RECEPTEK

Toszkán bableves

Toszkán bableves

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Nemzetközileg is híres a toszkán bableves, amelynek számtalan verziója létezik Toszkánában. Az alapleves paradicsomos és zöldfűszeres, amiket szezonális zöldségekkel lehet gazdagítani. A következő recept ideális őszi, téli napokon, és félórán belül az asztalon lehet..

recept,recept fotó,répa,hámozott paradicsom konzerv,fehér bab konzerv,Levesek hüvelyesekből,Szezonális receptek

Levesek hüvelyesekből

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

bazsalikom

0

??

kcal

fehér bab konzerv

400

380

gramm

kcal

fekete bors, őrölt

½

9

teáskanál

kcal

fokhagyma

8

44

gerezd

kcal

hagyma

80

36

gramm

kcal

hámozott paradicsom konzerv

400

92

gramm

kcal

kemény sajt

150

570

gramm

kcal

nemes babérlevél

4

??

darab

kcal

olivaolaj

3

396

evőkanál

kcal

olivaolaj

30

264

milliliter

kcal

paradicsomszósz

0

??

kcal

petrezselyem zöldje

0

??

kcal

póréhagyma

150

69

gramm

kcal

répa

150

68

gramm

kcal

spenótlevél, friss

0

??

kcal

0

??

kcal

toast kenyér

6

??

darab

kcal

víz

1.2

0

liter

kcal

zöldségleves

2

??

darab

kcal

 

Recept

1. 

hagyma 80 gramm  olivaolaj 30 milliliter

Az olajat egy nagy lábasban felmelegítjük. Hozzáadjuk a felaprított hagymát és megpirítjuk.

Az olajat egy nagy lábasban felmelegítjük....

2. 

fokhagyma 4 gerezd  répa 150 gramm  póréhagyma 150 gramm

Majd hozzáadjuk a felaprított sárgarépát, paprikát, póréhagymát, zöldfűszer leveleket, és belepréseljük a fokhagymát. Az egészet összekeverjük és egy pár percig pirítjuk.

Majd hozzáadjuk a felaprított sárgarépát,...

3. 

víz 1.2 liter  zöldségleves 2 darab

Csirke alaplevet készítünk.

Csirke alaplevet készítünk....

4. 

fekete bors, őrölt ½ teáskanál  nemes babérlevél 4 darab

Az alaplevet hozzáöntjük a zöldségekhez, babérlevelet és borsot adunk hozzá és 20 percig főzzük.

Az alaplevet hozzáöntjük a zöldségekhez,...

5. 

hámozott paradicsom konzerv 400 gramm

Beleöntjük a paradicsom konzervet a levével együtt. Felforraljuk.

Beleöntjük a paradicsom konzervet a levével...

6. 

fehér bab konzerv 400 gramm  paradicsomszósz    spenótlevél, friss  bazsalikom  petrezselyem zöldje

Beleöntjük a babot, egy kevés sűrített paradicsomot és sózzuk. Használhatunk konzerv babot is vagy száraz babok kb 250 grammot, amelyet előző nap hideg vízbe áztatunk be, és külön edényben puhára főzzünk. A végén hozzáadjuk a friss spenót leveleket vagy tálalásnál friss petrezselyem zölddel, spenóttal, bazsalikom levéllel díszítjük.

Beleöntjük a babot, egy kevés sűrített...

7. Fokhagymás kenyér sajttal

fokhagyma 4 gerezd  olivaolaj 3 evőkanál  toast kenyér 6 darab  kemény sajt 150 gramm

A leveshez elkészítjük a sült kenyeret. A megtisztított fokhagymát préseljük és összekeverjük az olíva olajjal. Ezzel az olajjal megkenjük a szendvics kenyereket, megszórjuk reszelt sajttal a legjobb a parmezán)

A leveshez elkészítjük a sült kenyeret. A...

8. 

A kenyereket a sütőben besütjük aranybarnára.

A kenyereket a sütőben besütjük aranybarnára....

9. 

A megsült kenyereket egy tálba helyezzük el és ráöntjük a sűrű levest.

A megsült kenyereket egy tálba helyezzük el és...

10. 

A kenyeret a leveshez tálalhatjuk, kockákra szeletelve is.

A kenyeret a leveshez tálalhatjuk, kockákra...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés