szakacsreceptek.hu

Augsburgi túrós szelet

Augsburgi túrós szelet

    

Közkedvelt sütemény az édesség imádók között. Nagyon finom túrós töltelék, lágy. omlós vajas tésztában, leöntve csokoládé mázzal. Érdemes dupla adagot készíteni belőle, mert nagyon gyorsan elfogy :)

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 
finomliszt200gramm
finomliszt-
főzőcsokoládé125gramm
habtejszín (30-33%)100milliliter
kakaó20gramm
kukoricakeményítő20gramm
porcukor150gramm
1csipet
sütőpor½csomag
tojásfehérje3darab
tojássárgája3darab
túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom250gramm
vaj125gramm
víz1evőkanál

1. 

finomliszt 200 gramm  sütőpor ½ csomag  kakaó 20 gramm  porcukor 75 gramm

A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.

2. 

vaj 125 gramm  tojássárgája 1 darab  víz 1 evőkanál

Összekeverjük és hozzáadjuk a puha vajat, tojássárgákat ésa vizet. Lágy tésztát dolgozunk ki.

3. 

A tésztát két felé osztjuk és egy fél órára a hűtőben pihentetjük.

4. 

tojásfehérje 3 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

5. 

tojássárgája 2 darab  porcukor 75 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

6. 

kukoricakeményítő 20 gramm  túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 250 gramm

Hozzáadjuk a felsorolt hozzávalókat.

7. 

Habosra verjük.

8. 

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

9. 

finomliszt

A tésztát ki vesszük a hűtőből. Az egyiket kinyújtjuk egyenesen a sütő lapon (18x27 cm). Hogy ne tapadjon meghintjük lisztel.

10. 

Sütő papírból vágunk ki egy tégla lapot a a sütő lap formája szerint. A tészta másik felét ezen nyújtjuk ki. Így nem fog szakadozni a finom tészta a vele való manipuláció során.

11. 

A tésztára ami a sütő lapon van rá öntjük egyenletesen a túrós tölteléket.

12. 

Majd rá helyezzük a papíron lévő tésztát ( a papír felül marad)...

13. 

...a papírt egyszerűen lehúzzuk a tésztáról.

14. 

A tésztát egy villával megszurkáljuk és 180°C sütjük 25 percig. Ezután a tésztát letakarjuk alufóliával, és160°C sütjük további 10 percen keresztül.

15. 

habtejszín (30-33%) 100 milliliter  főzőcsokoládé 125 gramm

A tejszín felmelegítjük ( nem forraljuk fel). Hozzáadjuk a felszeletelt csokoládét és keverés mellet fel olvasztjuk. Ráöntjük a sütemény tetejére és egyenletesen szétkenjük.

16. 

A süteményt 24 órára hűvös helyre helyezzük. Fogyasztás ellőt felszeleteljük 16 darab kisebb szeletre ( a sütemény elég édes és laktató, ezért ajánljuk hogy kisebb szeleteket vágjunk belőle)...

17. 

...és fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés