Krémes kakaós szelet
Háromszínű krém szelet finom kakaós piskótalapon. Sütemény amelyben az ínyencek sem csalódnak.
recept,recept fotó,kakaó,kakaó,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
darás liszt | - | ||
kakaó | 5 | evőkanál | |
kakaó | 30 | gramm | |
napraforgó olaj | 50 | milliliter | |
porcukor | 200 | gramm | |
porcukor | 3 | evőkanál | |
rum | 2 | evőkanál | |
rétesliszt | 300 | gramm | |
sütőpor | 8 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 600 | milliliter | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 200 | gramm | |
vaj | - | ||
vaníliás puding -por | 40 | gramm |
Recept
3.
rétesliszt 300 gramm • sütőpor 8 gramm • kakaó 30 gramm
Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaót.
4.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter • napraforgó olaj 50 milliliter • rum 2 evőkanál
A végén hozzáadjuk a tejet, olajat, rumot...
5.
... elektromos habverővel 5 percig keverjük.
7.
190°C-on kb 30 percig sütjük.
8. Háromszínű krém
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 350 milliliter • vaníliás puding -por 40 gramm
Tejből és pudingporból sűrű pudingot főzünk, és gyakori kevergetés mellett hűlni hagyjuk.
9.
porcukor 3 evőkanál • vaj 100 gramm
A pudinghoz cukrot és vajat adunk. Simára kikeverjük. A krém 2/3-át két tálkába osztjuk.
10.
kakaó 5 evőkanál
A egyik tálkába egy kanál kakaót teszünk. A világos barna krémet készítünk. A másik tálba 4 kanál kakaót teszünk, és így sötét barna krémet készítünk.
11.
Minden krémet külön díszítő cukrászzacskóba töltjük. A krémet felváltva nyomjuk a piskótalapra.
12.
A kész süteményt hűtőbe helyezzük.
Jó étvágyat!