szakacsreceptek.hu

Bableves füstölt hússal

Bableves füstölt hússal

    

Kiadós ,finom illatú leves, főételként is alkalmas. A leveshez friss házi kenyeret vagy péksüteményt tálalunk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
bab100gramm
burgonya200gramm
füstölt borda200gramm
hagyma80gramm
majoránna-
petrezselyem80gramm
petrezselyem zöldje-
répa150gramm
rétesliszt40gramm
sertészsír40gramm
szárított gomba50gramm
-
víz2liter

1. 

burgonya 200 gramm  répa 150 gramm  petrezselyem 80 gramm  hagyma 80 gramm  szárított gomba 50 gramm

A burgonyát, sárgarépát, petrezselymet, vöröshagymát megpucoljuk és felvágjuk. A szárított gombát megmossuk.

2. 

füstölt borda 200 gramm  víz 2 liter  bab 100 gramm

A füstölt bordát megmossuk és vízben egy fél órát főzzük. Hozzáadjuk a babot ( a babot éjszakára be kell áztatni vízbe ) és további fél órát főzzük. Ezután hozzáadjuk a megpucolt és kis kockákra szeletelt zöldségeket és a gombát. Addig főzzük amíg a zöldség és a bab puha nem lesz. A füstölt bordákat kivesszük a levesből, és miután kihűlt leszedjük róla a húst és felvágjuk.

3. 

sertészsír 40 gramm  rétesliszt 40 gramm    petrezselyem zöldje  majoránna

Elkészítjük a hagymás rántást: sertészsíron megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a lisztet, és állandó keverés mellet pirítjuk, és hozzáöntjük a vizet. A rántás beleöntjük a levesbe. A végén, hozzáadunk még sót, majoránnát, és apróra vágott friss petrezselyem zöldjét. Hozzáadjuk a füstölt húst. Tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés