szakacsreceptek.hu

Fehér bab leves

    

Tejfölös leves fehér babból. A leveshez édes fő étel tálalunk fel.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 
burgonya250gramm
citrom-
ecet-
fehér bab konzerv500gramm
finomliszt1.5evőkanál
főzőtejszín250milliliter
nemes babérlevél4darab
1teáskanál
-
víz1liter
zsírszegény tej 1,5%½liter
ételízesítő-

1. 

burgonya 250 gramm  víz 1 liter   1 teáskanál

A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.

2. Hozzáadjuk a babot

fehér bab konzerv 500 gramm  nemes babérlevél 4 darab

A babkonzervet leszűrjük és hideg vízben leöblítjük. Hozzáadjuk a megfőtt burgonyához. Babérlevelet adunk hozzá és felforraljuk.

Hozzáadjuk a babot

3. Habarás

zsírszegény tej 1,5% ½ liter  főzőtejszín 250 milliliter  finomliszt 1.5 evőkanál    ételízesítő

A habarást tejből, tejfölből és lisztből készítjük el ( az egészet jól elhabarjuk) majd a babhoz öntjük. Felforraljuk és ízlés szerint sózzuk és ízesítjük.

Habarás

4. 

citrom  ecet

Aki egy kicsit savanyúban szereti a levest ízesítheti citrommal vagy egy kevés ecettel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés