szakacsreceptek.hu

Krémes kakaós szelet

Háromszínű krém szelet finom kakaós piskótalapon. Sütemény amelyben az ínyencek sem csalódnak.

 

Az elkészítés ideje: 1 h. 20 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Darás liszt
Kakaó5evőkanál
Kakaó30gramm
Napraforgó olaj50milliliter
Porcukor200gramm
Porcukor3evőkanál
Rum2evőkanál
Rétesliszt300gramm
Sütőpor8gramm
Teljes zsírtartalmú tej 3,5%600milliliter
Tyúk tojás2darab
Vaj200gramm
Vaj
Vaníliás puding -por40gramm

1. Piskóta

tyúk tojás 2 db  porcukor 200 g

A tojásokat cukorral jól kikeverjük.

Piskóta

2. 

vaj 100 g

Belekeverjük a kihűlt olvasztott vajat.

3. 

rétesliszt 300 g  sütőpor 8 g  kakaó 30 g

Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaót.

4. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 ml  napraforgó olaj 50 ml  rum 2 EK

A végén hozzáadjuk a tejet, olajat, rumot...

5. 

... elektromos habverővel 5 percig keverjük.

6. 

vaj  darás liszt

A tésztát egy kisebb kivajazott liszttel meghintett tepsibe öntjük.

7. 

190°C-on kb 30 percig sütjük.

8. Háromszínű krém

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 350 ml  vaníliás puding -por 40 g

Tejből és pudingporból sűrű pudingot főzünk, és gyakori kevergetés mellett hűlni hagyjuk.

Háromszínű krém

9. 

porcukor 3 EK  vaj 100 g

A pudinghoz cukrot és vajat adunk. Simára kikeverjük. A krém 2/3-át két tálkába osztjuk.

10. 

kakaó 5 EK

A egyik tálkába egy kanál kakaót teszünk. A világos barna krémet készítünk. A másik tálba 4 kanál kakaót teszünk, és így sötét barna krémet készítünk.

11. 

Minden krémet külön díszítő cukrászzacskóba töltjük. A krémet felváltva nyomjuk a piskótalapra.

12. 

A kész süteményt hűtőbe helyezzük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés