felsorolt hozzávalókat.

7. 

Habosra verjük.

8. 

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

9. 

finomliszt

A tésztát ki vesszük a hűtőből. Az egyiket kinyújtjuk egyenesen a sütő lapon (18x27 cm). Hogy ne tapadjon meghintjük lisztel.

10. 

Sütő papírból vágunk ki egy tégla lapot a a sütő lap formája szerint. A tészta másik felét ezen nyújtjuk ki. Így nem fog szakadozni a finom tészta a vele való manipuláció során.

11. 

A tésztára ami a sütő lapon van rá öntjük egyenletesen a túrós tölteléket.

12. 

Majd rá helyezzük a papíron lévő tésztát ( a papír felül marad)...

13. 

...a papírt egyszerűen lehúzzuk a tésztáról.

14. 

A tésztát egy villával megszurkáljuk és 180°C sütjük 25 percig. Ezután a tésztát letakarjuk alufóliával, és160°C sütjük további 10 percen keresztül.

15. 

habtejszín (30-33%) 100 milliliter  főzőcsokoládé 125 gramm

A tejszín felmelegítjük ( nem forraljuk fel). Hozzáadjuk a felszeletelt csokoládét és keverés mellet fel olvasztjuk. Ráöntjük a sütemény tetejére és egyenletesen szétkenjük.

16. 

A süteményt 24 órára hűvös helyre helyezzük. Fogyasztás ellőt felszeleteljük 16 darab kisebb szeletre ( a sütemény elég édes és laktató, ezért ajánljuk hogy kisebb szeleteket vágjunk belőle)...

17. 

...és fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés