Bableves szalonnával
Gazdag leves kevésbé ismert egészséges hüvelyesekből. Korábban ezt a hüvelyeseket gyakran találták meg őseink étrendjében. Manapság sokféle változata van, és a német nyelvterületeken gyakran főzik, ahol "Dicke bohnen" - "Erős bab" néven szerepel.
recept,recept fotó,száraz bab,hámozott paradicsom konzerv,főzőtejszín,Schwarzwaldi sonka,Levesek hüvelyesekből
Levesek hüvelyesekből
kategóriak
Levesek hüvelyesekből ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Schwarzwaldi sonka | 200 | gramm | |
finomliszt | 1 | evőkanál | |
füstölt szalonna | 60 | gramm | |
főzőtejszín | 200 | milliliter | |
hagyma | 100 | gramm | |
hámozott paradicsom konzerv | 300 | gramm | |
nemes babérlevél | 3 | darab | |
száraz bab | 350 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
tészta - rövid metélt | 150 | gramm | |
víz | 2 | liter | |
víz | - | ||
zöldségfőzet | 1 | liter |
Recept
1.
száraz bab 350 gramm • víz 1 liter
Válogassuk ki a száraz babot, és 12 órán át (egy éjszakán át) áztassuk hideg vízben.
2.
víz 1 liter • só 1 teáskanál • nemes babérlevél 3 darab
Másnap öntsük le a vizet, amelyben a babot áztattuk, mossuk át a babot, és öntsünk rá friss vizet. Sózzuk, babérlevelet adunk hozzá és puhára főzzük a babot (45 perc).
3.
füstölt szalonna 60 gramm • hagyma 100 gramm • tészta - rövid metélt 150 gramm • víz • só
A bab főzése közben egy serpenyőben vékonyra szeletelt szalonnát finomra vágott hagymával megsütünk. Egy másik edényben főzzük meg a tésztát sós vízben.
4.
hámozott paradicsom konzerv 300 gramm
A paradicsomot a konzervből apró darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a szalonnához és a hagymához együtt a paradicsom pürével amiben sterilizálták őket.
5.
Lecsepegtetjük a tésztát, hozzáadjuk a babhoz és a paradicsomos-szalonnás masszához.
6.
zöldségfőzet 1 liter
Öntsük hozzá a zöldséglevest (2 kocka Natur zöldségleves / 1 liter víz), és forraljuk fel a levest.
7.
finomliszt 1 evőkanál • főzőtejszín 200 milliliter
Végül hozzáadjuk a tejszínbe kevert lisztet, felforraljuk.
8.
Schwarzwaldi sonka 200 gramm
A vékonyra szeletelt füstölt szalonnát (sonkát) ropogósra sütjük (adagonként 3 szeletet használjunk).
9.
A szalonnát kockákra vágjuk...
10.
...és a leves tetejére rakjuk. Tálalhatjuk.
Jó étvágyat!