szakacsreceptek.hu

Krémes kakaós szelet

    

Háromszínű krém szelet finom kakaós piskótalapon. Sütemény amelyben az ínyencek sem csalódnak.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 
darás liszt-
kakaó5evőkanál
kakaó30gramm
napraforgó olaj50milliliter
porcukor200gramm
porcukor3evőkanál
rum2evőkanál
rétesliszt300gramm
sütőpor8gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%600milliliter
tyúk tojás2darab
vaj200gramm
vaj-
vaníliás puding -por40gramm

1. Piskóta

tyúk tojás 2 darab  porcukor 200 gramm

A tojásokat cukorral jól kikeverjük.

Piskóta

2. 

vaj 100 gramm

Belekeverjük a kihűlt olvasztott vajat.

3. 

rétesliszt 300 gramm  sütőpor 8 gramm  kakaó 30 gramm

Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaót.

4. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter  napraforgó olaj 50 milliliter  rum 2 evőkanál

A végén hozzáadjuk a tejet, olajat, rumot...

5. 

... elektromos habverővel 5 percig keverjük.

6. 

vaj  darás liszt

A tésztát egy kisebb kivajazott liszttel meghintett tepsibe öntjük.

7. 

190°C-on kb 30 percig sütjük.

8. Háromszínű krém

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 350 milliliter  vaníliás puding -por 40 gramm

Tejből és pudingporból sűrű pudingot főzünk, és gyakori kevergetés mellett hűlni hagyjuk.

Háromszínű krém

9. 

porcukor 3 evőkanál  vaj 100 gramm

A pudinghoz cukrot és vajat adunk. Simára kikeverjük. A krém 2/3-át két tálkába osztjuk.

10. 

kakaó 5 evőkanál

A egyik tálkába egy kanál kakaót teszünk. A világos barna krémet készítünk. A másik tálba 4 kanál kakaót teszünk, és így sötét barna krémet készítünk.

11. 

Minden krémet külön díszítő cukrászzacskóba töltjük. A krémet felváltva nyomjuk a piskótalapra.

12. 

A kész süteményt hűtőbe helyezzük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés