Toszkán bableves

Nemzetközileg is híres a toszkán bableves, amelynek számtalan verziója létezik Toszkánában. Az alapleves paradicsomos és zöldfűszeres, amiket szezonális zöldségekkel lehet gazdagítani. A következő recept ideális őszi, téli napokon, és félórán belül az asztalon lehet..
recept,recept fotó,répa,hámozott paradicsom konzerv,fehér bab konzerv,Levesek hüvelyesekből
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
| bazsalikom | 0 ?? | kcal | |
| fehér bab konzerv | 400 380 | gramm kcal | |
| fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
| fokhagyma | 8 44 | gerezd kcal | |
| hagyma | 80 36 | gramm kcal | |
| hámozott paradicsom konzerv | 400 92 | gramm kcal | |
| kemény sajt | 150 570 | gramm kcal | |
| nemes babérlevél | 4 ?? | darab kcal | |
| olivaolaj | 3 396 | evőkanál kcal | |
| olivaolaj | 30 264 | milliliter kcal | |
| paradicsomszósz | 0 ?? | kcal | |
| petrezselyem zöldje | 0 ?? | kcal | |
| póréhagyma | 150 69 | gramm kcal | |
| répa | 150 68 | gramm kcal | |
| spenótlevél, friss | 0 ?? | kcal | |
| só | 0 ?? | kcal | |
| toast kenyér | 6 ?? | darab kcal | |
| víz | 1.2 0 | liter kcal | |
| zöldségleves | 2 ?? | darab kcal |
Recept
1.
hagyma 80 gramm • olivaolaj 30 milliliter
Az olajat egy nagy lábasban felmelegítjük. Hozzáadjuk a felaprított hagymát és megpirítjuk.

2.
fokhagyma 4 gerezd • répa 150 gramm • póréhagyma 150 gramm
Majd hozzáadjuk a felaprított sárgarépát, paprikát, póréhagymát, zöldfűszer leveleket, és belepréseljük a fokhagymát. Az egészet összekeverjük és egy pár percig pirítjuk.


4.
fekete bors, őrölt ½ teáskanál • nemes babérlevél 4 darab
Az alaplevet hozzáöntjük a zöldségekhez, babérlevelet és borsot adunk hozzá és 20 percig főzzük.

5.
hámozott paradicsom konzerv 400 gramm
Beleöntjük a paradicsom konzervet a levével együtt. Felforraljuk.

6.
fehér bab konzerv 400 gramm • paradicsomszósz • só • spenótlevél, friss • bazsalikom • petrezselyem zöldje
Beleöntjük a babot, egy kevés sűrített paradicsomot és sózzuk. Használhatunk konzerv babot is vagy száraz babok kb 250 grammot, amelyet előző nap hideg vízbe áztatunk be, és külön edényben puhára főzzünk. A végén hozzáadjuk a friss spenót leveleket vagy tálalásnál friss petrezselyem zölddel, spenóttal, bazsalikom levéllel díszítjük.

7. Fokhagymás kenyér sajttal
fokhagyma 4 gerezd • olivaolaj 3 evőkanál • toast kenyér 6 darab • kemény sajt 150 gramm
A leveshez elkészítjük a sült kenyeret. A megtisztított fokhagymát préseljük és összekeverjük az olíva olajjal. Ezzel az olajjal megkenjük a szendvics kenyereket, megszórjuk reszelt sajttal a legjobb a parmezán)

8.
A kenyereket a sütőben besütjük aranybarnára.

9.
A megsült kenyereket egy tálba helyezzük el és ráöntjük a sűrű levest.

10.
A kenyeret a leveshez tálalhatjuk, kockákra szeletelve is.

Jó étvágyat!






















