RECEPTEK

Toszkán bableves

Toszkán bableves

Nemzetközileg is híres a toszkán bableves, amelynek számtalan verziója létezik Toszkánában. Az alapleves paradicsomos és zöldfűszeres, amiket szezonális zöldségekkel lehet gazdagítani. A következő recept ideális őszi, téli napokon, és félórán belül az asztalon lehet..

recept,recept fotó,répa,hámozott paradicsom konzerv,fehér bab konzerv,Levesek hüvelyesekből

Levesek hüvelyesekből

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

bazsalikom-
fehér bab konzerv400gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma8gerezd
hagyma80gramm
hámozott paradicsom konzerv400gramm
kemény sajt150gramm
nemes babérlevél4darab
olivaolaj3evőkanál
olivaolaj30milliliter
paradicsomszósz-
petrezselyem zöldje-
póréhagyma150gramm
répa150gramm
spenótlevél, friss-
-
toast kenyér6darab
víz1.2liter
zöldségleves2darab

 

Recept

1. 

hagyma 80 gramm  olivaolaj 30 milliliter

Az olajat egy nagy lábasban felmelegítjük. Hozzáadjuk a felaprított hagymát és megpirítjuk.

2. 

fokhagyma 4 gerezd  répa 150 gramm  póréhagyma 150 gramm

Majd hozzáadjuk a felaprított sárgarépát, paprikát, póréhagymát, zöldfűszer leveleket, és belepréseljük a fokhagymát. Az egészet összekeverjük és egy pár percig pirítjuk.

3. 

víz 1.2 liter  zöldségleves 2 darab

Csirke alaplevet készítünk.

4. 

fekete bors, őrölt ½ teáskanál  nemes babérlevél 4 darab

Az alaplevet hozzáöntjük a zöldségekhez, babérlevelet és borsot adunk hozzá és 20 percig főzzük.

5. 

hámozott paradicsom konzerv 400 gramm

Beleöntjük a paradicsom konzervet a levével együtt. Felforraljuk.

6. 

fehér bab konzerv 400 gramm  paradicsomszósz    spenótlevél, friss  bazsalikom  petrezselyem zöldje

Beleöntjük a babot, egy kevés sűrített paradicsomot és sózzuk. Használhatunk konzerv babot is vagy száraz babok kb 250 grammot, amelyet előző nap hideg vízbe áztatunk be, és külön edényben puhára főzzünk. A végén hozzáadjuk a friss spenót leveleket vagy tálalásnál friss petrezselyem zölddel, spenóttal, bazsalikom levéllel díszítjük.

7. Fokhagymás kenyér sajttal

fokhagyma 4 gerezd  olivaolaj 3 evőkanál  toast kenyér 6 darab  kemény sajt 150 gramm

A leveshez elkészítjük a sült kenyeret. A megtisztított fokhagymát préseljük és összekeverjük az olíva olajjal. Ezzel az olajjal megkenjük a szendvics kenyereket, megszórjuk reszelt sajttal a legjobb a parmezán)

8. 

A kenyereket a sütőben besütjük aranybarnára.

9. 

A megsült kenyereket egy tálba helyezzük el és ráöntjük a sűrű levest.

10. 

A kenyeret a leveshez tálalhatjuk, kockákra szeletelve is.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés