szakacsreceptek.hu

Bableves szalonnával

Bableves szalonnával

    

Gazdag leves kevésbé ismert egészséges hüvelyesekből. Korábban ezt a hüvelyeseket gyakran találták meg őseink étrendjében. Manapság sokféle változata van, és a német nyelvterületeken gyakran főzik, ahol "Dicke bohnen" - "Erős bab" néven szerepel.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Levesek hüvelyesekből  

 

1. 

száraz bab 350 gramm  víz 1 liter

Válogassuk ki a száraz babot, és 12 órán át (egy éjszakán át) áztassuk hideg vízben.

2. 

víz 1 liter   1 teáskanál  nemes babérlevél 3 darab

Másnap öntsük le a vizet, amelyben a babot áztattuk, mossuk át a babot, és öntsünk rá friss vizet. Sózzuk, babérlevelet adunk hozzá és puhára főzzük a babot (45 perc).

3. 

füstölt szalonna 60 gramm  hagyma 100 gramm  tészta - rövid metélt 150 gramm  víz 

A bab főzése közben egy serpenyőben vékonyra szeletelt szalonnát finomra vágott hagymával megsütünk. Egy másik edényben főzzük meg a tésztát sós vízben.

4. 

hámozott paradicsom konzerv 300 gramm

A paradicsomot a konzervből apró darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a szalonnához és a hagymához együtt a paradicsom pürével amiben sterilizálták őket.

5. 

Lecsepegtetjük a tésztát, hozzáadjuk a babhoz és a paradicsomos-szalonnás masszához.

6. 

zöldségfőzet 1 liter

Öntsük hozzá a zöldséglevest (2 kocka Natur zöldségleves / 1 liter víz), és forraljuk fel a levest.

7. 

finomliszt 1 evőkanál  főzőtejszín 200 milliliter

Végül hozzáadjuk a tejszínbe kevert lisztet, felforraljuk.

8. 

Schwarzwaldi sonka 200 gramm

A vékonyra szeletelt füstölt szalonnát (sonkát) ropogósra sütjük (adagonként 3 szeletet használjunk).

9. 

A szalonnát kockákra vágjuk...

10. 

...és a leves tetejére rakjuk. Tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés