Bableves füstölt hússal
Kiadós ,finom illatú leves, főételként is alkalmas. A leveshez friss házi kenyeret vagy péksüteményt tálalunk.
recept,recept fotó,burgonya,répa,füstölt borda,bab,szárított gomba,Levesek hüvelyesekből,Szezonális receptek,Laktózmentes
Levesek hüvelyesekből
kategóriak
Levesek hüvelyesekből Szezonális receptek Laktózmentes Szezon - Sárgarépa Szezon - Burgonya
Hozzávalók
Hozzávalók
bab | 100 | gramm | |
burgonya | 200 | gramm | |
füstölt borda | 200 | gramm | |
hagyma | 80 | gramm | |
majoránna | - | ||
petrezselyem | 80 | gramm | |
petrezselyem zöldje | - | ||
répa | 150 | gramm | |
rétesliszt | 40 | gramm | |
sertészsír | 40 | gramm | |
szárított gomba | 50 | gramm | |
só | - | ||
víz | 2 | liter |
Recept
1.
burgonya 200 gramm • répa 150 gramm • petrezselyem 80 gramm • hagyma 80 gramm • szárított gomba 50 gramm
A burgonyát, sárgarépát, petrezselymet, vöröshagymát megpucoljuk és felvágjuk. A szárított gombát megmossuk.

2.
füstölt borda 200 gramm • víz 2 liter • bab 100 gramm
A füstölt bordát megmossuk és vízben egy fél órát főzzük. Hozzáadjuk a babot ( a babot éjszakára be kell áztatni vízbe ) és további fél órát főzzük. Ezután hozzáadjuk a megpucolt és kis kockákra szeletelt zöldségeket és a gombát. Addig főzzük amíg a zöldség és a bab puha nem lesz. A füstölt bordákat kivesszük a levesből, és miután kihűlt leszedjük róla a húst és felvágjuk.

3.
sertészsír 40 gramm • rétesliszt 40 gramm • só • petrezselyem zöldje • majoránna
Elkészítjük a hagymás rántást: sertészsíron megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a lisztet, és állandó keverés mellet pirítjuk, és hozzáöntjük a vizet. A rántás beleöntjük a levesbe. A végén, hozzáadunk még sót, majoránnát, és apróra vágott friss petrezselyem zöldjét. Hozzáadjuk a füstölt húst. Tálalhatjuk.

Jó étvágyat!